Blog

WAT IS HET GEHEIM VAN KUNDALINI YOGA?

In dit filmpje leg ik uit waarop Kundalini Yoga is gericht. Andere yogavormen werken met je fysieke lichaam terwijl Kundalini Yoga balanceert al jouw tien lichamen. Wil je weten welke? Bekijk deze uitleg.

EEN MAN ZONDER UITDAGING DEGRADEERT TERWIJL EEN VROUW ZONDER UITDAGING VERHEF

Als je kijkt naar de helden van alle tijden, naar succesvolle mannen, naar de voorbeelden van vaders en echtgenoten, naar de spirituele wereldleiders en world changers, je zult zien dat al deze mannen hebben hun succes bereikt hand in hand met een uitdaging, hard werken, garant staan voor warden, veiligheid en gerechtigheid.

Een man bereikt zijn succes door middel van zijn gebalanceerde ego. Hij geniet van zijn bekendheid en ontvangt graag dankbaarheid van mensen voor wie hij dat doet. Hij wordt er gelukkig van.

Terwijl een vrouw wordt gelukkig door haar uitdagingen zo veel mogelijk te matigen, haar gezelschap zorgvuldig te kiezen en klein te houden. Alleen zo kan zij de bron van haar succes bereiken: in alle rust, sereniteit, gratie en veiligheid.

Daarom zijn er zoveel vrouwen bij de yogalessen en spiritualiteit. Helaas zoeken meeste vrouwen hun succes door de moderne uitdagingen aan te gaan.

Moeten mannen ook ontspannen? Ontspanning van een man en van een vrouw is anders. Kijk naar de traditionele ouderwetse mannelijke en vrouwelijke hobby’s en jij begrijpt hoe. Vissen, auto’s, vechtsport en andere vurige gewoontes versus breien, zingen, koken en andere creatieve bezigheden.

Eén man is gemaakt van een rib van een vrouw. Ken jij die mythe? Dit is een mooie metafoor om te begrijpen dat een vrouw is volgemaakt en is de geleider van levens energie. Ze is in staat om zelfstandig te tappen uit de Bron voor haar eigen behoeften en behoeften van anderen die in haar aura zijn ( haar man, kinderen, haar team).

Met andere worden een man ontspant door een vrouw: dit kan zijn echtgenoot zijn, maar ook een andere vrouw zoals moeder, vriendin minnares etc. Hoe hoger vibreert deze vrouw des te meer ontspanning ontvangt de man.

Een man die voldoende ontspanning krijgt en niet voldoende uitdaging- degradeert, hij krijgt slechte gewoontes, wordt lui, depressief en onverschillig. Een vrouw die voldoende ontspanning en gematigde uitdaging krijgt groeit als moeder, vrouw, minnares, leider en persoon zodat er iedereen in haar aura zich comfortabel voelen.

Sat Nam🙏

Mee leren? Join the club
www.yogamierlo.nl

IK WIL NOOIT EEN BEDRIJF VAN MIJN ZIELSBEZIGHEID MAKEN WEET JE WAAROM

Omdat ik van overtuigd ben dat geluk van een vrouw ligt aan haar vrijheid. Een vrouw in een kooi van financiële verplichtingen naast haar levende gezonde werkende echtgenoot is een misdaad tegen haarzelf.

Veel geld verdienen? Prima, maar als het mijn vrijheid niet zou beperken. Ik wil werken wanneer ik wil. Wil ik niet meer, wil ik een half jaartje iets anders doen dan is dit aan mij om te bepalen.

Voor de meeste vrouwen klinkt dit als een fantasie, maar voor mij – niets anders dan werkelijkheid.

In de afgelopen eeuw was het normaal. Nu wordt het gezien als abnormale zaak. De vrouwen zelfs niet durven dromen over zoiets. De angsten die gepaard gaan met geld zitten in onze DNA.

Zijn deze angsten reëel? Nee. Anders waren er geen succesvolle voorbeelden.

Je vraagt jezelf af. Maar hoe?

Gewoon door simpel te leven: geen twee auto’s maar één, geen onnodige abonnementen en andere kosten. Op huisgemaakt eten bespaar je tot 50%!
We weten vaak niet hoeveel geld geven we uit in de supermarkt door even snel boodschappen te halen.
En stel je voor: je hebt alle tijd in de ochtend, in de middag en in de avond voor alles! Allen overvloed aan tijd maakt je leven een feest. Je kunt voor jezelf zorgen, je kunt voor je gezin zorgen, je kunt leuke dingen doen en uiteindelijk doen wat je wilt. Betere medicijn voor het balanceren van de vrouwelijke energie is er niet.

Uiteraard mijn maneer van denken is dankbaar aan Kundalini Yoga- yoga van bewust leven.

Individuele begeleiding van vrouwen in moeilijke situaties doe in op basis van een afspraak.

Jij bent het waard🌙

LEF HEBBEN OM GELUKKIG TE ZIJN

Je luistert naar ze, je volgt, je kopieert, je “ja” knikt, je draait door, je gehoorzaamt, je hebt geen energie om af te slaan, je weet niet eens dat het anders kan, je loopt gewoon mee.

Ze zeggen dat als je voor je geluk kiest wordt jij miserabel en arm.

Ze zeggen dat als je niet gehoorzaamt word jij overal afgewezen.

Ze zeggen dat jij alleen aan jezelf moet rekenen en dat aan je man financieel leunen is gevaarlijk.

Ze zeggen dat huisvrouw zijn niet loont, niet prestigieus is en niet gezond voor je ontwikkeling is.

Ze zeggen dat jezelf slopen tussen werk en privé normaal is.

Ze zeggen dat je geen kans hebt in deze maatschappij als je gelukkig durft te zijn.

Durf jij een nieuwe lijn in je leven te beginnen? Het kan in elke leeftijd.

Van 7 t/m 10 juni organiseer ik een retraite om de ware stem te horen “Shunia-zielsgeluk”. In het bijzonder als jij een vrouw bent wiens intuïtie verlangt naar vrijheid en geluk, wiens gevoel zegt dat er iets niet klopt in wat je tot nu toe over het geluk hebt geleerd, wiens hart wil durven de oude overtuigingen en patronen doorbreken.

Maak een afspraak voor individuele begeleiding van 30 minuten voor maar €25. Mocht je naderhand er voor kiezen om mee te gaan met de retraite, krijg je €25 korting op de ticketprijs.

Meer info en aanmelden via www.yogamierlo.nl

MIJN PARTNER DEELT MIJN INTERESSES NIET MET MIJ.

Als dit jouw verhaal is, lees het dan verder en je zult zien dat dit helemaal geen obstakel is voor een gelukkig huwelijksleven.

Als je van mening bent dat echtgenoten dezelfde interesses moeten hebben, op elkaar moeten lijken en jij je hierdoor niet goed  bij voelt, moet je dringend het onderwerp ‘Zelfliefde’ aanpakken.

In feite is het hierboven beschreven verhaal helaas absolute amateurisme op het gebied van zelfliefde, hoe onplezierig het ook voor je is om het te horen.

Wat is zelfliefde? Dit is wanneer je tevreden bent met je leven, ongeacht wie je omringt, dit is absolute acceptatie van jezelf en je leven, dit is het vermogen om voor jezelf een leven op te bouwen, te regelen en te organiseren dat wat je energetisch zal VULLEN. Een energiek vervuld persoon heeft smaak van het leven te pakken, heeft zijn eigen interesses en hobby’s, een favoriete bezigheid waar hij van geniet, ongeacht of hij daar gezelschap voor heeft. Wanneer je je een gelukkig en tevreden persoon kunt voelen, ongeacht andere mensen, hoef je niet op zoek te gaan naar mensen die je zullen AANVULLEN of COMPLEET MAKEN.

In dit geval ontmoet je jouw partner (als je alleenstaand bent) of kun je alle tegenslagen van een huwelijksrelatie met genade doorstaan ​​(als je getrouwd bent).

Je ziel is leeg en dit maakt je leven moeilijk. Zorg voor je ziel.

Weet jij wat werkt als het beste ‘vulmiddel’ voor de ziel? Tijd alleen met jezelf, zonder partner, zonder vriendinnen, zonder manicurespecialust. Weet jij hoeveel tijd je per dag aan jezelf moet besteden?
10% van de tijd van de dag – is ongeveer 2,5 uur. Dat is de reden waarom er in de traditie van Kundalini Yoga een ochtend ritueel is – Sadhana, en deze duurt 2,5 uur.

Mijn Sadhana varieert afhankelijk van hoeveel zelfliefde ik op een bepaald moment in mijn leven nodig heb. In de moeilijkste periodes merk ik dat ik gewoon een langere Sadhana nodig heb, dat ik me niet voel zoals ik zou willen. En ik voeg tijd voor mezelf toe. Het werkt meteen. Het belangrijkste is om dit niet uit te stellen.

Wil je dit onderwerp onder de knie krijgen? Overweeg dan een retraite.
Op 7-10 juni heb je de mogelijkheid om erbij te zijn.
Meer informatie op www.yogamierlo.nl


VEGAN GURU TUSSEN DE HAKJES

Gisteren was ik in de stad met mijn 10-jarige zoon. We liepen van winkel naar winkel om de nieuwe schoenen voor hem te vinden.
Toen zagen we een actie van vegans. Vier geblinddoekte mensen hielden schermen met vreselijke dierenleed beelden afkomstig van de productie industrie: de vissenindustrie, melkindustrie, eierenindustrie en vleesindustrie. Er kwam een man bij ons die blijkbaar een hele overtuigende vegan was om ons te vertellen wat precies op die beelden was, hoe erg dieren lijden aan deze industriële handelingen. Op een gegeven moment vroeg ik mijn zoon of hij naar de beelden wilde blijven kijken. Hij vond ze niet zo eng gelukkig. Deze post schrijf ik onder andere voor hem.

Waarom was het niet overtuigend om vegan per vandaag te worden ( wat de stelling van de man was)?

Hij probeerde  “zijn schoenen voor ons passend te maken”, met andere woorden – zijn overtuigingen te overdragen. Zijn overtuiging was puur gebaseerd op schuldgevoel en angsten.
Schuldgevoel is één van de meest destructieve en misbruikte gevoelens om mensen te manipuleren.

Het wordt veelal gebruikt in politiek, opvoeding van de kinderen door de ouders zelf, in de huwelijksrelaties etc. Er wordt van alle kanten aan ons schuldgevoel “aangeboden”, meestal in het jasje “iets beters van te maken “. En ik geloof dat die man heel eerlijk “iets beters van wilde maken “.
Hij wist alleen niet dat elke overtuiging die gebaseerd is op schuldgevoel is per definitie “slopend” voor de mens zelf, voor zijn eigen innerlijke wereld en de wereld on hem heen. De wereld die bestaat uit mensen met schuldgevoel en andere destructieve gevoelens is op zich een LEED. Er is niets ergers dan kijken naar kinderen en volwassenen met hoog ontwikkelde schuldgevoel. Die man zat er trouwens ook niet zo gelukkig uit. Alleen in zijn ogen: rood, moe, ontevreden en woedend kon je veel leed en pijn zien, iets dierlijks zelfs. Wil je zo iemand worden? Nee, zeker niet.

De actiegangers hebben laten zien de uiterste negatieve polariteit van vegan zijn.
Helaas zijn er veel mensen gevoelig daarvoor en ze komen allemaal met een grandioze schuldgevoel naar huis, wat heel erg jammer is.

Er is ook natuurlijk een andere uiterste polariteit in dit verhaal:” Het boeit me niets”.

Waar is de balans te vinden? Lees hieronder.

Wat is de enige echte doel van het leven in het menselijke lichaam?

Als je in de spiegel kijkt en ziet daar een mens, geen dier of een plant, dan bewust leven is de enige doel van ons.

Bewustzijn is de privilege van een mens met hoog ontwikkelde hypofyse. We moeten dit erwtkleine orgaantje gebruiken om zelf gelukkige leven te leiden en de wereld om ons heen gelukkiger te maken. Iedereen op zijn eigen manier en volgens eigen mogelijkheden.
Bewust leven is leven in balans tussen twee polariteiten. Voor iedereen is dat balans anders mogelijk. Maar streven naar dat balans is ons werk als mensen.

Om niet vaarbaar te zijn voor bewuste en onbewuste manipulaties van buitenaf trainen we onze hypofyse.
Zo heb jij de grip over jouw overtuigingen, gevoelens, acties en leven. Zo kun je bewust een beslissing nemen in welke mate en op welke wijze je de wereld om je heen en je eigen innerlijke wereld gelukkiger wil en kan maken, hoe je de wereld voetprint kleiner kan maken en zorgen voor elkaar in liefde, voorspoed en harmonie.

De krachtige “hypofyse training” vindt je op www.yogamierlo.nl

Was je ooit een doel geworden van iemands manipulatie, dan is de kriya die heet “ De vuisten van woede” een emotionele bevrijding kan bieden. Het duurt maar 3 minuten en heeft een enorme effect. En onthou één ding: schuldgevoel heeft nog niemand beter gemaakt, bevrijd jezelf van elke vorm van schuldgevoel en doe je best om de wereld mooier te maken. 

Sat Nam🙏

EEN INSERERENDE UITLEG VAN ÉÉN VAN MIJN LERAREN GURUJAS OVER DE OMGAAN MET MOEILIJKHEDEN WAAR IK VOLKOMEN ACHTERSTA

“Laten we niet altijd zeggen: “Ja, het moest zo zijn…”. Zo geven we onze macht aan de omstandigheden, de omgeving, andere mensen.
Het is erg belangrijk voor yogi’s om dit te begrijpen. We hebben veel kracht en energie die door ons systeem gaat. We kunnen dit niet zomaar opgeven. De wereld heeft pioniers nodig. De wereld heeft leiders nodig. De wereld heeft mensen nodig die hun paranormale gaven kunnen gebruiken.
En als je alle benodigde hulpmiddelen in handen hebt, heb je de verantwoordelijkheid om ze te gebruiken. Als je het vermijdt en weigert je krachten te gebruiken, verraad je jezelf.
Gebeuren sommige gebeurtenissen in ons leven omdat ze zo bedoeld waren? Ja tuurlijk! Bepaalde gebeurtenissen in ons leven zijn vooraf bepaald. Als we alle middelen en mogelijkheden hebben benut, dan kunnen we zeggen: ja, het had zo moeten zijn.
Hier is een voorbeeld uit het leven. Eén vrouw had problemen op het werk met haar baas. Dit is een vrij veel voorkomende situatie. Op het eerste gezicht zag het werk er goed uit, maar als je dieper graaft, werd deze vrouw respectloos behandeld, ze moest de hele tijd overwerken, enz. En ze vertelde me dat ze erover dacht om deze baan op te zeggen.
Ik stelde haar slechts één vraag: “Hoeveel moeite heb je gedaan om deze situatie te veranderen?”

Ze antwoordde dat ze nooit iemand iets had verteld. Ik vroeg: ‘Wat bedoel je? Heb je de situatie ooit met iemand op het werk besproken?
Ze antwoordde: “Nee, alles gebeurt gewoon zoals het is. En nu wil ik weg.” Ik vertelde haar dat dit haar droombaan is en dat het goed geld oplevert. “Je wilde heel graag met kinderen werken. En nu zeg je dat je weg wilt terwijl je niet eens hebt geprobeerd iets te veranderen? Het werk zelf vond ze tenslotte leuk.
Wat heeft ze in deze situatie gedaan? Er waren gedachten in haar hoofd dat dit was hoe het moest zijn. “Waarschijnlijk moet ik deze baan verlaten, omdat ze mij daar slecht behandelen.”
Ik vertelde haar dat ze haar macht volledig verraadde. Wat moet er in een dergelijke situatie worden gedaan? Doe er alles aan, doe al het mogelijke om je situatie te verbeteren en in deze baan te blijven, maak dit werk leuk voor jezelf en ga ervan genieten.
Als je al het mogelijke hebt gedaan: mantra’s, met je baas hebt gesproken, je elektromagnetische veld hebt uitgebreid, yoga hebt beoefend, je dankbaar was voor je werk, dat wil zeggen dat je alle beschikbare kansen hebt benut, maar de situatie niet is veranderd, dan kun je vertrekken.

Ik zei tegen haar: ‘Als je weggaat zonder enige moeite te doen om deze situatie op te lossen, zul je je altijd ontevreden voelen, alsof je iets had kunnen doen, maar het niet hebt gedaan.’
Yogi Bhajan noemde deze toestand ‘koude depressie’. En dat allemaal omdat ze het opgaf en de beschikbare macht niet gebruikte. Deze situatie werd haar gegeven zodat ze alle energie die ze had, alle hulpmiddelen die ze had, alle beschikbare middelen van haar intellect zou gebruiken.
En als ze alles zou gebruiken, wat er ook gebeurt, zal ze er nooit spijt van krijgen. Want of ze nu in deze baan blijft of niet, ze zal tegen zichzelf kunnen zeggen: “Ik weet dat ik absoluut alles heb gedaan wat in mijn macht lag om de situatie te verbeteren.
Of het nu gelukt is of niet, ik voel me goed omdat ik alles heb gedaan wat ik kon.” En dit geldt voor alles in het leven. Je maakt het uit met iemand, dat is normaal, maar heb je er alles aan gedaan om de situatie voor jezelf en voor de ander beter te maken?
Heb je je kracht, je bewustzijn, alle gaven die je hebt gebruikt? En als dat zo is, of je nu bij deze persoon blijft of niet, je zult je goed voelen.
Maar als je niet alles hebt gedaan wat je kon, zal dezelfde situatie zich keer op keer in je leven herhalen.

Dit geldt voor elk doel dat je jezelf stelt. Als je al het mogelijke hebt gedaan om dit te bereiken, zul je nooit spijt hebben. Anders zal spijt je de rest van je leven achtervolgen.
Een gelukkig mens gebruikt al zijn kracht, al zijn energie, alle middelen die hem ter beschikking staan. En wat er ook gebeurt in zijn leven, hij kan altijd zeggen dat hij zijn best heeft gedaan. En dan kan niets hem echt raken.
Een ongelukkig persoon is iemand die niet eens probeert iets in zijn leven op te lossen. Hij gebruikt zijn verstand niet, zijn kracht, hij probeert niet uit zijn comfortzone te komen.
En dit is een ongelukkig leven dat nooit iemand bevredigt.

Yogi Bhajan zei dat Kundalini Yoga niet voor verliezers is. Deze leer is voor sterke mensen die bovenmenselijk willen worden.”

HOE KUN JE STOPPEN MET DINGEN INGEWIKKELDER MAKEN DAN ZE ZIJN?

