Kundalini Yoga

Peace of mind comes piece by piece.

Yogi Bhajan

 

Kundalini Yoga is voor iedereen, die zijn fysieke en emotionele fitheid wil laten groeien.
Yoga is gezond. Je wordt er fit en energiek van. Je leert je rust te vinden en te bewaren. 98% van alle leerlingen: ” Ik slaap als een roosje na de les”.
Je hoeft er niet lenig voor te zijn. Je wordt er lenig van. Je hoeft er niet rustig voor te zijn. Je wordt er rustig van. Je hoeft er niet slank voor te zijn. Je wordt er slank van.
Maak een nieuw begin met Kundalini Yoga – de meest authentieke vorm van yoga. 

Kundalini yoga wordt wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker. Kundalini yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India. Lang waren deze technieken geheim. In 1968 kwam Yogi Bhajan – meester in kundalini yoga  – naar het Westen om openbaar lessen te geven.  Door middel van zijn kennis, wijsheid en dienstbaarheid heeft hij ons een tijdloze erfenis nagelaten. Een gezonde, gelukkige en complete leefwijze.

Een Kundalini Yogales duurt gemiddeld  anderhalf uur en bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. Elke les heeft een specifiek thema. De opbouw van een Kundalini Yogales is altijd hetzelfde, de inhoud is iedere les weer anders. Muziek en het zingen van mantra’s is een belangrijk onderdeel van een Kundalini Yogales. Iedereen kan Kundalini Yoga beoefenen. Door te ademen en (een beetje) in de juiste richting meebewegen heb je er al profijt van.

Yogi Bhajan:

“Het mooie aan Kundalini Yoga is dat je in één kriya al direct een volledige fysieke, mentale én spirituele balans kunt bereiken. Het werkt zo snel en effectief vanwege de compleetheid, balans en energie.”


Ik sluit me volledig aan de bovenstaande quote van Yogi Bhajan. Ik heb voor deze vorm van yoga gekozen omdat het mij effectief geholpen heeft in de moeilijke tijden. Ook nu profiteer ik elke dag van mijn yoga ervaringen van toen en leer ik steeds nieuwe levenslessen.

Waar:

In de Yogastudio Mierlo

Adres: Vaanakker 72, 5731 JN  Mierlo

Wanneer:

Elke maandag en woensdag (behalve in de periode schoolvakanties) van 19:30 tot 21:00.

Aanmelden:

Graag aanmelden via de contact pagina

Kosten:

Actie: De eerste drie lessen kun je voor €5 per keer volgen (deze aanbieding is één maand geldig vanaf je eerste les).

Vervolgens komen er reguliere prijzen:

€15 per losse les (contant bij de aanvang van de les)

€130 per 10 lessen ( geldig gedurende 12 lessen). In overleg kun je deze pakket in twee termijnen betalen. De eerste betaling dient voor de aanvang van de eerste les plaats vinden. De tweede betaling – voor de aanvang van de vijfde les. Er is geen restitutie mogelijk.

€35 voor een individuele les. Afhankelijk van je financiële situatie wil ik je tegemoet komen met een korting. Individuele lessen worden op afspraak gegeven. Bij de annulering minder dan 24 van tevoren worden kosten in rekening gebracht.

Bankgegevens zijn hier te vinden.

Individuele lessen kunnen op thema gegeven worden. Enkele voorbeelden daarvan:

–  omgaan met stress
– ademhaling technieken
– eigen grenzen aangeven
– positief denken
– speels leren leven
– loslaten
– leren mediteren
– yoga voor vrouwen/ moeders
– kennismaking met Kundalini Yoga 
– mindfulness en yoga
– yoga voor soepele ruggengraat
– yoga voor het hart
– yoga voor de goede bloedsomloop en zuurstof circulatie etc.
Op afspraak wordt Kundalini Yoga, Mindfulness Yoga Training en Wandelyoga Coaching op locatie gegeven. Ook als bedrijfsyoga. 

Tips:

Eet licht of eet helemaal niet twee uur voor de les (een appel bijvoorbeeld wordt binnen 20 minuten in je lichaam verteert).  Indien gewenst neem je yogamatje, meditatiekussen, plaid mee. Er zijn voldoende yogamatten aanwezig. Een flesje water of thee is sterk aangeraden om mee te nemen. Tijdens de les en één dag erna wordt je metabolisme en afvoer systeem op gang gezet. Water is nodig om je lichaam te zuiveren.

Ervaringen van de klanten:

“Ik vond de Kundalini lessen heerlijk. Er hangt een fijne ontspannen veilige sfeer in de studio zodat je je meteen op je gemak voelt. Inna de yoga docente is een lieve rustige vrouw die met passie de oefeningen duidelijk uitlegt. Kleine groepjes dus volledige aandacht voor de yogi’s. Ik ga zeker weer een keer een heerlijke les bij deze yogastudio volgen! Warme groet.”

“In de Kundalini yogales van Yogastudio Mierlo kom je helemaal tot rust, terwijl je door de gevarieerde dynamische oefeningen ook nog eens goed bezig bent met je lichaam. Iedere les is weer verrassend omdat iedere les een eigen thema heeft. Een les duurt lekker lang (anderhalf uur) en heeft veel effect dat ook de dagen er na nog voelbaar is. Volop genieten dus!”