Blog

Waarom Kundalini Yoga?

 

Mensen vragen mij weleens wat is er eigenlijk het verschil tussen Kundalini Yoga en andere yogastijlen?

Het antwoord zit in de defensie van het woord yoga. Yoga betekent: union, verbinding. Verbinding tussen het lichaam, mind en ziel.

Alle yogavormen trainen je lichaam, sommigen trainen je lichaam en mind. En met Kundalini Yoga leven het lichaam, mind en ziel samen, ze luisteren naar elkaar en zijn voor elkaar. Hun behoeftes worden gehoord en gerealiseerd. Je voelt het leven stromen. Je bent in balans.

De ziel is een hele belangrijke element van ons. We vergeten het vaak, terwijl het geluk voel je juist met je ziel, niet met je lichaam of mind. Denk aan het woord ” zielsgelukkig” en je begrijpt me wel.

Het zingen van mantra’s spreekt de ziel toe en maakt je je bewust van dat oneindige kracht binnen in je.
Sat nam.

 

Yoga en uiterlijk

Hoe kan yoga positief bijdragen op je uiterlijk en gewicht en vervangen uitputtende dieeten en kosmetische ingrepen?

Als je regelmatig yoga doet ( min 1 keer per week) ga je je bewust met je lijf om. Dit begint op de yogamat en eindt in je dagelijkse leven. Want alles wat je op de mat doet en leert wordt opgeslagen in je brein.

Jij wordt anders. Niet beter of slechter maar anders. Jij wordt steeds meer JIJ.

Jouw behoeftes worden anders. Niet beter of slechter maar anders. Ze worden steeds meer jouwe.

Jouw eetpatroon wordt anders. Niet beter of slechter maar anders. Hij wordt steeds meer …. JOUW eetpatroon. Je eet wat jouw lijf nodig heeft en niet wat een dieet voorschrijft. Maar ook in de hoeveelheiden die jouw lijf nodig heeft.

Jouw gewoontes worden anders. Niet beter of slechter maar anders. Ze worden ook steeds meer jouwe.

Voordat jij het weet. Eet jij gezond, beweegt jij voldoende, slaapt jij goed, je neemt elke ochtend ijskoude douche en doet elke dag iets goeds 🙂

Sat nam.

Na afloop van de workshops drinken wij een kopje kruidenthee met gezonde snek.

Vandaag zijn de zongedroogde dadels en walnoten op het matje. Thee helpt de afvalstoffen ” weg te spoelen”. Want tijdens het beoefenen van yoga zal je je bewust en onbewust inspannen en ontspannen waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd. 

Debloedcellen zoals we weten bezorgen zuurstof aan de organen en nemen afvalstoffen mee naar de afvoerorganen.