“Alles gaat mis omdat we alles ingewikkeld maken. We maken de zaken extreem ingewikkeld. We binden ons aan handen en voeten. We richten ons niet op onze wijsheid en bewustzijn, maar op onze angsten, neurocitet en zelfgecreëerde onzekerheden. Onze depressie is geheel door onszelf veroorzaakt (lees vorige post over wat bedoelde Yogi Bhajan met “koude depressie “).

Er komt niets van buitenaf naar ons toe 😌.

Er zijn sterren aan de hemel. Maar zijn ze klein, alleen maar omdat ze zo voor ons lijken? Als de sterren ons zo klein lijken, wat kunnen we dan zeggen over God, die we helemaal niet kunnen zien? Dan is hij gewoon niets. Maar dat is niet waar. We kunnen God niet zien, maar we kunnen ook onze eigen ziel niet zien. Hoewel ons ziel meer spelletjes met ons speelt dan wat dan ook.

Er is maar één ding dat je moet weten. Wie je ook benadert, je moet ervoor zorgen dat deze persoon een stapje hogerop komt. Spreek niet tenzij je iets te zeggen heeft dat de persoon zal verheffen. Als jouw woorden opbeurend zijn, zul je voorspoedig zijn. Je werk zal worden gedaan en je zult gezegend worden.

Glimlach altijd als er zich problemen voordoen. Dan trekken ze zich terug. Deze twee dingen kunnen niet samen bestaan: er kunnen geen problemen komen waar mensen glimlachen, en voorspoed kan niet komen voor degenen die de hele tijd fronsen. Gezichtsuitdrukking stuurt signalen niet naar de mind, maar naar de ziel.”

Yogi Bhajan.

Mijn leven met Kundalini Yoga is super easy geworden. Join the club op 10 february. Maak een stralende begin. Je vergeet deze dag nooit.

https://www.kundaliniyogafestival.nl/…/white-tantric-yoga

ELKE SPIRITUELE BEOEFENING IS NIET COMPLEET MITS JE FAMM-REGEL TOEPAST

We willen allemaal gezond, gelukkig en succesvol zijn.

Vroeger had ik af en toe gemediteerd, af en toe mantra’s gezongen, af en toe fysieke oefeningen gedaan, af en toe ademoefeningen gedaan. Ik probeerde maar wat. Ik merkte dat het best goed mijn toestand veranderde en ik voelde me beter.

Maar er waren ook slechte dagen of periodes en leek alsof mijn beoefening mij niet hielp. Ik twijfelde toen of wat ik doe überhaupt werkt.

Nu na bijna 14 jaar spirituele pad kan ik uit mijn ervaring en lessen die ik van mijn leraren heb gehad met zekerheid uitleggen.

De dagelijkse spirituele beoefening heeft pas dan zijn maximale effect wanneer het volgens de FAMM- REGEL opgebouwd is.

F- fysieke beoefening
A- ademwerk
M- meditatie
M- mantra

Alle vier delen moeten deel uitmaken van jouw dagelijkse spirituele beoefening oftewel Sadhana zoals we het in Kundalini Yoga noemen.

Sinds ik dit regel van mijn leraar heb geleerd heb ik nooit dips. Mijn toestand of fysieke, mentale en spirituele niveau is ongeveer hetzelfde elke dag.

Heb jij last van de schommelingen in je toestand? Here you go✌️

DIT MAAKT JOUW LEVEN ZWAAR:

⁃ Begin van de dag zonder lichaamsbeweging en meditatie
⁃ Verkeerde adem (te oppervlakkig of te snel)
⁃ Te veel zwaar voedsel, zoals broodbeleg, friet, hamburgers, enz.
⁃ Lange tijd rond op sociale netwerken hangen
⁃ Leven in chaotische omgeving en niet opgeruimde huis
⁃ Dingen vaak onafgemaakt achter laten
⁃ Voortdurend het advies van anderen opvolgen en niet naar jezelf luisteren
⁃ Negatieve oordeel over leven om je heen hebben
⁃ Liegen tegen jezelf en anderen
⁃ Roddelen, andere mensen bekritiseren of grof taalgebruik gebruiken
⁃ Schuldgevoel
⁃ Voortdurend herinneren aan het verleden of over de toekomst dromen en heden missen

Herkende jij jouw gewoontes?

HET IS TIJD OM ZE TE OVERWINNEN EN GELUKKIG, SUCCESVOL EN VOORSPOEDIG TE WORDEN! 🩵✨

WAT IS GROEPSENERGIE EN WAAR MOETJE OPLETTEN?

🧘🏼‍♀️ Ben jij bekend met het concept van een groepsaura? Wanneer we Kundalini Yoga in een groep beoefenen, wordt er een groepsveld gevormd. Wat betekent het?
In het groepsveld kan iedereen het resultaat van het sterkste lid van de groep krijgen! Ook als je de oefeningen niet op volle sterkte kunt uitvoeren, vult het groepsveld het ontbrekende volume voor je aan! Geweldig, toch? Maar dat is niet alles❗️

In de groep hebben we een relatie met de Leraar. Wat levert dit ons op?
In elke spirituele traditie is de Leraar een dirigent van de energie van de teachings. Hiervoor moet je in het lerarenveld zijn ( buigen voor de leraar betekent buigen voor de teachings van KY). Als je de teachings uit een boek bestudeert of zelfstandig oefent zal het niet zo’n krachtig resultaat opleveren. Relatie met de leraar heeft een ongelooflijke kracht mits je een goede leraar hebt.

Er zijn periodes waarin ik elke dag gemakkelijk op de mat zit en oefen. Er zijn momenten waarop ik mijzelf daartoe moeten dwingen. Weet je wat mij helpt bij momenten van weerstand? Oefenen met mijn leraar ( met een filmpje of persoonlijk ). Het vervult mij met kracht, energie en motivatie!

Heb jij een dip, krijg je minder zin in lessen? Wees daarop heel attent en negeer dit “belletje” niet. Het betekent namelijk dat je bewustzijn niveau omlaag gaat.

Doe je niets mee, dan wordt je later geconfronteerd met alle gevolgen daarvan. Vervolgens is het veel zwaarder om lage energie op te laten stijgen. Veel makkelijker is om je energieniveau bij te houden ✌️

Discipline is de eerste stap naar geluk!

Sat Nam🙏

Trouwens de grootste ervaring met de uplifting in de groep krijg je tijdens de White Tantric Yoga – meditatie dag in de traditie van Kundalini Yoga. Op 10 februari in Rosmalen. Boek je ticket hier:

https://www.kundaliniyogafestival.nl/…/white-tantric-yoga

MORGEN ZAL NIET LEUKER ZIJN
JIJ KAN MORGEN LEUKER ZIJN

WAT JE IN DE TIJDSCHRIFTEN OVER ZELFLIEFDE LEEST, IS IN WERKELIJKHEID EEN “AFLEIDINGSMANOEUVRE VAN ZELFLIEFDE”

Wist je dat je zelfliefde als pakketje van je ouders kunt ontvangen en deze dan alleen af ​​en toe kunt ‘polijsten’ om in shape te houden? Bij het opvoeden geven onze ouders ons een bepaald ‘pakket’ waarin alles kan zitten wat we wel en niet nodig hebben.

Maar zelfliefde kan ook op een bewuste leeftijd worden verworven. De media staan ​​vol met verhalen over wat zelfliefde is: ze zeggen dat het een bubbelbad is vol aroma’s of een bezoek aan een schoonheidssalon of een werk die je leuk vindt of tijd voor jezelf, ontspanning en andere pleziertjes.

Zelfliefde is geen plezier. Je kunt jezelf alle geneugten van deze wereld gunnen zonder ooit van jezelf te houden. Denk je dat die ene vriendin van jou, die regelmatig voor haar lichaam zorgt, op vakantie gaat en doet waar ze van houdt, heeft geleerd wat zelfliefde is?

Ze is hetzelfde, soms ongelukkig, soms gelukkig, en meestal een vrouw die op zoek is naar iets, net als jij. Ze zoekt, probeert, valt en opstaat, maar op de vraag: “Hoe voel je je eigenlijk? ” zal ze heleboel dingen vertellen wat ze anders zou willen, wat haar stoort en wat pijn doet.

Een vrouw die van zichzelf houdt, heeft er vertrouwen in dat ze zich nergens zorgen over hoeft te maken, dat het Universum, de Hogere Krachten, God, Geluk, noem het hoe je wilt, voor haar zorgen. Maar een vrouw die van zichzelf houdt, WEET DAT ALLES IN ORDE IS MET HAAR. Al haar uitdagingen zijn geschenken van het lot, die altijd in haar voordeel wordt opgelost en in het voordeel van de mensen in haar aura, degenen om wie ze geeft.

Als dit vertrouwen in haar vervaagt, zal ze niet naar een manicure salon gaan, vriendinnen opzoeken of op vakantie gaan. Ze zal voor haar ziel zorgen. Wat betekent het om voor je ziel te zorgen? Dit betekent dat er een ruimte voor de ziel wordt geopend waarin het kan communiceren met de wereld om hem heen. De ziel stikt als het gevangen zit in de mind.

Hoe open je de ruimte voor je ziel, hoe kun je het laten communiceren, leiden, op de troon zitten en regeren?

Dit kan alleen worden bereikt door middel van meditatie.

Doe mee op 10 februari en ontdek wat zelfliefde is❤️

https://www.kundaliniyogafestival.nl/…/white-tantric-yoga

SLACHTOFFER THUIS, ONEERLIJKE BEHANDELING OP HET WERK, BEN JIJ VOORTDUREND BELEDIGD?

Alle deskundige adviezen zijn in bovenstaande situaties namelijk zeer lastig uit te voeren. De situatie herhaalt zich en je hebt het gevoel dat het beter is om ‘de draak niet te plagen’ en je te verschuilen achter een glimlach, make-up, eten, winkelen en alles wat je kan afleiden van de gedachte ‘Ik zit in een slachtoffer-rol.”

Om uit de slachtoffer-rol te komen, heb je kracht nodig. Wie kan het je geven? Soms geeft de tijd kracht. Wil je al die tijd lijden? Nee.

Door dagelijks speciale Kundalini Yoga-oefeningen uit te voeren, kun je jouw conditie en je gemoedstoestand veranderen. Kundalini Yoga is de snelste en meest effectieve manier om “je verborgen capaciteiten te ontdekken”, de bron van je innerlijke kracht te bereiken, angsten kwijt te raken, zelfvertrouwen te krijgen en een assertief persoon te worden.

Een yogi is een superperson die, door de inspanningen van zijn wil, erin slaagde zijn interne slaapreserves te bereiken.

Hiervoor hoef je je niet voor te bereiden op lastige gesprekken met een dader of een zelfverdedigingscursus te volgen. Na slechts 10 groepslessen één keer per week en dagelijkse zelfstandige oefeningen, voel je het verschil in je gemoedstoestand. Je projectie (of aura) zal sterker worden en mensen zullen anders op je gaan reageren; ze zullen zichzelf energetisch in je herkennen. Geloof je mij niet? Vraag het aan iedereen die deze 10-weekse reis met Kundalini Yoga heeft voltooid.

De eerste oefening die je waarschijnlijk dagelijks zult uitvoeren heet ‘Fists of Anger’.
Het zal je dagelijks verlossen van de last die je ervan weerhoudt jezelf uit een giftige omgeving te bevrijden.

En ben je toe aan de diepste reiniging, dan ben je op 10 februari van harte welkom bij White Tantric Yoga in Rosmalen. Dit evenement is in verschillende steden over de hele wereld te bezoeken, en op 10 februari in Rosmalen (NL).

https://www.kundaliniyogafestival.nl/…/white-tantric-yoga

DRIE GEWOONTEN OM DE STRESS GEEN KANS TE GEVEN EN JE GEZONDHEID TE VERBETEREN

De kwaliteit van ons leven hangt af van de kwaliteit van onze gewoonten. Gewoonten veroorzaken stress of genereren vitaliteit. Gewoonten bepalen de vibratie van ons elektromagnetische veld, onze omgeving en emotionele achtergrond. Het is uiterst belangrijk om te begrijpen welke gewoonten ons in stress storten en welke ons vitaliteit geven.

Als een persoon gestrest is, zal hij zich altijd verdrietig voelen, ook al gebeurt er niets verdrietigs in zijn leven, omdat dit gevoel in zijn aura is afgedrukt. Een boos persoon zal altijd situaties van agressie en woede om zich heen creëren .

De eerste belangrijke gewoonte die ons vitaliteit geven is dieet van meditatie 🧘🏼‍♀️. Welke meditatie past bij jou en hoe lang moet je mediteren? We hebben misschien allemaal een ander dieet en daarom hebben we allemaal verschillende sadhana (persoonlijke beoefening) nodig.

Wat je altijd stress zal bezorgen, is dat je niet doet wat je zou moeten doen.

Soms gebeurt dit onbewust, soms doen we het bewust. Eén van de soetra’s uit het Watermantijdperk: ‘Ga aan de slag en de druk zal afnemen.’ Om jezelf met vitaliteit te vullen, heb je een oefening nodig die je geest voedt 🥰. Als het jouw taak is om schrijver te zijn, moet je elke dag schrijven. Anders krijg je stress. Als je aangeboren onderzoekswetenschapper bent, moet je elke dag iets onderzoeken om te voorkomen dat je zich gestrest voelt. Je moet iets doen in de richting van jouw Hogere doel, zodat je zich niet voortdurend gestrest voelt.

De taak van ieder mens is om bij te dragen aan het leven op deze planeet. En deze bijdrage kan totaal verschillende vormen aannemen – van intellectueel werk tot de creatie van iets fysiek tastbaars – een boek of een film. Je kunt een bedrijf starten of een financiële bijdrage leveren. Je moet gewoon proberen iets achter te laten om van deze wereld een betere plek te maken 💫.

De tweede dat je in een staat van stress brengt, is een zwak fysiek lichaam. Je lichaam moet sterk zijn, je moet voldoende yoga doen en je lichaamschemie zo veranderen dat je lagere trillingen aankan. Dan zul je stressbestendig zijn. Stagnatie, gevoelloosheid en ongevoeligheid worden vastgehouden in ons fysieke lichaam. Lichaam en geest moeten samenwerken. Dan kun je je missie vervullen.

Ieder mens zou een missie moeten hebben die groter is dan hijzelf.

Er moet iets zijn dat meer waard is dan stress, meer dan verdriet of woede. En dit vinden alle succesvolle mensen 😌. Het is belangrijk om een ​​voorbeeld te hebben. Misschien ken je deze persoon persoonlijk, maar misschien ken je hem of haar niet. Als je op welk gebied dan ook succesvol wilt worden, moet je iemand vinden die op dat gebied vóór jou succesvol is geweest. Deze persoon moet je leraar zijn, of je hem nu persoonlijk kent of niet. Je kunt elke dag zijn boeken lezen of met hem lunchen. En het enige wat je nodig hebt is zo iemand. Als je een natuurkundige bent, bestudeer dan het werk van een beroemde natuurkundige; als je een financiële investeerder bent, zoek dan een succesvolle financiële investeerder en bestudeer het verhaal van zijn succes. Als je een schrijver bent, bestudeer dan het pad van een beroemde schrijver. Als je in de richting van succes kijkt, raak je niet gestrest 🙏.

En derde zeer belangrijke voorwaarde voor het verwerven van vitaliteit is dat we allemaal iets aan iemand moeten geven. Je kunt iemand helpen die het nodig heeft. Probeer iemand blij te maken. Probeer veel mensen blij te maken. Zelfs mensen die in een rolstoel zitten, kunnen iets geven.

Wanneer je bijdraagt ​​aan iemands geluk, levert dat je een vervuld, betekenisvol en energiek leven op❤️.

Mijn lerares Gurujas Khalsa
Meer leren over Kundalini Yoga?

www.yogamierlo.nl

🩵VOOR JEZELF BEGINNEN -IS JEZELF ZIJN🩵

Ken je het gevoel dat jij in een verkeerde omgeving zit, niet doet wat je zou willen, dat je verkeerd leeft…

Weet je hoeveel mensen volgens de statistieken hun leven niet leiden? Er is een zeer interessant onderzoek uitgevoerd. 3000 respondenten uit meer dan honderd steden namen eraan deel.

30% van de respondenten zou bereid zijn hun leven te veranderen in welke zin dan ook, voor zichzelf te gaan werken, bijvoorbeeld.

37% noemde het verhogen van het inkomen als hun belangrijkste motivatie.

20% zei dat de belangrijkste motivatie de mogelijkheid was om te doen waar ze van houden.

Wat weerhield hen ervan hun verlangen om voor zichzelf te werken te verwezenlijken?

1. Op de eerste plaats stond de angst om geld te verliezen.

2. Op de tweede plaats is er een gebrek aan moed om zich uit te drukken, angst om niet begrepen te worden. Ze luisterden naar mensen die zelf geen succes hebben bereikt : ‘Ga daarheen, je zult daar meer verdienen’, of ‘Niemand heeft nodig wat je doet’, enz. Zou je aan één van de meest succesvolle mensen in de wereld om advies vragen, zou je een duidelijke “Ja!” horen “Ja! Natuurlijk volg je hart. Ja, natuurlijk wees jezelf!”

Luister alleen naar mensen die succesvolle ervaringsdeskundigen zijn, mensen die welvarend bestaan leiden. Heb je extra empowerment nodig om voor jezelf te beginnen? Neem contact met mij op.
Welke transformerende instrumenten van empowerment heb ik?
– Kundalini Yoga
– Ishnan – koud water therapie
– Voeding – als transformatie
– Spijkermat therapie
– Wandelyoga coaching
– Retraite van 7 tot 11 juni in Ardenen
– Ademtherapie

Begin klein. Wees nieuwsgierig.
www.yogamierlo.nl

HOE MOET EEN VROUW ERUIT ZIEN?

Iedereen heeft een duidelijk idee van hoe een vrouw eruit zou moeten zien. Vrouwen hebben het. Mannen hebben het. Als we een vrouw zien die ons inspireert, begrijpen we dat ze echt is. Als we een vrouw zien die ons niet inspireert, vergeten we haar in het beste geval, in het slechtste geval veroordelen we haar: deze is dit, deze is zo, deze is een popje, deze is een man in een rok, deze doet te veel aan haar gezicht, deze doet niets aan haar gezicht.

De waarheid is dat al deze vrouwen zij zijn, en niet jij. Er is niets waar je je zorgen over hoeft te maken. Jij bent oke. Je straalt en weerspiegelt je persoonlijkheid met je licht.

De vraag is: hoe moet een vrouw eruit zien? Deze vraag is voor de vrouw zelf, niet voor de mensen om haar heen.

