Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

Peace of mind comes piece by piece.

Yogi Bhajan

 

Kundalini Yoga is voor iedereen, die zijn fysieke en emotionele fitheid wil laten groeien.
Yoga is gezond. Je wordt er fit en energiek van. Je leert je rust te vinden en te bewaren. 98% van alle leerlingen: ” Ik slaap als een roosje na de les”.
Je hoeft er niet lenig voor te zijn. Je wordt er lenig van. Je hoeft er niet rustig voor te zijn. Je wordt er rustig van. Je hoeft er niet slank voor te zijn. Je wordt er slank van.
Maak een nieuw begin met Kundalini Yoga – de meest authentieke vorm van yoga. 

Kundalini yoga wordt wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker. Kundalini yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India. Lang waren deze technieken geheim. In 1968 kwam Yogi Bhajan – meester in kundalini yoga  – naar het Westen om openbaar lessen te geven.  Door middel van zijn kennis, wijsheid en dienstbaarheid heeft hij ons een tijdloze erfenis nagelaten. Een gezonde, gelukkige en complete leefwijze.

Een Kundalini Yogales duurt gemiddeld  anderhalf uur en bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. Elke les heeft een specifiek thema. De opbouw van een Kundalini Yogales is altijd hetzelfde, de inhoud is iedere les weer anders. Muziek en het zingen van mantra’s is een belangrijk onderdeel van een Kundalini Yogales. Iedereen kan Kundalini Yoga beoefenen. Door te ademen en (een beetje) in de juiste richting meebewegen heb je er al profijt van.

Wat Kundalini yogalessen bij Yogastudio Mierlo bijzonder maakt is dat behalve een yogales ontvang je ook begeleiding van een professionele stressreductie coach, gericht op jouw vraag of probleem. Meer over je leraar lees hier.

Yogi Bhajan:

“Het mooie aan Kundalini Yoga is dat je in één kriya al direct een volledige fysieke, mentale én spirituele balans kunt bereiken. Het werkt zo snel en effectief vanwege de compleetheid, balans en energie.”

Waar:

In de Yogastudio Mierlo (parkeren is gratis)

Adres: Vaanakker 72, 5731 JN  Mierlo

Wanneer:

Op maandag, dinsdag, donderdag van 19:30 tot 21:00.

Aanmelden:

Stuur een mailtje naar inna@yogamierlo.nl of bel met 06-29260943.

Kosten: 

€5 voor een proefles.

€130 per 10 lessen ( geldig gedurende 12 aaneengesloten lessen). 

€55 voor een individuele les. 

Individuele lessen:

Individuele lessen zijn uitermate geschikt wanneer men een concrete klacht op probleem wil aanpakken. Je kunt aangeven wat jou stoort, maar je kunt geen oplossing bedenken en weet niet hoe je yoga kunt gebruiken om van jouw probleem af te komen. Ik luister, observeer en neem je waar  om vervolgens een duidelijke en toepasbare feedback of advies terug te geven. We oefenen gelijk om je nieuwe inzicht te laten leven en leren toepassen op en buiten yogamat. Individuele les duurt gemiddeld twee uur.

Tips:

Eet licht of eet helemaal niet twee uur voor de les (een appel bijvoorbeeld wordt binnen 20 minuten in je lichaam verteert).  Indien gewenst neem je yogamatje, meditatiekussen, plaid mee. Er zijn voldoende yogamatten aanwezig. Een flesje water of thee is sterk aangeraden om mee te nemen. Tijdens de les en één dag erna wordt je metabolisme en afvoer systeem op gang gezet. Water is nodig om je lichaam te zuiveren.

Ervaringen van de klanten:

***

Ik vind de Kundalini yogalessen heerlijk. Er hangt een fijne ontspannen veilige sfeer in de studio zodat je je meteen op je gemak voelt. Inna de yoga docente is een lieve rustige vrouw die met passie de oefeningen duidelijk uitlegt. Kleine groepjes dus volledige aandacht voor de yogi’s.

***

In de Kundalini yogales van Yogastudio Mierlo kom je helemaal tot rust, terwijl je door de gevarieerde dynamische oefeningen ook nog eens goed bezig bent met je lichaam. Iedere les is weer verrassend omdat iedere les een eigen thema heeft. Een les duurt lekker lang (anderhalf uur) en heeft veel effect dat ook de dagen er na nog voelbaar is. Volop genieten dus!

***

Een mooie yogavorm met mantra’s, meditatie en uitdagende oefeningen. Inna geeft goede uitleg op een rustige manier. Alle ruimte voor elk niveau. Je doet oefeningen mee zoals het voor jezelf goed voelt. Ik geniet er wekelijks van.

***

Ik vind de lessen erg leerzaam en leuk!
Ik word er rustig en ontspannen van en er zitten voldoende elementen in om mij zelf te kunnen uitdagen.  De meditaties en het leren bewust ontspannen zijn dingen die ik vanuit de les toepas in mijn dagelijks leven. Ik ben erg tevreden over de lessen en het brengt mij veel positiviteit en rust.
***