Kundalini Yoga

Peace of mind comes piece by piece.

Yogi Bhajan

 

Kundalini Yoga is voor iedereen, die zijn fysieke en emotionele fitheid wil laten groeien.
Yoga is gezond. Je wordt er fit en energiek van. Je leert je rust te vinden en te bewaren. 98% van alle leerlingen: ” Ik slaap als een roosje na de les”.
Je hoeft er niet lenig voor te zijn. Je wordt er lenig van. Je hoeft er niet rustig voor te zijn. Je wordt er rustig van. Je hoeft er niet slank voor te zijn. Je wordt er slank van.
Maak een nieuw begin met Kundalini Yoga – de meest authentieke vorm van yoga. 

Kundalini yoga wordt wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker. Kundalini yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India. Lang waren deze technieken geheim. In 1968 kwam Yogi Bhajan – meester in kundalini yoga  – naar het Westen om openbaar lessen te geven.  Door middel van zijn kennis, wijsheid en dienstbaarheid heeft hij ons een tijdloze erfenis nagelaten. Een gezonde, gelukkige en complete leefwijze.

Een Kundalini Yogales duurt gemiddeld  anderhalf uur en bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. Elke les heeft een specifiek thema. De opbouw van een Kundalini Yogales is altijd hetzelfde, de inhoud is iedere les weer anders. Muziek en het zingen van mantra’s is een belangrijk onderdeel van een Kundalini Yogales. Iedereen kan Kundalini Yoga beoefenen. Door te ademen en (een beetje) in de juiste richting meebewegen heb je er al profijt van.

Wat Kundalini yogalessen bij Yogastudio Mierlo bijzonder maakt is dat behalve een yogales ontvang je ook begeleiding van een professionele stressreductie coach, gericht op jouw vraag of probleem. Meer over je leraar lees hier.

Yogi Bhajan:

“Het mooie aan Kundalini Yoga is dat je in één kriya al direct een volledige fysieke, mentale én spirituele balans kunt bereiken. Het werkt zo snel en effectief vanwege de compleetheid, balans en energie.”

Waar:

In de Yogastudio Mierlo (parkeren is gratis)

Adres: Vaanakker 72, 5731 JN  Mierlo

Wanneer:

Op maandag en dinsdag van 19:30 tot 21:00.

Aanmelden:

Stuur een mailtje naar inna@yogamierlo.nl of bel met 06-29260943.

Kosten:

€5 voor een proefles  (contant bij de aanvang van de les)

€15 per losse les (contant bij de aanvang van de les)

€130 per 10 lessen ( geldig gedurende 12 lessen).

In overleg kun je deze pakket in twee termijnen betalen. De eerste betaling dient voor de aanvang van de eerste les plaats vinden. De tweede betaling – voor de aanvang van de vijfde les. Er is geen restitutie mogelijk.

€55 voor een individuele les. Afhankelijk van je financiële situatie wil ik je tegemoet komen met een korting. Individuele lessen worden op afspraak gegeven. 

Tips:

Eet licht of eet helemaal niet twee uur voor de les (een appel bijvoorbeeld wordt binnen 20 minuten in je lichaam verteert).  Indien gewenst neem je yogamatje, meditatiekussen, plaid mee. Er zijn voldoende yogamatten aanwezig. Een flesje water of thee is sterk aangeraden om mee te nemen. Tijdens de les en één dag erna wordt je metabolisme en afvoer systeem op gang gezet. Water is nodig om je lichaam te zuiveren.

Ervaringen van de klanten:

***

Ik vond de Kundalini lessen heerlijk. Er hangt een fijne ontspannen veilige sfeer in de studio zodat je je meteen op je gemak voelt. Inna de yoga docente is een lieve rustige vrouw die met passie de oefeningen duidelijk uitlegt. Kleine groepjes dus volledige aandacht voor de yogi’s.

***

In de Kundalini yogales van Yogastudio Mierlo kom je helemaal tot rust, terwijl je door de gevarieerde dynamische oefeningen ook nog eens goed bezig bent met je lichaam. Iedere les is weer verrassend omdat iedere les een eigen thema heeft. Een les duurt lekker lang (anderhalf uur) en heeft veel effect dat ook de dagen er na nog voelbaar is. Volop genieten dus!

***

Een mooie yogavorm met mantra’s, meditatie en uitdagende oefeningen. Inna geeft goede uitleg op een rustige manier. Alle ruimte voor elk niveau. Je doet oefeningen mee zoals het voor jezelf goed voelt. Ik geniet er wekelijks van.

 

Mantra Vrouwen Cirkel

Elke maand organiseert Yogastudio Mierlo de Mantra Vrouwen Cirkel – een hemelsoord voor alle vrouwen.
In het bijzonder geschikt voor vrouwen, die zich in de reguliere yogalessen (nog) niet kunnen vinden, maar toch zich geroepen voelen om het contact tussen het lichaam, mind en ziel te versterken, de vrouwelijke energie te laten bloeien en tot rust komen.

Wat doen we? 

 – mediteren

– mantra’s zingen

– eenvoudige yoga, – ontspanning, – ademhalingsoefeningen doen , die weldadig zijn zelfs voor hoog-zwangere vrouwen

– de healing geven en ontvangen

Hier hoef je voor niemand en niets te zorgen. Hier zorgen wij voor elkaar. 

Neem een plaid/dekentje en indien gewenst je favoriete meditatiekussen mee.

Of je mooie, vrouwelijke of  toch makkelijke, comfi kleding aan hebt maakt niet uit. Belangrijk is dat jij je in die kleding jezelf voelt.

Waar:

Bij Yogastudio Mierlo.

Adres: Vaanakker 72, 5731JN Mierlo. Parkeren is gratis.

Wanneer:

Zondag 8 juli van 10.00 tot 11.00 uur.

Kosten:

€15 p.p. per keer

Aanmelden:

Stuur een mailtje naar inna@yogamierlo.nl met je naam en gewenste data.

Je bent welkom.

“If a woman sits with folded hands in her lap for a few minutes every day, and feels she is a container so vast that she contains the whole Universe, she will never feel weak or have any problems. There is nothing beyond woman except God.”  Yogi Bhajan.

***