Je bent een persoon, een moeder, een werknemer, een echtgenoot, een minnares , een vriendin, een baas, een specialist, enzovoort.

Een vrouw kiest elke rol voor zichzelf, behalve de rol van een Vrouw.

De vrouw is de ware projectie van het goddelijke. Ze kan deze initiële rol wel of niet aanvaarden.

Een vrouw moet er zo uitzien dat wanneer ze in de spiegel kijkt, ze zich een vrouw voelt.

WIL JE OP VAKANTIE OF RETRAITE MAAR HET LUKT NIET?

Begin klein. Vind een yogadocent, die jou aanspreekt. Boek een proefles. Bespreek de mogelijkheid om aan thema “Prosperity “ te werken. Heb een concrete vakantie of retraite op het oog met haalbare datum, kijk niet naar de prijs. Bestudeer je gewenste bestemming, accommodatie, extra’s, alles wat je zou graag willen. Volg instructies en lessen van de leraar.

Mij kostte het 1,5 jaar om nu zorgeloos mijn droomvakanties te boeken hoe vaak ik het wil.

Vermijd “guru’s” die je gaan leren geld te besparen, verdienen en zorgen over geld maken. Hoe meer je zorgen over geld maakt des te meer je zorgen zult hebben. Het gaat niet over geld ( net zoals gewicht ligt niet aan eten).

Kom uit de box en leer de technologie van modern leven.

Sat Nam 🙏

WAT GEBEURT ER MET JE LICHAAM ALS JE JE DOSIS ALCOHOL GELEIDELIJK VERLAAGT EN STOPT MET DRINKEN?

– Je wordt rustiger en je slaap verbetert
– Je verliest overtollig gewicht of komt op het gewenste gewicht
– Je zult de mentale kracht hebben om andere verslavingen te overwinnen (bijvoorbeeld suiker, nicotine of cafeïne)
– Je lichaam zal zichzelf reinigen en je zal een golf van kracht en energie voelen
– Je gezicht zal er jonger en gezonder uitzien
– Je immuniteit zal ondersteund worden waardoor je minder last zal hebben van verkoudheid en ontstekingen
– Je zal de kans op hart- en vaatziekten verkleinen
– Je spirituele oefeningen en diëten zullen effectiever en VEEL gemakkelijker zijn

WAAR TE BEGINNEN?

Begin vandaag. Dit is een beter begin.

Elke drinker heeft een patroon van alcoholgebruik (hoe vaak en hoeveel ppm in het bloed terechtkomt). Ik dronk bijvoorbeeld minstens een glas per week. Wist je dat Nederland het sterkste wekelijkse drinkpatroon van Europa heeft?

Een geleidelijke vermindering van de alcoholinname zal ook individueel zijn. Wie anders dan jijzelf weet wat jouw patroon is.

Dit betekent dat ik, om van dit patroon af te komen, moest stoppen met de wekelijkse alcoholinname. Dit betekent twee weken zonder alcohol, een verminderde hoeveelheid alcohol en dan weer twee weken zonder alcohol. Dit is de moeilijkste stap. Als je het doet, zul je uiteindelijk met 💯% stoppen met alcohol.

Verminder de frequentie en de hoeveelheid drinken elke keer dat je kunt. Het kostte me een aantal jaren voordat ik de alcohol volledig opgaf.

Als je al heeft geprobeerd te stoppen met drinken en niets heeft geholpen, begin dan gewoon met het verminderen van de frequentie en hoeveelheid ppm:
– voeg meer ijs toe aan de drank
– kies een drankje met minder alcohol
– drink na elk glas alcohol een niet-alcoholische drank
– verlaat het feest vroeg of sla alcoholische feesten helemaal over
– communiceren met mensen die een gezonde levensstijl leiden
– doe Kundalini Yoga of doe in ieder geval de “Meditatie om slechte gewoonten en verslavingen te doorbreken”
– neem ‘s ochtends een koude douche: dit geeft je de mentale kracht van een winnaar
– doe de Vuurademhalingsoefening, die je energie geeft en die je niet van alcohol hoeft te halen
– Maak een afspraak voor persoonlijke begeleiding en hulp, empowerment en ondersteuning

Ik weet dat het moeilijk is om een slechte gewoonte in een goede te veranderen, maar met Kundalini Yoga kun je alles aan.

Sat Nam🙏 

IK HEB ALLES MAAR IK BEN NIET GELUKKIG

Herken jij jezelf? Je hebt alles waar de meeste mensen over dromen. Je bent succesvol in wat je doet, je verdient meer dan genoeg om te leven. Je bent niet ziek, maar het gaat niet goed met je. Je bent niet gelukkig. Je weet niet wat je mist.

JEZELF

De meeste succesvolle mensen komen op een gegeven moment dit tegen. Ik kreeg ooit een leerling die vertelde dat hij alles heeft bereikt wat hij wilde in het leven, maar hij miste iets en wat dat was kon hij niet begrijpen. Op alle vlakken had hij succes: professioneel, privé, financieel. Wat miste hij?

ZICHZELF

Wat zijn de symptomen van zelfvermissing?

– wanneer je ergens mee bezig bent is alles in orde, maar wanneer je tot stilte komt en probeert rust te vinden voel je je onrustig
– je bent niet gemotiveerd meer
– je hebt mogelijk depressieve gemoedstoestand
– je hebt mogelijk paniekaanvallen en hyperventilatie
– van buitenaf lijkt dat jij een sterk, succesvol en gelukkig bent, maar zo voel jij je niet

Je kunt een huisvrouw, top-specialist, zakkenman of zakenvrouw zijn, het maakt niet uit. Iedereen kan dit treffen.

Herstel verbinding met jezelf, zet jezelf op de eerste plaats, wees attent voor jezelf, vergeef jezelf voor al dat tijd dat jij er niet voor jezelf was, doe dingen die je zielsgelukkig maken ( een van de opties is een retraite “Shunia-zielsgeluk, kijk voor meer details op www.yogamierlo.nl).

Kundalini Yoga is een technologie die je kunt toepassen bij zulke situaties. Je kunt niet van jezelf vluchten. Wacht niet langer meer. Ontmoet jezelf.

Sat Nam🙏

IK KAN YOGA NIET MEER AAN.

Ik krijg weleens vragen: mag ik mijn abonnement voor yogalessen op pauze zetten? Ik heb hier of daar pijn en moet rust aan mijn lichaam geven.
Waarop ik zeg: Natuurlijk mag dat.
Maar…
Wat leer je ervan?
Je lichaam spreekt met je met pijn en kwaaltjes. Hij zegt iets. Natuurlijk je hebt het goed gehoord: ik wil rust, ik ben op.

Leren jezelf niet uitputten ( het maakt niet uit of het een pols of hoofd of rug of iets anders is) maar bewust mee omgaan. Dat begint op de yogamat.
Voel en geef je lichaam healing.

Bijvoorbeeld mijn knie wilde op een gegeven moment niet meer zitten op de grond in easy pose.
Vroeger zou ik overwegen om tijdelijk te stoppen met werken.
Maar doordat mijn bewustzijn nu wat hoger ligt kan ik creatief mee omgaan.
Ik zat niet in easy pose, maar strekte been elke keer ik wilde en masserde mijn knie ( dat deed hem naar mijn gevoel goed).
En na een tijdje was mijn knie dankbaar en hield op met zuren.

De kunst die je bij KY kunt leren kun je nergens anders leren: creatief probleem oplossing in plaats van blind doorrollen totdat je niet meer kan en neervallen, vervolgens opstaan en hetzelfde fout doen.

Spreekt jouw lichaam met je met pijn en kwaaltjes? Is je bewustzijn niet hoog genoeg om bewust daarmee omgaan? Neem contact met mij op.
Sat Nam🙏

UP’S AND DOWN’S
KNOW HOW TO MANAGE YOUR ENERGY

Wist je dat de samenstelling van ons bloed verandert voortdurend? Afhankelijk wat en hoeveel in ons bloed komt kunnen we ons goed of slecht voelen. De meest populaire is suikerspiegel, die af en toe laat ons handjes trillen. We kijken heel snel dan naar wat we hebben vandaag gegeten.

Niemand vind het leuk om als wipwap te lopen kantelen en geen grip te hebben over de gemoedstoestand, energieniveau, wilskrachten en mentale kalmte.

Wat in je bloed komt met voedsel en drinken bepaalt jouw dag en nacht.

Al vele jaren eet ik anders dan vroeger: veel lekkerder, verser, lichter en gezonder. Ik eet bewust. Mijn gewicht is stabiel, ik heb geen last van maag-darm klachten, ik voel me energiek, heb geen vreetbuien, ik hoef niet op dieet, ik eet bewust.

Bewust eten is luisteren naar je jezelf: wat voel je, hoeveel energie heb je, wat, hoeveel en wanneer je wil eten/drinken, wat gebeurt er als je eet dit of dat etc.

Steeds meer diëtisten werken samen met yoga docenten om patiënten te helpen leren zichzelf te voelen.

Bewust eten is leuk, is geen dieet, je moet gewoon voelen. Daardoor helpen yogaoefeningen, ademhaling en meditatie.

Wil je ook lekker in je vel zitten? Begin klein: plan een gesprek, boek een proefles. Of ga er voor en geef jezelf een nieuwe start door een weekend lang geïnspireerd te worden tijdens ons

WEKEND-RETRAITE “SHUNIA – ZIELSGELUK” MET HARMANDEPAL EN LIVE MUZIEK BELGISCHE ARDENNEN 7-10 JUNI 2024

Er zijn twee plekken beschikbaar. Dus je vriendin mag ook mee.

Meer info op www.yogamierlo.nl

 
 
HAAR MAJESTEIT SHAVASANA – DE MEEST ONDERSCHATTE ASANA

Meeste mensen houden er van. Maar er zijn mensen die er niet van houden. Deze blog is opgedragen aan zowel fans als degenen die het niet leuk vinden, het niet begrijpen of beoefenen onbewust.

Dus waar hebben we het over? Natuurlijk over Haar Majesteit Shavasana✨ LANGE DIEPE ONTSPANNING OP DE RUG!

Yogi Bhajan, de Meester van Kundalini Yoga, het “Haar Majesteit ” noemde:

“Van alle houdingen is Savasana de meest majestueuze houding, en deze bevat alle deugden en voordelen”, zegt de Meester, terwijl hij de heilige tekst uitlegt waarin Savasana wordt genoemd.

– Hoe vindt je het? Als je iemand wilt straffen, verbied hem dan om in savasana te gaan liggen.”
“… als je vervolgens er 5 minuten in gaat liggen en ontspant, kun je in een zeer diepe slaap vallen.”

“Het is moeilijk voor te stellen” Yogi Bhajan voegt er verder aan toe dat wanneer hij sahdana ( dagelijkse spirituele beoefening) uitvoert, hij minstens een paar minuten in savasana in slaap valt. Soms zelfs 15.

In dezelfde lezing werden zijn zeer belangrijke woorden gesproken.
📌 “Kundalini yoga is de yoga van bewustzijn, de yoga van kennis en geen yoga van fantasie om ‘weg te vliegen’.

Studenten vroegen hem commentaar te geven op de vraag of het nodig is om tijdens Shavasana het bewustzijn uit te schakelen. Waarop hij antwoordde: “Nee, je mag het bewustzijn niet verliezen, je mag niet wegvliegen.”

Wij beoefenen mindfulness-yoga- yoga van het bewustzijn.” Daarom adviseerde hij altijd, zelfs tijdens de shavasana, om het contact niet te verliezen en bewust te blijven, en niet in illusies en gedachten te verdwalen. Het is niet erg om in slaap te vallen en wordt zelfs als nuttig beschouwd. Slaap is anders dan fantaseren.

Yogi Bhajan sprak uiterst negatief over alle gebruikelijke methoden van ‘moderne ontspanning’

💔“In de moderne wereld is chronische vermoeidheid je grootste probleem. Je bent moe, overwerkt en hebt hoofdpijn, dus je grijpt naar een paracetamol. Realiseer je je wel dat paracetamol je hoofdpijn niet geneest? Hij dempt je gevoel. Al die pillen op je nachtkastje zijn alleen maar goed voor het afstompen van de receptoren. En je hebt je alcohol nodig om je gevoeligheid te temperen.

Maar het is veel gemakkelijker om te gaan liggen en in een staat van diepe ontspanning te komen. Ga in Shavasana en laat elke cel in je volledig vernieuwen, laat je geheugen opnieuw opstarten, geef je hersenen en je lichaam de kans om op natuurlijke wijze te herstellen. Maar nee. Je drinkt makkelijker een kopje koffie. En dit alles doodt eenvoudigweg je sensorisch systeem .”

Hij beschreef een zeer interessant experiment met totale ontspanning.

“Neem op een dag, gewoon voor de lol, een fonendoscoop, zet hem op je oren en plak de sensor op het gebied van je hart. En doe dan maar één oefening gedurende een half uur. Weet jij welke? Ga op je rug liggen en ontspan volledig. En raad eens? Telkens wanneer je hart ‘boemmm’ doet, begint je hele lichaam te springen als een kikker. Ik maak geen grapje! Probeer het! Kijk wat er over een half uur gebeurt.”

De Meester herinnerde zich hoe hij ooit een fonendoscoop van zijn vader leende en ook naar het ritme van zijn eigen hart begon te luisteren. Hij maakte zelfs een opname met dit geluid en speelde het vervolgens af om te ontspannen. Het belangrijkste is om deze oefening niet te overdrijven en deze niet langer dan 31 minuten te doen. Het lichaam zal zich spannen en ontspannen op het ritme van de hartslag in Shavasana. “Er is niets beters dan deze ontspanning, er is niets en er zal niets zijn”, verzekerde de Meester.

HET UITVOEREN VAN SHAVASANA

Het lijkt erop dat er is niet moeilijk. Maar er zijn genoeg details die jij nog niet weet.

💡Allereerst is het de moeite waard om je warm te houden tijdens de Shavasana. Als je yoga op de blote voeten doet, is het verstandig om sokken aan te trekken. Als je een top of T-shirt met korte mouwen draagt, kun je een warme hoodie aantrekken. Jezelf bedekken met een deken wordt ook sterk aanbevolen.

🌸Waarvoor?
Wanneer je volledige stilte bereikt, begint je lichaam snel af te koelen. Onder geen enkele omstandigheid mag je lichaam niet te snel afkoelen; dit zal alleen maar schade aan je beoefening brengen. Bij Shavasana moet je je altijd warm en comfortabel voelen. Onthoud dit☝️

Sommige mensen negeren om warm te blijven. Als gevolg hiervan beginnen ze, nadat ze een paar minuten in shavasana hebben gelegen, te friemelen en uit de houding te komen. Het lijkt erop dat alles de schuld is van hun rusteloosheid, een rusteloze hoofd. Niets van waar! Hoogstwaarschijnlijk begon de persoon gewoon af te koelen en probeert hij instinctief op te warmen.

Als je jezelf herkent, neem dan de volgende keer voordat je in shavasana gaat liggen de tijd om je warmste sokken en een vest aan te trekken en jezelf goed in te wikkelen in een dekentje en je hoofd comfortabel warm te houden 🧦🧣

HOUDING

🍐We liggen op onze rug. Om de meest comfortabele positie te vinden, kun je meerdere keren heen en weer rollen, alsof je comfortabeler probeert te ‘settelen’. Je kunt ook beide knieën naar je borst trekken of afwisselend naar links en rechts, ze met je handen omklemmen en verschillende rollen maken, waarbij je de meest comfortabele positie kiest.

🍐Gevouwen deken of een handdoek kan onder de nek, onderrug of knieën worden geplaatst om je lichaam een ​​comfortabele positie te geven.

🌸We plaatsen onze handen losjes langs het lichaam, met de handpalmen naar boven gericht. Je moet je armen zo wijd spreiden dat je onderarmen het lichaam niet raken en je schouders ontspannen.

🍐We spreiden ook onze benen iets uit elkaar. Comfortabel.

🍐Wat de handpalmen betreft, vinden velen het moeilijk om hun handpalmen naar boven te draaien. In deze positie wordt het moeilijker om weg te dwalen met je bewustzijn. Je merkt wanneer je aandacht ver weg gaat gaan je handen automatisch omkeren omlaag 😉

🍐Sluit je ogen en begin je adem te ontspannen. De aanwijzingen daarop hoor je vaak in het begin van de les.

🌸 Schakel nu, zonder je ogen te openen, de interne nachtzichtmodus in en begin het lichaam te onderzoeken met zogenaamde bodyscan. Laat je intuïtie een lichaamsdeel aan te wijzen, voel het en met de volgende uitademing ontspan deze deel van je lichaam totaal. Je kunt eindeloos aantal keer terugkomen op dezelfde plek en steeds dieper ontspannen.

🍐Het is mogelijk dat je op een gegeven moment overmand wordt door slaap. Daar is niets mis mee. In veel bronnen over yoga kun je lezen dat je onder geen enkele omstandigheid in Shavasana in slaap mag vallen en dat je bij de eerste tekenen van slaperigheid je aandacht moet verleggen naar de ademhaling. Maar in Kundalini Yoga wordt het aanbevolen.

Yogi Bhajan zei het volgende over de menselijke staat in Shavasana:

“Laat de energie vrij door je lichaam circuleren. Laat haar zelf het juiste pad vinden. Een sterk en krachtig persoon is iemand die misschien niet zo’n zuivere en heldere mind heeft. Maar hij weet hoe hij de hulpbronnen van zijn lichaam moet gebruiken om zijn mind leeg te maken en te ontspannen. Dit alles is je zelfovertuiging, zelfprogrammering, maar in grotere mate is het je fysieke ‘doen’ gericht op ontspanning. En over het algemeen kent iemand die niet weet hoe hij moet ontspannen de smaak van echt geluk niet.”

Het is erg belangrijk om op de juiste manier uit de ontspanning te komen in Shavasana. Meestal vertelt de leraar je tijdens de les de procedure om zo vlot mogelijk wakker te worden. Maar in de regel ziet de geschatte volgorde er als volgt uit:

⭐️beweeg je vingers en tenen
⭐️Strek je armen en benen uit, schud of
⭐️doe crunches, kattenrekoefeningen
⭐️pak je knieën vast met je handen, trek ze naar je borst toe
⭐️zwaai naar de zijkanten en dan heen en weer
⭐️Verbind je handpalmen en voeten, wrijf ze totdat je het warm voelt
⭐️rol naar een zittende positie

Uit mijn ervaring blijkt dat Shavasana tijdens een KY les brengt men in diepere ontspanning dan elke andere ontspanningsoefening.

 
 
 
 
WAT IS DE KRACHT VAN EEN VROUW 🤔?

“EEN VROUW WORDT GEBOREN IN HET HART, niet in het hoofd. De kracht van een vrouw zit in haar hart ❤️.

En een vrouw kan niets winnen door discussies, ruzies en veldslagen. Ze haalt alles uit de STILTE . Als ze een gelofte van stilte aflegt en uit haar gratie en genade handelt, wint ze hoe dan ook. Een vrouw heeft één heel krachtig hulpmiddel: haar glimlach. En ze mag het lied van haar leven niet vergeten: ze was een vrouw in het begin, ze is nu een vrouw en ze zal uiteindelijk een vrouw blijven 😌.

De tragedie is dat ze haar niet bewust is van haar kracht. Ze weet alleen hoe ze moet manipuleren.

Ze is degene die de mensen heeft geleerd om op deze aarde te lopen. Ze heeft het vergeten. Ze denkt dat ze hen uit haar zak heeft gebaard, en niet uit haar persoonlijkheid, identiteit, psyche, projectie, voorrecht.

De blik van een moeder is zo sterk dat het de hel in de hemel kan veranderen 🙌.

Je bent je niet bewust van je kracht. Je weet alleen hoe je moet flirten en verleiden om materieel gewin te verwerven. Je hebt zelfs nog nooit geprobeerd je aura zo met macht te vullen dat je een voordeel hebt ten opzichte van mannen.

Jij bent bang. Je geeft heel snel op. Je staat niet toe dat je identiteit zich volledig manifesteert. Je begrijpt niet eens wat je privileges zijn 😔.

Je bent bang dat als je gracieus, sterk en echt wordt, je jezelf aan niemand kunt verkopen. Het enige wat je wilt is daten en de liefde bedrijven. Maar het kost je je leven, je comfort, je structuur.

Als je gewoon een vrouw bent en een meditatieve vrouw wordt, is er niets op deze planeet dat je niet op een presenteerblaadje krijgt. Je zult gracieus, welvarend en mooi zijn 🥰. Je schoonheid zit niet in je uiterlijk. Je schoonheid zit in de uitstraling, in de helderheid, in de oogverblindende pracht van alles wat je als vrouw doet, je manieren.

Als je gaat stralen, kijken mensen je respectvol aan. En als je je uitstraling door eerbied projecteert, is er geen rijkdom die je niet zult hebben.”

Yogi Bhajan

 
 
HOW TO DEAL WITH THE MIND BLOWING NEWS
 
Did you know that when the war in Ukraine is began and my mother, sister and her 11 years old son were sitting the first 11 days in the basement ( 40 km from the Russian border) it’s blowed my mind. And with appropriate application of the KY teachings I came back to the Neutral Mind in two weeks!
I took my strength back and could concentrate on humanitarian help coordination.
Now I know what I need to do in such challenging situations as war. Just increasing the power of my practice. Here is my own experience :
1. Increase the power of connection with a strong real teacher including Yogi Bhajan itself ( strengthen your Golden Chain)
2. Increase the power of your Sadhana ( take a most powerful kriya’s)
3. Increase the length of your practice.
4. Take Ishnan.
5. Use the power of the ambrosian hours, get up early for your practice.
I used only the first four out my list and luckily it was enough. Ambrosial hours I keep for extraordinary situations to have some buffer to increase my powers.
Hopefully you can wisely use your tremendous KY experience to keep your mind neutral. If not you can always contact me. Would love to help you.
 
 
YOGI’S WORDS:
“It is not that you have to find God. It’s very astonishing to me when people say: I’m doing this to find God…
God has not gone on holiday. YOU have to find consciousness. When you can eliminate your ego and find consciousness, you can find God in you” Yogi Bhajan.
 
 
 
MANTRA IS DE TOEGANGSCODE TOT SUCCESS

🧘🏼‍♀️ De code om onze mind te verbinden met het oneindige creatieve vuur van het leven

🔥. Wanneer je een mantra reciteert, projecteer je een trillingssnelheid op een mogelijk molecuul in de Oneindigheid van de ruimte. Dat is wat een mantra is. De mantra leert ons om onze adem te beheersen, zodat we onze mind kunnen beheersen. Als je je mind onder controle hebt, beheers je het hele universum

🌌. Herhaal de mantra om de waarheid voor je ziel te beseffen. In dit geval kan niemand en niets je bedriegen. Je zal helder schijnen als een lichtoren in de nacht om de ​​anderen in je omgeving de pad helpen te vinden

✨. Wordt een kanaal voor uplifting, terwijl je groeit, slaagt en overwint 🙏

 
 
 
WAAROM EET IK GEEN GERAFFINEERDE SUIKERS MEER?

Je verwacht natuurlijk een lang verhaal over de gezonde voeding, suikerspiegels en darmflora?
Ik kan uiteraard voor de zoveelste keer je vertellen waarom. Maar ik zeg het korter en duidelijker: Omdat ik het waard ben🎁
Geef jezelf het beste en je zal krijgen alleen allerbeste cadeautjes van het Universum.

Hier zijn zelfgemaakte truffels met gedroogde pruimen, cacao en walnoten.

WEET WAT JE EET☝️

 
 
 
3 BELANGRIJKE FEITEN OVER KUNDALINI YOGA

1. 🧘🏼‍♀️ Kundalini yoga geeft een persoon bewustzijn, de mogelijkheid om emoties, gedachten en verlangens te beheersen, leert om te communiceren met het lichaam en via het hart.

Tijdens het uitvoeren van oefeningen en meditaties observeren we onze gevoelens, ontwikkelen we het effect van het “hier en nu” zijn en volgen we de veranderingen die plaatsvinden. Dit alles helpt om rustiger en bewuster te zijn.

2. 🙏 Kundalini yoga vereist geen voorafgaande voorbereiding. Je kunt nu beginnen met oefenen, zonder enige eerdere ervaring. Het is geschikt voor zowel beginners als ervaren beoefenaars. Kundalini Yoga legt de nadruk op ademhaling en meditatie, maar men gelooft dat het lichaam fysieke wijsheid heeft en zal nemen wat het nodig heeft in elke les. En regelmatig oefenen zal het uithoudingsvermogen vergroten en geduld ontwikkelen.

3. 👍 Je voelt het effect al na de eerste sessie. Kundalini Yoga wordt beschouwd als een van de snelste yogastijlen.

Het beoefenen Kundalini Yoga en:

– versterk het fysieke lichaam, vergroot de flexibiliteit en het uithoudingsvermogen
– verplaats je aandacht naar binnen in jezelf en vind daar antwoorden op alle vragen
– accepteer en hou van jezelf
– leer hoe je energie kunt aanvullen
– overwin je angsten, vooroordelen en beperkingen
– leer leven in het huidige moment
– ontwikkel je intuïtie
– bespaar op psycholoog, fysiotherapeut en vele dokters
– verbeter je financiële energiestroom
– werk aan familierelaties
– word zelfverzekerd op het werk
– slaap beter en dieper

Absoluut al het bovenstaande, heb ik met mijn eigen ervaring meegemaakt zonder overdrijving. Voor mij is Kundalini Yoga een hulpmiddel voor rijkdom en welvaart op alle gebieden van het leven.

 
 
HOW TO SURVIVE IN LIFE?

Just find the information you need and live it. I did and you will do.

“Somebody just shared his knowledge
with me, and by the grace of God,
I collected it.
We are in a desert,
and I have a little water with me that I
want to share with people.
Does that make me a water man?
Am I the rain? Am I the clouds?
Am I the ocean? No.
I am just a little can of water in the
desert to which people can touch
their lips and think of surviving.
Beyond that I’m nothing “ Yogi Bhajan.

 
 
 
 
MODERNE SLAVERNIJ
Ieder van ons vroeg of laat was een slachtoffer daarvan. Sommigen zitten vast en de anderen gaan op en neer maar bijna niemand kent een remedie daarvan.

Wat is dat?

Information Overload Syndrome oftewel informatiestress.

Wetenschappers hebben ontdekt dat er grenzen bestaan aan de hoeveelheid informatie die een mens tegelijk kan opslaan. Volgens de psycholoog George Armitage Miller, die veel onderzoek pleegde naar het fenomeen, kunnen mensen slechts zeven onderwerpen tegelijk bevatten. Zodra dit getal wordt overschreden, ontstaat er een overload, waardoor de persoon verward raakt en niet meer in staat zal zijn om juiste beslissingen te nemen. Dit werd onder andere geïllustreerd door een experiment met 192 huisvrouwen. Zij moesten kiezen uit een steeds grotere hoeveelheid merken van bepaalde artikelen. De vrouwen raakten echter zodanig verward dat zij steeds slechtere keuzes maakten.

Slechte keuzes lijden tot ontevredenheid, teleurstelling, depressieve gevoelens en verslechterde welzijn.

Hoe te leven in moderne wereld? Ik ken één antwoord. Een technologie toepassen die speciaal daarvoor is ontworpen- Kundalini Yoga.

Gelukkig kan ik nu goed omgaan met technologie en informatie aanbod. Vroeger was ik ook een slachtoffer van met als resultaat een complete burn-out.

Wees voorbereid. Ken je rechten in het leven. Leef volledig.

Ik geef online en in person consulten en lessen. Wees welkom.

 
 
NOBELPRIJS WINNENDE WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK TOONT AAN DAT KUNDALINI YOGA MAAKT REVOLUTIE IN MENSELIJKE GEZONDHEIDSZORG
 
In 2009 werd een Nobelprijs uitgereikt aan 3 wetenschappers voor de onderzoek die aangetoond heeft dat Kirtan Kriya herstelt DNA delen ( telomeren) die verantwoordelijk zijn voor de langere levensduur van onze cellen. Er is aangetoond dat veroudering van de fysieke en mentale gezondheid hangt van de lengte van telomeren en 12 minuten per dag van Kirtan Kriya aangevuld net de wekelijkse Kundalini Yogalessen herstelt telomeren beter dan, bijvoorbeeld Transcendente Meditatie, ontspanningsoefeningen of Ayurvedische levensstijl.

Als resultaat:

🙏Verbeterd cognitief vermogen en geheugen
🙏Minder negatieve gedachten
🙏Verbeterde algehele gezondheid
🙏Langer fysiek en mentaal jong

Dit is maar aantal positieve eigenschappen van Kirtan Kriya.

 
EEN TRAUMA VERWERKING VAN 7-JARIGE CYCLUS
Wat we hebben geleerd (niet alleen van onze ouders) in de eerste 7 jaar van ons leven, bepaalt op veel manieren ons leven.
Levenswaarden, overtuigingen, gedachtevormen, gemak van leven, manier om door moeilijkheden heen te gaan, enzovoort. Dit alles krijgen we in de eerste 7 levensjaren en met deze bagage gaan we door het leven. Deze bagage is onze leven stools: sommige zijn kapot en werken niet zoals we zouden willen, andere werken uitstekend.
Elke 7 jaar beleven we dezelfde ervaring die horen bij een kapotte tool. De situaties zijn anders – de ervaring wordt herhaald: bijvoorbeeld we ontmoeten verraad , of we worden niet geaccepteerd, of we hebben gebrek aan geld, moed of krijgen ongeluk. Dit wordt herhaald totdat we onze tool repareren.
Er zijn technieken in Kundalini Yoga die onze levensinstrumenten corrigeren. Het verleden kan niet worden veranderd. De toekomst kan hier en nu worden beïnvloed.
 
 
 
 
SUBTIELE KRACHT
Er zijn in totaal tien lichamen van bewustzijn.
Als we een sterk Subtiel Lichaam hebben, zijn we gevoelig, intuïtief, subtiel en verfijnd. We hebben een grote finesse en een krachtige kalmte. We kunnen diep doordringen en verder kijken dan oppervlakkigheid. We leren snel, kunnen tussen de regels door lezen, hebben het vermogen om het grote geheel te zien en zijn langetermijndenken en -handelen. We kunnen toegang krijgen tot de informatie die we nodig hebben.
 
Als we zwak zijn in het Subtiele Lichaam, kunnen we goedgelovig, naïef en gemakkelijk voor de gek gehouden of misleid worden. We kunnen onbedoeld ruw zijn in spraak en onhandig in gedrag. We zijn te gefocust op details en hebben een beperkt perspectief.
 
Het Subtiele Lichaam is heel licht, transparant en etherisch. Het doordringt alle tien lichtlichamen van bewustzijn en is geconcentreerd rond de voetzolen. Het Subtiele Lichaam bevat wijsheid en de kennis van Oneindigheid.
 
Yogi Bhajan zegt: “Wat je ook zegt, je moet in staat zijn om te horen. Als je niet kunt horen wat je zegt, zul je nooit de subtiele stem van je eigen bewustzijn horen.
 
Het versterken van ons Subtiele Lichaam brengt ons meer intiem met onze Ziel en geeft ons Zelfbewustzijn. Het Subtiele Lichaam helpt ons verder te kijken dan de onmiddellijke realiteit naar het sublieme Universele spel. Door het subtiele lichaam kunnen we het onbekende kennen, het ongehoorde horen en het ongeziene zien. We raken aan andere dimensies van Weten.
 
Verschillende manieren om ons Zielslichaam te versterken zijn:
1) Kies een Pranayama, Mantra of Kriya om dagelijks 1000 dagen te oefenen – dit geeft ons de mogelijkheid om af te stemmen op de subtiliteiten van de gaven van die Pranayama/Mantra/Kriya die anders niet bereikt kunnen worden.
2) Verfijn je spraak, acties, dieet, huisruimte en kleding. Ontwikkel verfijning door kunst, dans en muziek.
3) Leer diep door te dringen – lees tussen de regels door.
4) Antar Naad Mudra – dit is een prachtige mantra voor Subtiele Lichaam.
 
“Als een persoon erg erkennend is en alle essenties in harmonie heeft, dan kan hij zijn Subtiele Lichaam gebruiken. En de subtiele straal is zo krachtig dat het het onbeweeglijke kan verplaatsen door alleen maar te denken.” ~ Yogi Bhjan
 
 
YOGI BHAJAN’S SCHOKKENDE TIPS VOOR WELVAART
✨ “Je hebt geen excuses nodig voor je verlangen om in welvaart te leven. Het is een Goddelijk verlangen dat een Goddelijke uitdrukking moet hebben.
 
De schokkende waarheid over welvaart is dat leven in welvaart schokkend goed is en leven in armoede schokkend verkeerd.
 
💵 Je moet rijk zijn. Je hebt geen recht om arm te zijn.
Wat je krijgt is afgestemd op jouw wensen. Er is geen gebrek aan middelen, er is een gebrek aan vraag.
 
🙅‍♂️ Niemand behalve jijzelf kan je ergens in beperken. Je kunt jezelf beperken als je dat wilt. Als dit niet het geval is, zijn alle bronnen van het universum voor jou beschikbaar.
 
😍 Stel je zoveel welvaart voor als jouw verbeelding je toelaat. En formuleer vervolgens een positieve houding die je visualisatie ondersteunt.
Succes buigt voor de welvaartsmentaliteit.
 
✨ Eén gedachte aan voorspoed is sterker dan duizend gedachten aan falen.
🙏 Dankbaarheid is een open deur naar overvloed.
Alle schulden afbetalen is de eerste voorwaarde om een ​​welvarend mens te worden.
De simpele waarheid is dat je moet beginnen met geven voordat je kunt beginnen met ontvangen. Dit is hoe de aard van het universum waarin we leven zich manifesteert.
 
Echt veel geluk ontstaat niet als gevolg van de accumulatie van geld, maar vanwege hun CIRCULATIE .
 
Denk alleen in termen van welvaart en droom groots.”
Yogi Bhajan
😉 Ik zou het op prijs stellen als je je mening deelt in de reacties. Zijn deze tips nuttig voor jou?
 
 
VERKEERREGELS
 
“Zou je een auto willen besturen die geen versnelling remmen en geen stuur heeft? Dus waarom is je leven zonder transmissie, zonder sturen en zonder remmen? Wat is een discipline in het leven? Discipline in het leven is wanneer je moet stoppen, je moet stoppen. Als je de regel moet respecteren, dan moet je de regel respecteren. Degenen die de regel respecteren, regels respecteren hen, dat is een simpele wet, het is leven, laten we gewoon even. ” Yogi Bhajan.
 
VOORSPOED
“Je moet in je leven een ontwikkelde controle hebben van 1/10 van je dag, twee en een half uur, om te zitten, maak geen enkele yogahouding, geef yoga er niet de schuld van. Je bent joods, christelijk, islamitisch, maakt niet uit. Twee en een half uur, alleen; praat met je ziel, praat en vecht met je mind en win elke dag, je zult leven in voorspoed en overvloed. “
Yogi Bhajan.
 
 
SALE!!!
“Weet je, er is nog iets in de westerse beschaving. Je wilt mooi zijn en je wilt er mooi uitzien, je wilt er aantrekkelijk uitzien. Je bent een beetje in de uitverkoop, ‘vijftig procent korting’, ‘vijfentwintig procent korting’, ‘twintig procent korting’.
Waarom moet je jezelf in de uitverkoop aanbieden ? Weet je uiteindelijk niet dat er enige schoonheid in jou is, het is de schoonheid van jezelf? Het is de uitstraling van jezelf. Het zijn de acties die je tegenover anderen onderneemt om hen te verheffen.”
Yogi Bhajan.
 
LOSLATEN EN OMGAAN MET VERLIES
 
Om de emotionele wonden van het hart te genezen, moeten we de zenuwen die de wond vasthouden tot rust brengen. Een breuk in de relatie (met anderen of met ons Zelf) heeft bijna identieke reacties in het zenuwstelsel en de hersenen als een lichamelijk letsel of verlies van een ledemaat.
Meditation to Heal a Broken Heart zal deel uitmaken van een van de volgende lessen.
Deze rustgevende meditatie stelt het autonome systeem in staat om te ontspannen en de ademhaling te vertragen tot een meditatief tempo, waardoor hart en mind worden gespoeld met de nieuwe energie en ontspannen.
Wil je meer over weten neem contact met mij op en ik zal je instructies inclusief foto gratis doorsturen voor zelfstandige beoefening.
 
JOUW OMGEVING KAN IN EEN PAAR SECONDEN JOU “SCHAKELEN”.
Een succesvolle omgeving kan de energie van welvaart in je verhogen. Ellendige omgeving – maak je een slachtoffer. Positieve omgeving – verhoogt optimisme. Gespannen omgeving – veroorzaakt stressklachten. Zelfverzekerde omgeving – laat stabiele grond onder je voeten voelen . Chronisch zieke omgeving – een gevoel van (chronische) vermoeidheid. Sublieme omgeving – maak verbinding met hoge, goddelijke vibraties.
Wat als je door omstandigheden verplaatsen in een overweldigende omgeving moet zijn, zoals omgaan met zieke familieleden?
 
Het is belangrijk om te weten dat op het moment van communicatie de elektromagnetische velden van mensen met elkaar verbonden worden en energie wordt uitgewisseld. Je ontvangt en geeft energie. Wat voor soort energie het zal zijn, hangt af van de toestand van de persoon met wie je communiceert. Dit gebeurt binnen enkele seconden en gaat door zolang je in het andermans energieveld bent (telefonisch of persoonlijk). Correspondentie verenigt aura’s niet. Daarom hebben chats en e-mails fysieke communicatie vervangen.
 
Selectief zijn is de kwaliteit van een persoon van de 21ste eeuw. Als je in staat bent om weloverwogen, goede keuzes te maken en daarvoor op te komen, zul je succes boeken.
Alleen mensen met een sterk elektromagnetisch veld kunnen zich regelmatig en zonder schade voor zichzelf in een onderdrukkende omgeving bevinden. In yoga noemen we het de aura.
Aura is de uitstraling van alle chakra’s rond een persoon, het is zijn bescherming en projectie.
 
Het versterken van de aura is wat je nodig hebt als je in een omgeving bent die je geest, optimisme en kalmte overweldigt.
 
Hoe de aura versterken? Alleen spirituele praktijken en een bewuste keuze van omgeving. Geen enkel dieet, psycholoog of sport zal je aura versterken.
Als je een sterke aura nodig hebt, heb ik zulke oefeningen voor zelfstandig werk. Er is minimaal één introductieles nodig om aan de slag te gaan.
Je bent sterk, zorg voor je kracht.
 
 
HEB JE DIT JAAR DE WERKGEVERSBIJDRAGE VOOR JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING AL GEBRUIKT?
Wist je dat alle grote werkgevers betalen voor de wellness van hun medewerkers? In het kader van persoonlijke ontwikkeling of stressreductie worden Mindfulness, Yoga, Sport, Wellness etc. vergoed.
Vraag naar de mogelijkheden bij de HR afdeling. Aan het einde van het jaar heb je de meeste kans om goedkeuring van je aanvraag te krijgen.
Heb je advies nodig? Neem contact met mij op.
 
120 DAGEN VAN GIYAN CHAKRA KRIYA
Mijn leven is het resultaat van dagelijkse beoefening van Kundalini Yoga.
Gisteren was de 120e dag van een magische meditatie voor welvaart – Giyan Chakra Kriya.
 
Je weet dat je je mind van alles kan overtuigen? Waarom overtuig je jezelf er niet van dat leven in welvaart gemakkelijk is? Of dat je genoeg middelen hebt voor alles wat je nodig hebt. Of dat je geschenken van het leven ontvangt. Of dat winnen je gemoedstoestand is.
 
In plaats daarvan overtuigen we onszelf dagelijks met de meest onnodige dingen, omdat onze omgeving over het algemeen de meest onnodige dingen is: massa, kwantiteit en snelheid in plaats van uniciteit, verfijning en gratie.
Je kunt je mind letterlijk overtuigen in alles wat je wil. Dit is de kwaliteit van de mind.
 
Stel dat jij daarin zou geloven, waar in zou je je mind willen laaten geloven ?
 
 
 THE FAMILY
A family is not built just by marrying a woman and producing children. Family is built with a timeless sacrifice which must represent purity, unity, standard of ethics, righteousness, grace, dignity, divinity and principles.
Yogi Bhajan ~1/10/77
 
OVERWINNEN OP DE WERKSTRESS. MIJN ONGEWONE VERHAAL.
Wanneer men me vraagt waar ben je trots op, vertel ik dit verhaal.
Op een gegeven moment in mijn leven de sterren wezen op de afsluiting van mijn kantoor carrière en starten voor mijzelf.
 
Ik droomde al een tijdje om voor mijzelf te beginnen en op een gegeven moment ben ik gestart, een mooie groep leerlingen verzameld in een prachtige ruimte, die ik van de gemeente mocht huren voor weinig. De leerlingen waren enthousiast en elke week kwamen er nieuwe mensen bij. Ik was geïnspireerd en superblij.
 
Totdat ik tot conclusie kwam dat dit nog geen tijd was om voor mijzelf te beginnen. Ik kon geen balans tussen thuis met een klein kind en werk vinden en draaide op enthousiasme steeds door. De stressklachten werden steeds erger. Maar ik kon niet stoppen.
 
Beslissing om te stoppen was zwaar en kwam samen met gedachten als vallen, onprofessioneel, mislukking, niks waard, schaamte en eind van de wereld. Ik lag werkelijk in bed en kon niets anders doen dan huilen, mijn lichaam vertoonde depressieve klachten. Het was verschrikkelijk.
Met Kundalini Yoga en goede zorgen van mijn familie kwam ik snel bij en gedachten veranderden naar: het beste beslissing op dit moment, enorme trots, kracht, nieuwe plannen voor later. Ik voelde me de WINNAAR. Ik heb het overwonnen!
 
Precies drie jaar later kochten we ons droomhuis en ik opende mijn eigen yogastudio erin zonder stress.
 
De tijd moet rijp zijn. Durf de waarheid in de ogen te kijken.
Er is niks aan de hand met jou. Er is gewone stress die jouw leven verschrikkelijk maakt.
 
 
 
 
STRESS IS EEN DISBALANS TUSSEN DE DRUK VAN BUITENAF EN VAN BINNENUIT.
Er is niets aan de hand met jou. Jij bent een gezond mens. De druk maakt je zwak. Je zenuwstelsel en hormonale afscheiding moet stabiel zijn. Daarvoor gebruiken we speciale oefeningen, waarmee de druk wordt met een bepaalde regelmaat, sterkte en duur op bepaalde punten in je lichaam geactiveerd en vervolgens losgelaten. Deze druk wordt door middel van een lichaamshoudingh, geluidsgolf en ademhaling in Kundalini Yoga bereikt.
Kundalini Yoga is een hele exacte therapie zoals acupressuur of acupunctuur massage. Echter de masseur gebruikt alleen fysieke druk terwijl Kundalini Yoga ook nog een geluidsgolf of een trilling en je ademhaling.
 
Deze combinatie maakt Kundalini Yoga de meest geavanceerde antistress technologie die jou in zeer korte tijd help van de stressklachten af te komen.
Bij één keer per week heb je al profijt van. Laat staan elke dag beoefenen, wat ik bijvoorbeeld doe.
Je moet zo gedisciplineerd zijn dat de stress geen kans krijgt om jouw leven te verzuren.
 
 
 
MIJN FAVORIETE QUOTES VAN YOGI BHAJAN OVER DE OPVOEDING VAN BEWUSTE KINDEREN
Je hebt niet het recht om het kind te vertellen wat het moet doen. Het kind heeft het recht om te weten wat goed en wat slecht is. Als je het kind goed en slecht leert, zal het je nooit verlaten.
4-7-96
Elke dag op een gegeven moment moet je het kind op zijn of haar niveau benaderen. Kom naar het niveau van het kind om met hem of haar te communiceren. Ouders moeten de hele tijd ouders zijn, maar je moet één keer in de vierentwintig uur kind worden.
27-07-82
Het beste wat mij is geleerd, is dat ik een volledige en soevereine identiteit heb. Deze kennis kan alleen je moeder je geven. Dat krijg je op geen enkele andere manier. Je soevereiniteit kan je als kind alleen door je moeder worden gegeven, door je te identificeren als een compleet, totaal individu.
19-02-85
Je geeft het kind nooit zijn plaats, zijn discipline, zijn waarde. En dan verwijt je je kind dat hij niet in staat is iets van zijn leven te maken. Hoeveel van jullie zaten met je eenjarige kind op schoot, en brachten dat kind door de kracht van je meditatie in slaap?
4-7-96
 
 
IK VOEL ME HEEL MET LANGE HAREN.
Wist je dat je haren zijn de antennes die de zonne-energie of prana verzamelen en kanaliseren naar de frontale kwabben, het deel van de hersenen dat je gebruikt voor meditatie en visualisatie? Deze antennes fungeren als kanalen om je grotere hoeveelheden subtiele, kosmische energie te bezorgen. Vanaf de laatste keer dat jij je haar is geknipt, duurt het ongeveer drie jaar voordat zich nieuwe antennes vormen aan de punten van het haar.
 
Bovendien wanneer je haren zijn op de kruin verzameld vormen ze een kroon – bekleding voor je kruin chakra.
Twijfel je? Herinner beelden van allerlei majestueuze personen. Haren fungeren naast hoofdbekleding als een kroon mits je weet hoe het werkt.
 
BEN IK DE ENIGE DIE DE FEESTDAGEN ELKE JAAR STEEDS RUSTIGER VINDT?
Vroeger waren de feestdagen chaotisch en druk. Nu kies ik steeds voor huisgemaakte eten en zelfs de kerstmarkt komt niet van. Ik geloof dat ik voor het laatst nog voor de covid de kerstmarkt bezocht.
 
We kiezen steeds om niet weg te gaan met de kerstvakantie en kiezen voor een restaurant buiten de kerstavonden.
Ik koop steeds meer via het internet en kerstshoppen doe ik ook buiten al die gekkenhuis in de winkels.
Het liefst ga ik op een werkdag in de late ochtend winkelen.
DRUKTE MAKEN WE ZELF.
Geniet van de feestdagen!
 
 
FROZEN HEART
Je weigert om jezelf te helpen. Je loopt langs jezelf door terwijl je stikt naar de zuurstof. Je weet dondersgoed dat jij een andere leven verdient. Je belooft jezelf om eigen pad te gaan wandelen maar loopt steeds op de autopilot. Je hart heeft het koud.
Het is tijd om je hart te ontdooien.
 
Hoe? Door jezelf te voelen via je adem. Je adem is een directe verbinding tussen jou en jou. Nu leef je gesplitst en dit is een illusie van de mind.
De keiharde waarheid is dat jij HEEL bent, maar jij voelt het niet, je durft niet naar binnen te keren, je mind wint elke keer opnieuw en je blijft hangen in jouw illusies.
Ontmoet jezelf via je adem. Daar vindt je alle antwoorden, alle tips, alle adviezen, de waarheid, jouw waarheid, waar jij naar verlangt.
 
 
 
LUCK OF ENERGY
Heb jij genoeg energie voor leuke dingen? We kunnen eindeloze goede voornemens lijstjes maken maar bij onvoldoende energie krijgen we het niet gedaan.
 
Waar krijg je energie vandaan? Van voedsel? Hoe meer voedsel des te meer energie krijg je? Nee. Natuurlijk niet. Dit is ook niet eens logisch aangezien mensen met overgewicht.
 
Je leeft op prana – levensenergie die via je adem te verkrijgen is.
Voldoende prana heb je bij kalme tevreden leven in een natuurreservaat ver van grote steden.
 
Tegenwoordig als je normale sociale leven lijdt heb je gebrek aan prana.
De uitkomst is dagelijkse ademoefeningen.
Elke Kundalini yogales kun je inspiratie opdoen om thuis te oefenen.
Bij juiste begeleiding kan 11 minuten per dag voldoende zijn om je energieniveau te verdubbelen.
 
 
WAARDEVOLLE ADVIEZEN VOOR MANNEN VAN YOGI BHAJAN
✨ De aanwezigheid van een vrouw naast je moet aan drie voorwaarden voldoen:
 
– als je rust wordt verstoord, helpt ze je te kalmeren, als je humeur is gedaald, verhoogt ze die, als je verdrietig bent, zal ze je laten glimlachen, als je je ongelukkig voelt , ze maakt je gelukkig
– en ze zal het je geven zonder enig energieverlies
– en zonder er iets voor terug te eisen.
 
🥰 Een vrouw is als een diamant. Als het zuiver is, dan straalt ze de zuiverheid in alle richtingen. Let daarom goed op wat de vrouw uitstraalt.
Verspil je energie niet in de woestijn. Sommige vrouwen zijn erg negatief en onzeker. Ze zullen je zelfvertrouwen voortdurend verlagen.
 
🤔 Sommigen staan ​​onverschillig tegenover het leven. Ze zullen altijd onverschilligheid creëren in de stroom van je leven. Sommigen zijn als een complete stop. Ze zullen de stroom van je leven niet laten stromen. Sommigen zullen je achtervolgen. Ze zijn jaloers en ze zullen je laten stikken.
 
🤩 De aanwezigheid van een vrouw op 3 meter afstand ( binnen jouw aura dus) je stemming moet laten veranderen. De integratie ervan in de realiteit van je elektromagnetische veld zou je een gevoel van veiligheid moeten geven. Haar gemeenschap met de realiteit van je gedachten zou je hoop moeten geven. Haar blik in de realiteit van je stralende elektromagnetische veld zou je voldoening moeten geven.
 
Zo’n vrouw is afgestemd op jouw vakgebied en op jou. Zo’n vrouw wordt gewen. Zij projecteert goddelijkheid, waardigheid en gratie. Daarom is het zo belangrijk voor een man om zijn vrouw te leiden naar verlangens van een hogere orde.
 
😍 Laat je vrouw zich openen en bloeien, want het is onmogelijk om nectar te verzamelen en er honing uit te halen – alle zoetheid van het leven als de bloem niet bloeit. Elke bloem moet opengaan om je zijn zoetheid te geven. De man vertegenwoordigt de zon, het licht. Straal en alles om je heen zal bloeien. Laat alles bloeien. En je zult begrijpen wat een wonder is.
Yogi Bhajan
 
 
AFVOER
In onze moderne levensstijl lopen of oefenen we zelden genoeg met het lichaam om een goede afvoer door de darmen te bevorderen. De ophoping van afvalstoffen in het spijsverteringskanaal verhindert een goede opname van voedingsstoffen en vormt een voedingsbodem voor bacteriën en ziekten. Als de afvoer in de hoofdkanalen geblokkeerd is, zal je lichaam proberen de gifstoffen via de huid af te voeren in de vorm van puistjes, huiduitslag etc.
De kriya van deze week werkt het hele afvoersysteem uit. Dan wordt de kundalini energie en ademenergie gestimuleerd en gecirculeerd. Ten slotte brengen de laatste drie oefeningen de energie naar de hogere centra.
 
EEN UITLEG VAN YOGI BHAJAN OVER DE ENERGIE CIRCULATIE EN ELIMINATIE PROCESS: ONTVANGEN -> GEBRUIKEN-> LOSLATEN
“God gaf je het lichaam met praana en apaana.
Apaana’s zijn er om negativiteit te elimineren. Mensen die sterke praana (ontvangen)hebben en niet even sterke apaana (loslaten) hebben, zijn erg rommelig. Ze weten niet hoe ze dingen moeten elimineren en eliminatie is erg belangrijk.
 
Het is de balans van praana en apaana die de kracht creëert van de Shushmana – evenwicht. Verlichting zal alleen in jou ontwaken als de praana en apaana beide samenwerken. Prana geeft je de kracht en Apana elimineert negativiteit; alles wat je overhoudt is je pluspunt.” Yogi Bhajan
Deze week werken we bij Yogastudio Mierlo aan balans tussen nemen en geven. Je hebt maar een beperkte ruimte om te nemen. Daarom kost het zoveel moeite om iets te bereiken. Maak de ruimte en leer efficiënt te leven. Efficiëntie is de rijkdom van tegenwoordig.
 
Op de foto is mijn efficiëntie van vandaag. Groente -fruitballetjes van de sappers restjes en pannenkoeken van de overgebleven smoothie.
Plus de Kriya voor de Navel Centrum en Eliminatie.
Join the club✅
 
OPVOEDING VAN EEN KIND IN DE WATERMAN TIJDPERK
Ik begin vandaag de dag met ontbijt op bed van mijn 9-jarige zoon.
Hij is zelfstandig na zijn jaren, één van de meest ontwikkelde leerlingen van de school, hij heeft een klas overgeslagen en voelt zich daar als een vis in het water.
Maar het belangrijkste is dat hij een super blij kind is. Hij weet precies wat hij wil, respecteert zijn persoonlijke ruimte en tijd, is zeer actief en positief.
Hij is niet geïnteresseerd in Kundalini Yoga. Hij leeft in Kundalini Yoga vanaf zijn eerste dag.
 
De eerste 120 dagen van het leven van een baby in de baarmoeder zijn erg belangrijk. Op dit moment is het essentieel om veel te mediteren, rusten, naar mantra’s luisteren en speciale aandacht besteden aan de baby.
De eerste drie jaar wilt het kind in de aura van de moeder zijn. Lichamelijk is hij van zijn moeder gescheiden, maar geestelijk nog niet. Tijdens deze periode is het erg belangrijk dat het kind zo dicht mogelijk bij de moeder is.
 
In de eerste zeven jaar
heeft moeder een uitzonderlijke kans om de basis te leggen voor de gezondheid en het welzijn van haar kind: op dit moment “leest” het kind uit zijn omgeving de levenswaarden die hem zullen leiden de hele leven.
Als volwassene kun je jezelf ‘herprogrammeren’ met behulp van de krachtigste oefeningen met geweldige leraren: dat is Witte Tantra Yoga en Rebirthing.
 
Van 7 tot 14 jaar krijgt het kind de basis van wat het betekent om man of vrouw te zijn. In deze fase speelt voor de jongen het mannelijke rolmodel (voornamelijk de vader) een doorslaggevende rol. Voor een meisje – moeder. Hierbij is het belangrijk om te weten dat kinderen alles van je weten en je gedragspatronen worden met een dikke stift in hun onderbewustzijn opgeschreven. Wees eerlijk tegen jezelf en je kind.
 
Van 14 tot 21 jaar gaat de tiener op zoek naar zijn individualiteit. Op dit moment moet je de kracht in jezelf vinden om je kind zijn eigen levenservaring te laten hebben en altijd open en klaar te staan ​om te helpen als het kind daarom vraagt.
 
In alle stadia van de ontwikkeling van een kind is het belangrijk om te beseffen dat kinderen in alle tijden waren, zijn en zullen verder ontwikkeld zijn dan hun voorouders. Kijk naar je vorige generaties en je zult het zien.
Om met je zoon of dochter op zijn of haar “niveau” te kunnen communiceren, hebben ouders een “upgrade” nodig.
 
Moeilijke kinderen?
Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek als je hulp nodig hebt bij het opvoeden of communiceren met je ( volwassen) zoon of dochter.
 
RISE YOUR FREQUENCY SO YOU CAN RISE YOUR THOUGHTS
Begrijp je de verbinding tussen een halfuurtje vreemde mantra’s zingen en verbetering in je gezondheid of je leven? Niet?
Dit is de reden waarom we niet massaal Kundalini Yoga aan het doen zijn. Dit is de reden waarom we massaal ongelukkig zijn, overwerkt en rusteloos.
 
Meten is weten. Dat betekent dat jij pas weet als je het meegemaakt hebt.
Sinds ik mijn “meten” gedaan heb weet ik dat er meer is dan we weten. Er is zoveel meer dat onze kennis is een druppel in de oceaan.
Waarom stoppen we bij een druppel en laten we de oceaan niet ons “vervoeren”?
 
Waarom blijven we spetteren in een modderige plas in plaats van varen in de zee?
Kundalini Yoga is een lift. Het helpt je om hoger te vibreren. Het geeft je de vleugels zodat jij makkelijker en veel sneller je droomleven kunt vervullen.
Wil je mee op avontuur die heet “leven als yogi”? Maak een afspraak voor een proefles of een individueel gesprek.
 
KLEINE BARST
🙏 Gelijkenis van Yogi Bhajan
In de buurt van een kleine stad stroomde een rivier. De kinderen van deze stad speelden er graag in, vooral op warme zomerdagen. Op een dag besloot de regering van het land de rivier af te sluiten.
 
Er is een dam gebouwd om te voorkomen dat het water door de stad stroomt. De kinderen vonden het niet leuk. Ze wilden de rivier terugbrengen. Onder de kinderen was er één slimme jongen die een plan bedacht. Hij zei tegen alle andere kinderen: “We zullen weer een rivier hebben, dat beloof ik.”
 
👉 Hem werd gevraagd: “Hoe gaan we dit doen?”.
Hij antwoordde: “Ik weet een manier. Maar jullie moeten me allemaal helpen. Je zult doen wat ik zeg. Eerst moet je heel veel ratten vangen.” En zestig of zeventig kinderen van dit stadje begonnen grote, wilde ratten te vangen. Ze vingen ze en stopten ze in kooien.
 
✨ Het grootste deel van de dam is op beton gebouwd. Maar er was een klein onderdeel, dat zich op de grond bevond. Kinderen begonnen ratten naar dit deel van de dam te brengen en ervoor los te laten. Uiteindelijk begonnen sommige ratten gaten in de grond te graven en hun eigen huizen te bouwen op het aarden deel van de dam.
Er is een jaar verstreken, maar er is niets veranderd. De kinderen gingen door met het vangen van ratten en brachten ze naar deze plek van de dam.
Ze deden het elke dag.
 
😌 Er zijn twee jaar verstreken, maar er is niets gebeurd. Eindelijk, in het derde jaar was er een overstroming. Het land in dit deel van de dam werd weggespoeld door het water en de rivier stroomde weer door de stad. En omdat éénvan de ratten maakte een gat in het aarden deel van de dam van de ene naar de andere kant, het water begon er doorheen te sijpelen. En dankzij een kleine scheur, dit deel van de dam
werd helemaal weggespoeld.
 
De spirituele wereld is volgens hetzelfde principe ingericht. Terwijl je je dagelijkse beoefening doet, denk je: “Oh, ik mediteer, ik doe dit en dat. En er gebeurt niets bijzonders.” Dit alles leidt tot een moment waarop er een scheur in het onderbewustzijn verschijnt en de mentale cyclus wordt onderbroken. Daarom mediteren we elke dag.
 
Elke dag beetje bij beetje spoelen we het vuil weg. We hebben alleen een klein scheurtje nodig. Een kleine breuk die van het onderbewuste naar het hogere bewustzijn leidt. Op een dag zul je in staat zijn om er door te breken…

10 LICHAAMEN 

Je hebt tien lichamen, weet je dat?

🙏Je hebt een spiritueel lichaam, dat is de ziel.

🙏Je hebt een negatieve mind die je het recht geeft om te leven.

🙏Je hebt een positieve mind die je de inspiratie geeft iets te bereiken.

🙏Je hebt een neutrale mind die je succes, overwinning en voorspoed geeft.

🙏Je hebt een fysiek lichaam dat het instrument is waarmee je dat kunt bereiken.

🙏Je hebt een halo die van oorlel naar oorlel gaat.

🙏Je hebt een aura. De aura is het lichaam dat je ziel, je geest en je lichaam vertegenwoordigt en integreert.

🙏Dan ga je in je subtiele lichaam; dat is waar je wijzer, sneller en beter bent dan de anderen.

🙏Dan is er een Pranisch lichaam krachtens de wijze waarop je leeft.

🙏En dan komt het stralende lichaam, dat je schild is, en dat is automatisch.

Je bent niet alleen fysiek.
-Yogi Bhajan 4 September 1992

“The Family That Forgive, Lives! And God lives in cozy homes. “

“It is not possible to live in today’s world without a cozy home. What is a cozy home? A cozy home is a place where there is a unity in all those who live there, an understanding in all those who relate to it. There is a will to sacrifice for each other; there is a will to live for each other; there is a will to protect each other.”
~9/3/73 Yogi Bhajan

WHAT RECOGNIZES YOU AS A MAN?

As a male you have to understand that you will only be recognized as a man if you are trusted. If you don’t gain the trust of the people to whom you relate, it doesn’t matter who you are, or what you possess, or what you think you can influence, you have nothing to commend you as a man.
What I am trying to tell you is that the very deep feeling, the expression that a woman enjoys, which to her is very relaxing, very creative, very relevant, is when she believes and understands in her depth that she has found a man; and that in the depth of her heart, she can trust the wisdom of that man.

~Yogi Bhajan.

VERTEL ME WIE JE LERAAR IS EN IK ZAL JE VERTELLEN WIE JE BENT

Tegenwoordig wordt de rol van een leraar in het menselijk leven onderschat. Mensen herkennen leraren niet, ze buigen niet meer voor hun leraren, ze zoeken ze niet op, ze geloven dat dit nutteloos is, dat internet een leraar is voor iedereen.

Maar dat is het niet. Meesterschap was altijd overgedragen en zal worden overgedragen via de leraar. En alles wat we hebben geleerd is de meesterschap van de Guru. Guru staat bekend als God. En God is alles.
Als je God niet in alles ziet, zie je hem helemaal niet.

GEBREK AAN MOED?

Moed is een staat van comfort met jezelf. Dit is de afwezigheid van angst om alleen te zijn in de hele wereld. Deze angst is een illusie die de mensheid doordringt.

Je kunt van deze illusie afkomen door middel van een training die reguliere Kundalini Yoga beoefening wordt genoemd.

Kundalini Yoga is een directe weg naar jezelf, troost vinden in je ziel. Dit is een zeer spirituele oefening waarmee je doelen kunt bereiken.

ONTSPANNENDE VROUW

Ontspannende vrouw bevindt zich in haar volle potentie. Zij twijfelt niet, zij roddelt niet, zij is blij met haarzelf.

Ontspannende vrouw is anders dan de meeste vrouwen. Zij is een zwarte schaap. Zij is zelfverzekerd en dichtbij zichzelf.

Ontspannende vrouw presteert. Zij bereikt wat ze wil, zij durft zichzelf gezonde leef ritme te geven.

Ontspannende vrouw trekt aandacht aan van mannen. Omdat ze voelen dat zij bezit dat wat ze nodig hebben.

Ontspannende vrouw geniet, zij is makkelijk in omgaan, zoekt geen uitdagingen en is een vele object van jaloezie voor gespannen vrouwen.

MIJN YOUTUBE GURU’S

Ooit heb ik me voorgenomen om mijn dagritme aan te passen aan MIJN eigen behoeften. Dat betekende dat ik geen 9-17.00 baan meer zou hebben maar elke ochtend zou tijd hebben voor mijzelf.

Ik doe dat wanneer mijn kind naar school gaat van 8:30 tot 10.00 uur gemiddeld. Soms langer, soms korter.

Dat betekent dat ik geen afspraken met mijzelf en met andere mensen voor 11.00 uur maak.

Wat doe ik dan? Mijn Sadhana.

Sadhana is een dagelijkse spirituele beoefening.

Omdat Kundalini Yoga werkt op mijn lichaam, mind en ziel, is voor mij een perfecte Sadhana. Meer heb ik niet nodig. Geen sport, geen psycholoog, geen spirituele gids. Alles zit in een KRIYA.

Ik heb een collectie van YouTube lessen,video- lessen die ik ooit heb gekocht en lessen die mijn leraren delen op sociaal media.

Hier zijn ze:

Instagram:

@iuliannadavydova

@harmankaurji
https://youtu.be/ouFs6ZevitU

@kimilla
https://youtu.be/VkW7yRQgy_A

@yogavision
https://youtu.be/R4Et5iQFoPI

@annenovakyoga
https://youtu.be/hiWDwhQRVQg

@kundalinilounge

SUCCESVOLLE VROUWEN GEZOCHT

Ben je succesvol in een of meerdere van volgende zaken?

👍liefde en gezin
👍culinaire kunsten
👍opvoeding van je kind(eren)
👍huishouden
👍zelfzorg/zelfliefde
👍hobby als werk
👍 inspireren en opheffen van mensen
👍healing

We hebben jou nodig. Regelmatig komen wij, vrouwen, bij elkaar om met elkaar onze zegeningen te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Elke vrouw heeft haar eigen zegeningen, die van nature ingezet zijn. Door je eigen zegening te delen inspireer je andere vrouwen om een stapje dichterbij hun eigen dromen, bestemming te komen.

En soms realiseer je je dat je helemaal niet slecht doet, dit geeft vleugels. Wij, vrouwen hebben elkaar nodig.

Meld je aan voor inspiratie, meditatie, bodywork en connectie.

HOOFDDOEK

«Wat is nou eigenlijk het verhaal rondom de katoenen sjaal voor het hoofd in kundalini yoga?» – vraagt een leerling.

Er zijn meerdere redenen om je hoofd te bedekken.

Als je hoofd , je kruin bedekt is met de stof die een goede natuurlijke kwaliteit heeft, wordt je zevende chakra beschermd tegen invloeden van buitenaf en je kunt dieper mediteren zonder verdere moeite voor te doen. Het verschil is voelbaar bij ervaring, wanneer je een tijdje Kundalini Yoga met bepaalde regelmaat doet of wanneer je een uitgebreide langdurende beoefening doet zoals de Yogadag of een meditatie vanaf 31 minuten en langer. ( zijn er hier trouwens leerlingen die er klaar voor zijn?;)

Verder is de kleur van je kleiding bepaalt de breedte van je aura. Dit is geen grapje. Kijk naar iemand in een witte, gestreken linnen of katoenen kleding. Deze persoon straalt en zijn stralende lichaam ( je projectie op andere mensen) wordt sterker.

Kortom Kundalini Yoga is yoga van “maximale “. Dus wil je maximale (ook in je dagelijkse leven ) uithalen zorg goed voor je stralende lichaam en je aura.

Verder ons schedel bestaat uit 8 losse botten. Subtiel bewegende botten en met een doek vastgebonden botten geven groot verschil ( zo voelt het bij mij) in verschillende situaties. Het helpt mij bij lichte hoofdpijn en tijdens bepaalde dagen van de maand. Het effect is voelbaar op zeer subtiele niveau en wordt geadviseerd om op festivals, grote langdurige evenementen de hoofd te bedekken.

Dit is mijn eigen ervaring met turban. Ik draag daarom graag hoofd accessoires zoals hoedjes, zijde sjaals, petten en mutsen. Ik voel me meteen bijzonder en geborgen.

MOEDER-KRACHT

Moeder is het vat waardoor de mens op planeet Aarde komt. In de yogatraditie worden vrouwen Adi Shakti genoemd, wat zich vertaalt als “primaire energie (kracht)”.

Wij zijn de scheppers van ons geluk en geluk van alle mensen in onze aura.

Om deze kracht te ontvangen, is het voldoende om het te realiseren. DAAROM beoefenen we mindfulness, reciteren we mantra’s, mediteren, ademen, herverbinden met de natuur en EISEN WE RUST.

Dit alles is een ritueel van elke vrouw die naar zuiverheid, schoonheid en licht gaat, die waardeert haarzelf en weet wat ze wil. Maar soms weet je niet eens wat je moet willen. Wat is beter, je twijfelt.

Steeds meer vrouwen realiseren zich het belang van hun zielsontwikkeling

Ze nemen hun hart op de eerste plaats.

Steeds meer vrouwen begrijpen hun volledige hopeloosheid van hun positie in de cyclus van stress en vermoeidheid.

Heb jij behoefte aan een eerlijk, direct gesprek? Heb jij een ervaren gids, coach nodig?
Ik ben er voor je.

 
IK WIL VROUWEN AANMOEDIGEN OM VAN JE HOBBY BETAALDE HOBBY TE MAKEN

Geen werk, maar betaalde hobby. Je wacht wanneer omstandigheden gunstig zullen zijn. Ik ken dat. De omstandigheden zullen nooit 💯 % gunstig zijn, vooral als je over financiën zorgen maakt.

Betaalde hobby zal je waarschijnlijk geen salaris brengen, maar die zal je leven voor altijd veranderen.

Wat te doen met dat stuk financiën die niet gedekt zal zijn?

IN EERSTE INSTANTIE LOSLATEN

Downshifting wordt het tegenwoordig genoemd. Dit is wanneer je basis levens behoeften prijst en de rest laat varen.

Wat zijn de basis behoeften?

– veiligheid
– gezonde omgeving

Je voelt als vrouw jezelf veilig als je jezelf mag zijn en weet dat je kinderen dat ook kunnen.

Gezonde omgeving is wanneer je lichaam, mind en geest gevuld zijn met primaire energie ( je hebt gezonde trek, maar krijgt alle vitaminen en mineralen binnen, je kunt vrij ademen, er is ruimte in je hoofd etc. )

Dit is een shift die jou naar de volgende fase zal meenemen. Naar de fase van innerlijke groei. Groei als persoon, professional, mama, vrouw, vriendin. In deze fase zal je je eigen manner en balans tussen je hobby en werk vinden.

Maar daarvoor heb jij de tijd nodig. De tijd krijg je niet. Deze creëer jij zelf.

Ik zou niet meer in dienst willen werken. Ik vind het goed zo.

Ik wens alle vrouwen, die nog steeds aan zichzelf twijfelen dat je één dag zegt: “Ja, ik vind het goed zo!”

 
ALS JE NIET KAN SLAPEN

In de zomer rond de zonnewende veel mensen hebben problemen met slaap. Je bent niet de enige.
Alles goed is met je. Er is gewoon te veel zonne-energie op Aarde waardoor we moeilijk kunnen slapen.

Het komt vanzelf goed. Enige wat je kunt doen is de hoeveelheid van informatie doe jij door je ogen ontvangt verminderen. Kies voor een rustige uitzicht in plaats van een scherm of een drukke stad.

Doe je ogen af en toe dicht al is het voor één minuut.

 
LIFE GUIDE
It is to important now to have a guide in your life, otherwise you will be lost. A concentration will make a difference. I can see more if I am looking through the eyes of my teacher, if I trust and love.

“The purpose of life is to watch and experience living. To enjoy living every moment of it. And to live in environments, which are calm, quiet, slow, sophisticated, elegant. Just to be. Whether you are naked or you have a golden robe on you, that doesn’t make any difference. The ideal purpose of your life is that you are grateful – great and full – that you are alive, and you enjoy it.”
Yogi Bhajan

 
DRIE SOORTEN MIND’S: NEGATIEVE, POSITIEVE EN NEUTRALE.

Als je begrijpt dat de mind drie rollen speelt, zul je begrijpen wat je moet doen in een moeilijke situatie.

Een negatieve mind weerhoudt ons ervan domme dingen te doen. Hij zegt nee. Dit is zijn beschermende rol. Als hij in balans is, dan is alles in orde. Als hij uit balans is, onder stress of spanning staat, bewijst hij ons een slechte dienst. Hij zegt “nee” wanneer je een krachtig “ja” moet zeggen. Dit is een symptoom van depressie.

Een positieve mind geeft ons vleugels om dingen voor elkaar te krijgen. Hij zegt ja en we vliegen op de vleugels van het leven. Voor een volledig begrip, bekijk de film “Yes Men” met Jim Carrey.
Wanneer de positieve mind uit balans is, nemen we te veel ‘goed’ op ons en kunnen we de last niet dragen. We breken en raken burn-out.

De neutrale mind vertelt ons dat alles in orde is, alles normaal is, er is geen reden om ons zorgen te maken, we voelen ons kalm en evenwichtig in de staat van de neutrale geest. Dit is zo’n gelukzaligheid, een staat van vrede en vertrouwen, wanneer je hoofd leeg, licht en neutraal is.

De neutrale geest ontwaakt alleen wanneer de negatieve en positieve mind in balans zijn.

Wil je weten wat je kunt doen om de staat van neutrale mind te bereiken en te trainen? Join the club.

POSITIEVE MIND OF HOE KOM JE VAN DEPRESSIE AF

Zoals ik eerder beschreef, roept de positieve mind ons op tot actie, hij zegt ja! en we maken onbevreesd en zonder achterom te kijken een nieuw begin, veranderen het lot, stappen in het onbekende en verdedigen resoluut onze rechten.

Wanneer de positieve mind uit balans is, aarzelen we om een ​​stap te zetten, we zijn geobsedeerd door de “wat als”-vraag, en denken we over het algemeen veel en doen we weinig. We zijn bang of doen alsof we niet geïnteresseerd zijn, we zijn er niet klaar voor, het is nog geen tijd, enzovoort. Dat wil zeggen, onze negatieve mind neemt het over, het ‘voert een interne dialoog’.

Yogi Bhajan, de meester van Kundalini Yoga, legde dit fenomeen lang geleden uit en bood een oplossing voor het probleem. De oplossing ligt in de dagelijkse training van de positieve mind.

 
PARFUMVRIJ

Wat houdt dat in en waarom?

De parfum van tegenwoordig is anders dan vroeger.

Met de ontwikkeling van chemische industrie is de parfum in de winkel ook anders. Het bevat namelijk niet alleen de parfum zelf maar ook elementen die de geur “conserveren” zodat hij langer zou blijven. Deze elementen zijn schadelijk.

Dit verklaart waarom nu zoveel mensen last hebben van parfum, met name na 6-8 uur dragen van parfum.
De hoofdpijn is de meest voorkomende klacht. Hij treedt op juist na 6-8 of meer uren dragen van parfum. Bij gevoelige mensen veel eerder.

Deze schadelijke elementen zitten namelijk niet alleen in parfum maar in alles wat geparfumeerd is. In parfum zitten hele hoge concentratie daarvan.

We ademen veel in de lessen en de kwaliteit van de lucht in de Yogastudio moet hoog zijn.

Vandaar is het vriendelijke verzoek om te douchen en parfumvrije kleding te dragen naar de les.

Kies voor katoenen kleding.

Katoen in vergelijking met synthetische stoffen geeft alle chemische moleculen vrij goed weg bij het wassen. Terwijl synthetische stof komt juist in “harmonie” met de chemische stoffen en absorbeert ze voor altijd.

Dit is namelijk één van de redenen waarom we dragen katoenen kleding bij Kundalini Yoga.

Sat Nam🙏

PS: op de foto draag ik niet alleen katoenen kleding maar ook mijn tasje is van katoen en papier.
Ik draag mijn kleding vrij lang want ik kies voor bewuste merken. En ik geef twee leven aan al mijn spullen door ze bij de kringloopwinkel te brengen.

WAT DOE IK ELKE DAG OM MIJN VROUWELIJKE KRACHT TE LATEN BLOEIEN ?

Een vrouw heeft innerlijke vitaliteit nodig om zich vervuld en gelukkig te voelen. De vitaliteit van een vrouw is haar zelfvertrouwen, haar uitstraling, haar flow, haar vermogen om de uitdagingen van het leven aan te gaan. Deze kracht wordt gegeven door oefening en discipline die haar meesterschap brengen in het beheersen van haar vrouwelijke kracht. Dan leeft ze, realiseert ze zich haar aangeboren verbinding met het universum en voelt ze dezelfde frequentie met de natuur.

De moderne vrouw leeft in constante onzekerheid , op zoek naar onbereikbare perfectie. Stel je het tegenovergestelde voor: een vrouw die haar leven leidt als een sterk, gracieus, verfijnd, dynamisch en spiritueel wezen. Zo’n vrouw leeft als een godin.

Om zo te leven moet een vrouw ELKE DAG een bewuste keuze maken, die haar naar haar eigen hogere bewustzijn leidt en haar vitaliteit geeft. Dit is hoe de vrouw het ritme creëert en de geest en het lichaam traint om de ziel te volgen. Dit heet SADHANA: elke dag keuzes maken door spirituele beoefening, een levenslange relatie met je ziel creëren.

Breng jezelf elke dag naar je hoogste bestemming en roep je ware Zelf aan om jezelf te helpen. Geef jezelf een stabiel levensritme zodat het het centrum van je hele Universum wordt.

Vrouwen zijn belangrijke verbindende schakels in de overgang van het tijdperk van machtsoverwinning, het vergaren van kennis en steun in de vorm van materiële zekerheid naar het tijdperk van creativiteit, communicatie, transparantie en hereniging van mensen met elkaar.

Yogi Bhajan
 
 
VREDE EN JIJ
Yoga is niet wat mensen je vertellen, niet wat je in de boeken leest, het is niet eens het soort beoefening dat je doet. Yoga is het besef van zelfrespect, waardigheid, goddelijkheid en adel. Dit ben jij allemaal. Je bent in jezelf. Niet buiten.
Yogi Bhajan.

De staat van vrede is wat mijn dagelijkse beoefening mij geeft. Ik hoef niet te rennen, problemen op te lossen , iemand ervan Yoga is niet wat mensen je vertellen, niet wat je in boeken leest, het is niet eens het soort beoefening dat je doet. Yoga is het besef van zelfrespect, waardigheid, goddelijkheid en adel. Dit ben jij allemaal. Je bent in jezelf. Niet buiten.
Yogi Bhajan.

De staat van vrede is wat mijn dagelijkse praktijk mij geeft. Ik hoef niet te rennen, problemen te puzzelen, iemand ervan te overtuigen dat ik gelijk heb. Ik had het allemaal al.

Kom tot rust. Ontspan. Het Universum en God werken.

Gewoon in een sfeer van vrede te zijn, zal je naar het beste leiden. Kies voor een omgeving die je uplift en je leven zal onherkenbaar veranderen. 

 
ONDERZOEK NAAR YOGA
Wist je dat ons lichaam een ​​bepaalde hoeveelheid ethanol bevat (de alcohol die in alcoholische dranken wordt aangetroffen)?
Het onderzoek van dr.Marshak, die zijn hele leven wijdde aan de biochemische analyse van de invloed van yoga op het menselijk lichaam, toonde aan dat hardlopen en gewichtheffen leiden tot een afname van de ethanolconcentratie, terwijl ontspanning en meditatie deze juist iets verhogen.
Dit leidt tot een staat van euforie.
Dr. Marshak heeft veel medische organisaties opgericht en heeft duizenden verslavingen genezen. En wij beoefenen yoga om onze tevredenheid in het dagelijkse leven te verbeteren. Kundalini Yoga wordt ook wel natural high genoemd.
Het helpt om van alle destructieve gewoonten af ​​te komen, of het nu gaat om alcohol, drugs, te veel eten of giftige relaties.

Geïnteresseerd en hulp nodig? Elke dinsdagavond stream ik mijn lessen en je kunt thuis meedoen.

Wil je meedoen met een klein groepje in Mierlo bij Yogastudio Mierlo, dan ben je van harte welkom. Er zijn nog twee plekken beschikbaar: één op donderdagavond en één op vrijdagochtend.

De eerste consult wat betreft jouw probleem is gratis.

Je kunt mij mailen of bellen. Meer info en contact op www. yogamierlo.nl ( deze link vindt je ook in mijn profiel).

Ik zal blij zijn om jou te helpen.

 
YOGA VOOR ALS JE NIET LEKKER BENT.

Iets doet pijn, je bent zwak, overspannen , druk, verkouden of zelfs corona .Het kan even duren om op een yogamat te zitten. Je wil niet gaan zitten , je rug recht houden, ademen.
Niettemin ga ik naar mijn Yogastudio ( hij is aan mijn huis) en ga op mijn rug liggen op mijn favoriete kleed bedekt met schapenvacht, bedek mezelf met een deken, leg een lavendelkussen onder mijn hoofd en zet de mantra’s aan. Ik sluit mijn ogen en yoga gaat vanzelf. Deze magische plek is de yogamat. Energiecentra openen zich erop en je begint met je buik te ademen en je te ontspannen.
Er komt een verlangen om oefeningen te doen, en het allerbelangrijkste: je voelt jezelf, je voelt de mate van je kwaal. En je neemt de juiste beslissing: slapen of rustiger aan doen dan jij van plan was(in plaats van de hele dag te kreunen en naar tv en telefoon te staren)

YOGA IS NODIG OM TIJDIG DE JUISTE BESLISSING TE NEMEN DIE JE ZAL LEIDEN NAAR JE WARE GELUK. Dit is wat ik mijn studenten leer en deze week zullen we yoga doen voor pijnlijke dagen. Het zal je helpen om moeilijke dagen gemakkelijker te doorstaan ​​en sneller te herstellen.

 
ERVARING
Toen ik begon aan mijn Zoom-lessen Kundalini yoga via live uitzending had ik hier nog geen ervaringen mee. Door de yoga docente voelde ik me al snel op mijn gemak met deze vorm van yoga. Alles werd goed uitgelegd en ging in een fijn tempo. Ik kan normaal veel nadenken in het leven over van alles en daardoor ook moeilijk in slaap komen, na iedere les Kundalini yoga merkte ik dat ik erg rustig was en me minder druk maakte en sliep vervolgens ook meteen.
Verder vind ik Kundalini yoga ook erg fijn in zijn diversiteit. Iedere les hebben we andere oefeningen gedaan die goed zijn voor verschillende dingen. Dus verschillende soorten lessen, maar altijd met het zelfde resultaat: rust en een fijn gevoel.

Vrouw, 19 jaar, student.

 
PRODUCTIVITEIT EN WELVAART
Hoe kun jij een productieve medewerker, een zorgzame echtgenote en tegelijkertijd een een geduldige ouder zijn?

De combinatie van het bovengenoemde wordt welvaart genoemd. In feite is dit de balans waar iedereen naar op zoek is: zowel op het werk / financiën als in het privéleven.

Om dit te doen, moet je begrijpen dat de snelheid van het leven toeneemt en dat onze hersenen zich niet in hetzelfde tempo ontwikkelen. Al zullen onze kinderen al wat minder gevoelig zijn voor deze snelheid.

Maar wat moeten wij doen, hun ouders, mensen die zijn geboren in het tijdperk van Vissen (rustige levensritme) en die leven in het tijdperk van Waterman (snelle levensritme)?

Om dit te doen, moet je begrijpen dat onze hersenen geen ruimte hebben en slaan het op om alle informatie te verwerken en slaan het op in het onderbewustzijn. Maar het onderbewustzijn is ook niet bodemloos. Wanneer het overstroomt, begint het stukjes informatie in ons bewustzijn uit te spugen, en we begrijpen vaak niet eens waar deze ervaringen, angsten, vermoeidheid en irritatie vandaan komen, die ons ervan weerhouden ons goed te voelen en gracieus en kalm door de moeilijkheden heen te gaan.

Wat moeten we doen? Het onderbewustzijn moet worden gereinigd. Waarmee? Met meditatie.

Tijdens meditatie ontspant ons endocriene systeem en begint het te doen wat het moet doen, maar onder invloed van spanning en stress doet het dat niet.
Dit systeem wordt geleid door een orkest dat het menselijk lichaam wordt genoemd. Dit is een uniek, minst bestudeerd door mensen en zeer complex systeem dat de afgifte van hormonen regelt die onze toestand veranderen.

Als gezondheid, voeding en rust een medicijn is voor de spijsvertering en het cardiovasculaire systeem, dan is meditatie een medicijn voor ons endocriene systeem.

Deze week studeren mijn studenten en ik meditatie voor welvaart in de studio en online: de Gyan Mudra Kriya.

Dit is het soort meditatie dat je welzijn op alle gebieden en blijvende gezondheid zal brengen. Het omvat alle aspecten: ademhaling, beweging, concentratie, balans en mentale projectie in de toekomst.

De meditatie duurt slechts 11 minuten. Als je deze kriya onder de knie hebt, bereik je een nieuw leven. 

 
WORKOUT FOR YOUR BODY, MIND AND SOUL

Wil je in shape zijn en je weekend ontspannend beginnen? Doe mee met Kundalini yogalessen op dinsdagavond of/en vrijdagochtend op je eigen yogamatje in je eigen huiskamer samen met een klein groep leerlingen , die in de Yogastudio Mierlo aan het trainen is.

Zet je laptop of tablet aan en doe mee, luister mee, praat mee. Het is alsof jij aanwezig in de Yogastudio Mierlo bent, maar dan ruik je nog het geur van je eigen koffiemachine;)

Proefles is gratis.

Natalia, business development manager en moeder van 3 kinderen doet samen met haar man Tom mee elke dinsdagavond:

“I absolutely love kundalini yoga. It is a perfect way to relax and get away from a busy day. I learned many tips how I can have a bit of relaxation during the day in between as well.
I personally believe that if you do not like yoga, you had a bad teacher/trainer. Inna is a perfect teacher/trainer. “
Thanks, Natalia.

 
YOGISCHE LICHAAM
 
“Ik wil mijn lijf terug”, zei Lies tijdens het intakegesprek, die uiteindelijk is geleid naar de individuele Mindfulness Yoga Training.
In 8 workshops van 1,5 uur hebben we veel thema’s behandeld, waardoor:
🌱 Wandeling door de supermarkt: etiketten onderzoek
🌱4 bewuste momenten van gezonde lijf.
🌱Regel van minimum ingrediënten.
🌱Schaal van honger.
🌱Intuïtief eten.
🌱Energie krijgen van wat je niet eet.
🌱Numerologie reading
🌱11 maanpunten van een vrouw.
🌱Interval vasten.
🌱Meditatie om emotionele eetbuien te weerstaan.
🌱Prana en energie.
🌱Yoga voor metabolisme/ stofwisseling.
🌱Mantra’s en koken.
🌱Aromatherapy en eetlust.
🌱Ademhalingsoefening voor om te voelen welke voedsel heeft jouw lichaam nodig.
Wil je de start maken naar de yogische lichaam zonder strikte dieet, maar door het leren naar je lichaam te luisteren?
Je bent welkom🙏
 
10 LICHAMEN
Alleen mensen die Kundalini Yoga beoefenen, weten hiervan.

Er zijn 10 lichamen die elke persoon, zonder uitzondering, bezit, maar slechts een select aantal kan ze gebruiken om evenwicht in het leven te bereiken.

Waarom behandelt alleen de KY-theorie dit onderwerp? Yoga betekent hereniging. In de wereld van yoga praten we over de hereniging van de lichamen van de ziel, het fysieke lichaam en de geest. In KY weten we van het bestaan ​​van andere lichamen, aangezien KY de diepste wetenschap van yoga is.

Dus 10 lichamen:

1. Lichaam van de ziel (een lichaam dat buiten tijd en ruimte bestaat)
2. Negatieve mind (beschermende mind)
3. Positieve mind (optimistisch, openminded)
4. Neutrale mind (balans tussen negatieve en positieve minds)
5. Fysiek lichaam (ons lichaam)
6. Halo (geheugen dat van generatie op generatie gaat).
7. Aura (uitstraling en balans van de 7 chakra’s)
8. Pranisch lichaam (ademenergie)
9. Subtiel lichaam (geheugen van het fysieke lichaam)
10. Stralend lichaam (onze projectie en bescherming)

Vooral als de som van je verjaardag het nummer 8 is (wat balen betekent ), dan is het in evenwicht brengen van deze 10 lichamen de remedie voor elke mislukking. Je zult gewoon stralen. Ik weet dit van mezelf, aangezien ik 17 augustus jarig ben.
1 + 7 = 8

 
ZIEL
“Je hebt een ziel en je moet die vinden. Er is niets zuiverder dan je ziel, er is niets vriendelijker dan je ziel, en er is niets groter dan je ziel. Het doel van het leven is om een ​​relatie met je ziel te creëren. ” Yogi Bhajan.
 
Vandaag kreeg ik een telefoontje van een jonge vrouw, een moeder van drie kinderen, een weduwe en een wees vanwege het overlijden van haar ouders. Ze huilde en zei dat vroeger ze in God geloofde en dagelijks heeft gebeden. , maar 4,5 jaar geleden heeft zij haar geloof verloren en depressie kwam.
Ze verloor het vertrouwen in haar kracht, verloor het contact met haar ziel.
Ze weet niet dat God en zij één en dezelfde zijn en zoekt daarom hulp van buitenaf.
Als je eenmaal een verbinding met je innerlijke God hebt gelegd, is het onmogelijk om hem te verliezen, te breken of tekort komen.
Jij en je ziel zijn één en dezelfde en het is heel moeilijk erin te geloven, maar gelukkig is het gemakkelijk te ervaren.

EMOTIONELE SPANNING EN HET LOSLATEN VAN EMOTIES

Dit bericht is gericht aan jou als je bijna nooit huilt, en als je huilt, gebeurt het heel emotioneel. Je houdt niet van huilen of je schaamt je om te huilen. Herken jij jezelf in deze beschrijving?

Gewoonlijk houden zulke mensen alles in zich: emoties, lichaamsvloeistoffen, inclusief tranen, stofwisselingsproducten (constipatie), lucht (gebrek aan volledige uitademing), geluid ( communicatieve subassertiviteit of met andere woorden je stem/woorden inhouden). Kortom, alles wat eruit moet komen.

Dit zijn mensen – soldaatjes.

Zulke mensen kunnen niet zomaar loslaten en accepteren van iets nieuws.

Een dergelijke ophoping binnenin leidt tot onvermijdelijke “explosies”. Ze komen zowel bewust als onbewust voor en zijn gericht op zichzelf (de vorming van kwalen: depressie, emotionele burn-out, paniekaanvallen, hyperventilatie, lichamelijke kwalen) of op anderen (emotionele instortingen, ontevredenheid, woede, wanhoop, het niet oplossen van problemen) …

Al deze informatie wordt gedragen in ons subtiele lichaam (we praten hierover in de lessen deze week).

Het subtiele lichaam net als ons fysieke lichaam heeft dagelijkse reiniging nodig.

Dit vereist dagelijkse yoga- en meditatiebeoefening. Dit is een douche voor je subtiele lichaam.

Tijdens meditatie is het het gemakkelijkst om de verbinding met je subtiele lichaam en emoties te voelen, en je tranen een uitweg te geven. Dit is een uiting van zorg voor jezelf en je dierbaren. Een traan los laten is het resultaat van een proces van vergeven, loslaten en iets nieuws accepteren. Het is als een berg van je schouders eraf gooien.

Bijna elke meditatie die we in de klas doen, is goed om het verleden los te laten (of het nu een zware dag is of een heel leven).

YOGASTUDIO MIERLO IN DE OCHTEND GLORIE.

Yoga in de ochtend verschilt van hetzelfdes les in de avond. Het verschil ligt binnen in je en buiten. Je bent dan als een spons klaar om elke ademhaling, elke woord en beweging te absorberen in je bewustzijn, je hebt nog je dag niet achter de rug met al zijn stress en emoties.

En yoga in de zon is ook heel anders dan in het donker. Het werkt positief en kalmerend tegelijkertijd.

KARMA OF DHARMA?

Karma is de wet van oorzaak en gevolg, die de wedergeboorte van een levend wezen bepaalt. Er is geen actie zonder gevolgen. Dit is een Universele wet van de Natuur. Onze taak is om GEEN acties uit te voeren die negatieve gevolgen hebben. Als we een zaadje planten in de vruchtbare grond van het heelal, krijgen we altijd een resultaat dat te zijner tijd komt.

Dharma is het pad van “righteous living”. Waar is er dharma, is er geen karma. Dit is de toegepaste wijsheid van een persoon wanneer hij alleen acties kiest die positieve gevolgen hebben.

De eerste stap naar je Dharma is bewust worden van je Karma.

Weet wat je doet. Intuïtief weet jij ook welke gevolgen er komen. Luister naar je gevoel, vertrouw op jezelf. Maak mini- stappen. 

POLARITEIT VAN EEN VROW.

Een vrouw balanceert tussen twee polariteiten: een VROUW en MOEDER. Ook wanneer heeft een vrouw geen kinderen of kinderwens.

Polariteit van een VROUW is direct, berekenend en geconcentreerd. De andere kant hiervan uit zich in een vrouwelijke wraakzucht, wanneer een vrouw kan scherp zijn als een mes.

Polariteit van een MOEDER laat een vrouw alles vergeven, zij dient, voedt en overt zichzelf vrijwillig. Onbewuste houding van een MOEDER kan leiden tot stress, overspanning en energetisch leeglopen. Een MOEDER zorgt voor mensen, werk of dagelijkse routine.

Alle vrouwen zijn continu op zoek naar een balans tussen deze twee polariteiten. Meestal doen ze dit onbewust. Bewuste benadering van deze taak kan de deuren opengooien naar balans.

Wees een moeder en vergeet niet dat jij een vrouw bent.

Sat Nam🙏

Op dinsdagavond heb ik een vrouwelijke groep. Ze vinden het prettig om zichzelf te kunnen zijn. Je bent ook welkom.

 IMMUNITEIT, STRESS EN YOGA.

Wil je sterke immuniteit? Begin dan met de yogische levensstijl.

Stress is de oorzaak nummer 1 van de lage immuniteit alhoewel veel mensen denken dat dit ongezonde eetpatroon is.

Zit je vast met stress? Komt stress steeds terug? Heb je geen long term oplossing gevonden? Dan is het tijd om aan yoga lessen te beginnen.

Bij Yoga en Meditatie Cursus die uit 5 lessen van 1,5 uur bestaat kun je leren WAT IS je stress factor en wanneer je het weet kun je naar oplossingen zoeken.

De stress factor van de meeste mensen, die bij mij komen is
🤍perfectionisme
🤍geen nee kunnen zeggen of te veel hooi op de fork nemen , ook te veel willen
🤍faalangst

Waarom een paar yogalessen is meer dan maanden bij een psycholoog of bedrijfscoach komen? Omdat bij een psycholoog kun je alleen aanspraak maken op je mind, en bij de yogalessen betrek je je lichaam en geest erbij zodat je compleet ervaring krijgt. Je lichaam is de communicatie systeem tussen je mind en jou. Te weten komen wat jij nodig hebt betekent luisteren naar je lichaam.

Je weet precies wat je nodig hebt.

WIST JIJ DAT ELKE 25 JAAR JE HEBT 25% MINDER ETEN NODIG?

Dit is een eye opening, die ik geleerd heb tijdens mijn opleiding tot yogaleraar. Het klonk heel logisch. Inderdaad hoe ouder ik word des te minder ik hoef te eten. Toen ik 25-30 was had ik deze aanpassing niet toegepast aan mijn eetpatroon. Toen wist ik het nog niet. Ik had alleen maar meer en meer moeite met het verteren van voedsel, gebrek aan energie, lage weerstand en olifant in mijn buik. Ik ben mijn culinaire zoektocht begonnen naar de juiste eetpatroon toen ik 30 was. En pas toen ik 37 was heb ik de regel toegepast met proportioneel eten tot de leeftijd. Nu ben ik bijna 40. Ik eet nu dus bijna een derde minder dan toen ik 20 was ( Oekraïense culinaire mentaliteit en gastvrijheid nodigt van harte uit om over te eten… helaas). Dus nu eet ik veeeel minder. En dit is precies wat mijn lichaam aan kan. Wat hij nodig heeft.

Extra voedsel wordt ten eerste niet opgenomen, ten tweede het wordt niet afgevoerd. De graag is waar blijft hij? Hij verstopt alle systemen en daardoor maakt gezonde werking onmogelijk.

Je kunt vliegen zonder vleugels.

NU WEET IK DAT DIE SAAIE ZOMERVAKANTIES BIJ MIJN OMA IN EEN KLEIN DORPJE WAREN DE MEEST WAARDEVOLLE TIJDEN IN MIJN LEVEN.

Wanneer mijn kind zegt “Saaaai” zeg ik “Goed voor je. Saai is gezond “.

Ik vind dat kinderen van tegenwoordig wat saaiere leventje mogen hebben. Ze zijn gewend aan constante prikkels van buitenaf. Daardoor hebben ze korte aandacht spanning.

Nu kan ik helaas niet de hele dagen met mijn kippen knuffelen. Jullie misschien ook niet. Moderne leven eist speciale technieken die helende krachten van de natuur kunnen vervangen.

Daarom wordt yoga en meditatie steeds populairder.

Bij 5weekse Yoga en Meditatie Cursus kun je ervaren hoe het is om de hele dagen met de kippen te knuffelen en verder helemaal niets te hoeven:) Heerlijk!

WELKE WAARDEVOLLE LESSEN HEEFT MIJN 6 JARIGE ZOON AL GELEERD?

👍 dingen doen waarvoor jij bang bent maken jou sterker( niet allemaal maar wat naar mijn mening verstandig is)

👍 dat het schoonhouden van ons huis en tuin is het verantwoordelijkheid van ons alle drie ( mama, papa en kind)

👍dat je lichaam bevat goede en slechte vechtbeestjes. Goede zorgen voor immuniteit en slechte zijn virussen en bacteriën. De goede beestjes houden van gezond eten, rust, beweging en buitenlucht. Slechte beestjes van ongezond eten, rusteloosheid, binnen zijn en onvoldoende bewegen.

👍dat jij de baas bent over jezelf en je leven

👍dat vies praten betekent respectloos gedragen in eerste instantie tegenover jezelf

👍dat je bent goed zoals je bent

👍dat jij altijd het beste kind op aarde voor je mama zal blijven

❤️❤️❤️❤️❤️ En op zijn trui staat I am What I am.

SPA HELPT OM VAN JE VASTDAG EEN FANTASTISCHE DAG TE MAKEN.

Afgelopen tijd heb ik wat extra en niet heel gezond gegeten. All inclusive weekendje Winterberg ondanks veel skiën en bewegen heeft mijn lichaam een zwaar gevoel bezorgd, gevoel van vastzittende lage energie en olifant in mijn buik. Deze olifant voelt als een olifant wanneer je gewend bent om vleugels achter je rug te voelen met bewuste eet patroon. Weer wat geleerd maar nu wil ik graag van dag gevoel zo snel mogelijk vanaf.

Gisteren voelde het als een opluchting om niets te eten. Ik maak nooit een prognose of plannen voor een vastdag. Het gebeurt vanzelf.
Ik heb voor het eerst mijn vastdag ondersteunt door een bezoek aan SPA.

Mijn dag werd ondanks alle verwachtingen fantastisch. Weldadige SPA activiteiten zoals sauna, bodyscrub, etherische oliën en zwemmen hebben mijn lichaam,mind en geest verwend en gerustgesteld . In deze post zal ik helende effecten van SPA in combinatie met vasten achterlaten. Deze kun je overal op de internet vinden. Wat ik wel als yogaleraar met jou wil delen is mijn ervaring van makkelijk volhouden van een vastdag.

Ooit op een yoga workshop van een wereldgenomineerde spirituele leraar Gurumarka( bij wie ik overigens mijn lerarenopleiding heb gevolgd) heb ik geleerd over het kalmeren van de mind in de momenten van sabotage en uitdaging. Dit is precies wat er gebeurt met ons tijdens de vastlagen. Op een gegeven moment word jij op proef gesteld. Je krijgt een moeilijke dilemma wel of niet eten.

Dit is soort storm of stress in je hoofd, die je moeilijk kan weerstaan.

Wat helpt is…attentie! Niet meer of minder dan jezelf te kalmeren door tegen jezelf te zeggen:” Het is goed zo. Kalm aan. Ontspan. Adem etc. je praat tegen jezelf en kalmeert jezelf.

Raar maar precies hetzelfde zeggen we tegen mensen, die in paniek zijn. En het helpt!

Leer jezelf te kalmeren elke keer wanneer je merkt dat je mindset beproeft wordt.
SPA en ontspanning in dit geval helpt om je hoofd te kalmeren en te concentreren op wat belangrijk is voor jou.

Wil je ook zulke ervaring meemaken op de yogamat en verder het in je dagelijkse leven implementeren?
Je bent welkom🙏

JE BENT NU DAAR WAAR JE 10 JAAR GELEDEN BESLOTEN HEBT OM TE ZIJN.

Hier ben ik ongeveer 30. Toen heb ik besloten om mijn leven een andere kleur te geven. Eigenlijk alle kleuren van de regenboog, net zoals mijn bikini:)

Ik wist toen niet wat op me te wachten stond, maar intuïtief wist ik dat ik de juiste weg uitgekozen was. De weg van voorspoed, gratie, vrijheid en bewustzijn . Toen begon mijn zoektocht naar mijzelf.

Nu ben ik hier, bij mijzelf, in de plek waar ik 10 jaar geleden van droomde op dit mooie strand in Zeeland.

Dat bikini heb ik niet meer, allen alle kleuren van de regenboog zijn overgebleven.

De zon schijnt voor iedereen hetzelfde. Ook voor jou.

YOGA OM GEZOND OUD TE WORDEN.

Yogi Bhajan zei altijd : ” schud je lichaam goed zodat je dit niet hoeft te doen wanneer je oud wordt”

Deze week gaan we ontstressen bij Yogastudio Mierlo. Wanneer je lichaam stress ervaart reageert de endocriene systeem erop meteen. De samenstelling van alle vloeistoffen in je lichaam veranderen. De nieren en bijnieren hierbij krijgen een behoorlijke klap.

De lessen van deze week zijn gemaakt om een reserve capaciteit op te bouwen zodat je alle uitdagingen van het leven kan weerstaan zonder schade voor je gezondheid.

Tot ziens in de Yogastudio Mierlo. 

To enjoy living every moment of it. And to live in environments, which are calm, quiet, slow, sophisticated, elegant. Just to be. Whether you are naked or you have a golden robe on you, that doesn’t make any difference. The ideal purpose of your life is that you are grateful – great and full – that you are alive, and you enjoy it.

Yogi Bhajan

 

MIJN INNERLIJKE KIND IN ME.

Er wordt onderschat de kracht van het spelenderwijs leven. Het gaat niet alleen om positiviteit maar vooral om de juiste energie waar we ons bevinden bij het spelen. Alles gaat makkelijker, je verbruikt minder energie, je vindt leuk wat je doet, je kunt veel meer dan wanneer je “serieuze volwassene bent”.

JE INNERLIJKE KIND ONTWAKEN. Dat hoor je vaak. Maar wat houdt dat precies in en waarom is het zo belangrijk? Hoe werkt dat?

Je innerlijke kind ontwaken of spelenderwijs iets doen – is een techniek die ik zelf af en toe toepas wanneer ik een oppepper nodig heb, wanneer ik geen puf meer heb, wanneer ik merk, dat negativiteit beheerst.

Het is een kwestie van een schakeling in het hoofd wanneer je deze techniek al in een training hebt geoefend.

Yoga en Meditatie Cursus is zo’n training. Je kunt zelf proberen en eigen ervaring opdoen. Wanneer je deze techniek op de yoga mat beheerst kun je het in je dagelijkse leven toepassen in de momenten wanneer jij het nodig hebt. Bovendien is het superleuk om te doen. Alles wat je doet krijgt dan alle kleuren van de regenboog. Je voelt jezelf vitaler en vol energie. Net zoals een kind die aan het huppelen is.

Je bent welkom.

WAAR GA IK NAARTOE. MIJN PERSOONLIJKE NAVIGATIE.

Welke pad nemen? Wachten of actie ondernemen? Wat te kiezen? Een keuze maken is voor sommige mensen een hele uitdaging. Lig jij er ook wakker van?

Kun je je intuïtie horen? Weet jij wanneer je persoonlijke navigatie “aan het sturen is”?

De vraag blijft bij iedereen hetzelfde : is dit mijn intuïtie aan het praten of mijn angst? De antwoord kunt alleen jij weten. Maar je kunt het niet weten wanneer je persoonlijke navigatie niet goed ingesteld.

Hoe stel je deze in? Door je intuïtie te trainen. Je intuïtie train je door je gevoel scherp te stellen, door te ervaren wat er is in het moment zonder te oordelen, door waar te nemen van subtiliteit van je lichaam, je gedachten, je energie, door je autopilot uit te schakelen en mindful in het hier en nu te zijn.

Daarvoor heb je een degelijke training nodig. Elke week ten minste 1,5 uur pure bewustzijn.

Je bent welkom.

NATUURBAD NEMEN. ZO ZIE IK EEN YOGALES.

Maak een nieuw begin met de meest authentieke form van yoga en meditatie.

Deze laagdrempelige cursus, bestand uit 5 lessen is voor iedereen, die zijn fysieke en emotionele fitheid wil laten groeien, zijn quality time wil claimen of ruimte, rust en regelmaat in het leven wil creëren.

Elke les zal gemiddeld anderhalf uur duren en bestaat uit een kriya (een yoga set), lange diepe ontspanning en meditatie. Na afloop van de les drinken wij een kopje Yogi Tea.

Je bent welkom.

TULPEN MAKEN MIJN HUIS – MIJN HUIS.


Ik zie bloemen thuis als investering in mijzelf. Waarom staat brood dan op nummer één in mijn boodschappenlijstje?

MIJN RELATIE MET ZOET.

Ik hou van zoet en ik eet zoet elke dag.
Waar gaan al die griezelige calorieën naartoe? Ik ben nu slanker dan toen ik 18 was.

Het antwoord is gezonde metabolisme of spijsvertering. Toen ik 18 was kon ik alleen maar dromen over de gezondheid die ik nu heb. Het is wellicht moeilijk te geloven maar je kunt met Kundalini Yoga afvallen. Een van mijn medestudenten in de Yoga Teacher Training was een vrouw die geen yogaleraar wilde worden (is ook niet geworden) maar kwam om af te vallen.
Resultaat -10 kilo. Precies wat zij nodig had. Ik had nooit een doel gehaald om met yoga af te vallen maar toch weeg ik nu 8 kilo minder dan voor yoga. En het blijft zo. Soms hebt ik net zoals elke vrouw een vreetkick (het duurt soms tot vier weken!). Ik eet dan meer dan ik kan verteren. Maar ik weet en ik vertrouw mijzelf. Er komt tijd wanneer mijn lichaam zal “genoeg” hebben en vanzelf zal stoppen met vreten. Dat gebeurt ook. De vreet kick heb ik meestal na of tijdens een rare periode ( veel veranderingen, uitdagingen).

Ik vertrouw dat mijn lichaam het weet en luister naar hem. Bovendien behandel ik hem met grandioze respect en vul met prana wanneer het mogelijk is.

Luisteren naar het lichaam is niet moeilijk. De tijd maken voor de oefeningen was moeilijk. Nu niet meer. Alles heeft tijd en eigen volgorde nodig.

Vertrouw op je gevoel. Luister naar je lichaam. Behandel je lichaam met grandioze respect. Vul hem met prana.

Geef aandacht aan hem. Krijg mooie lichaam terug.

Welke oefeningen helpen?
Alle oefeningen waarbij jij je lichaam, mind en geest tegelijk gebruikt.

GEZONDE OF CORRECTE ADEMHALING.

Veel mensen hebben verkeerde visie over gezonde of correcte ademhaling. Er wordt te vaak nadrukkelijk uitgelegd HOE JE MOET ADEMEN.

Een ademhalingsoefening en natuurlijke gezonde ademhaling is niet hetzelfde. De ademhalingsoefening doe je om de ruimte te ontdekken en je adem vrij te laten stromen. Want gezonde en correcte ademhaling is VRIJHEID EN RUIMTE, die onder de stress lagen onbereikbaar is geworden.

Laat je adem vrij stromen, voel jezelf vrij.

PIJAMADAG ZORGT VOOR JOU.

Meestal doen we een pijamadag wanneer we niet lekker of ziek zijn. Echter is het zo dat pijamadag kun je organiseren. En dan is het een dag voor je ziel. Vrouwen in het bijzonder hebben regelmatig een pijamadag nodig. Aan het einde van zo’n dag voel je je verwend. Niet waar?

Een goed georganiseerde pijamadag kan zelfs een diepe healende effecten hebben, zoals yoga, massage, spa.

Sterker nog het kost je helemaal niets, wel even de tijd om over na te denken hoe jij het voor elkaar krijgt zodat jouw pijamadag net zo leuk wordt zoals op deze plaatjes.

Heb je nog inspiratie nodig?

Honing, scrub, olie, verse linnen, etherische oliën, verse bloemen, kruidenthee, goede boek, mooie muziek, alleen zijn, de hele dag is van mij, verse lucht, ruimte…

LIEFDE VOOR MIJZELF. WAAR TE BEGINNEN?

Je wil reële stappen gaan maken op weg naar ZELFLIEF. Je bent al die faze voorbij, waar je zelfliefde verwaart met egoïsme.

Je zoekt de liefde om aan jezelf te geven. Spullen. Zorg. Tijd. Aandacht. Verwennerij. Je hoort het overal. Al die tips en trucs van mensen die al (hopelijk) een stapje verder hierin zijn. Werkt het? Nee. Anders was er een handleiding voor zelfliefde te koop.

Het punt is dat al die tips en trucs van andere mensen werken alleen als je al de sleutel hebt gevonden tot je hart. Je opent hiermee je hart en haalt daaruit alles wat jij nodig hebt.

De sleutel is – de staat van hogere bewustzijn. Weet jij deze staat te bereiken dan opent je hart vanzelf. Dan weet je wat je moet doen om jezelf lief te hebben.

Als inspiratie voor deze mooie en niet perse moeilijke of lange zoektocht is deze gedicht van Charlie Chaplin. Heb je hem tot het einde gelezen, geef hem dan een like.🙏

Toen ik mezelf begon lief te hebben
kon ik zien dat emotionele pijn en lijden alleen waarschuwingen zijn,
dat ik niet mijn eigen waarheid leef
nu weet ik dat is AUTHENTICITEIT

Toen ik mezelf begon lief te hebben, …
begreep ik hoezeer het iemand kan beledigen
als ik probeer mijn verlangen bij hem door te drukken
zelfs als ik wist dat de tijd er niet rijp voor was en de persoon er niet klaar voor was
en zelfs als ikzelf die persoon was
nu weet ik dat is RESPECT

Toen ik mezelf begon lief te hebben,
ben ik gestopt met het verlangen naar een ander leven
en kon ik zien dat alles rondom mij een uitnodiging is om te groeien
nu weet ik dat is RIJPHEID

Toen ik mezelf begon lief te hebben,
begreep ik dat ik altijd en bij elke gelegenheid
op het juiste moment en op de juiste plaats ben,
en dat alles wat er gebeurt is, juist is
vanaf dat moment was ik rustig
nu weet ik dat is VERTROUWEN

Toen ik mezelf begon lief te hebben,
heb ik me bevrijd van alles wat niet gezond voor me is
voedsel, mensen, dingen, situaties
en vooral wat me naar beneden haalde, weg van mijzelf
aanvankelijk noemde ik het “gezond egoïsme”
maar nu weet ik dat is LIEFDE VOOR JEZELF

Toen ik mezelf begon lief te hebben,
stopte ik met proberen gelijk te hebben
en sindsdien had ik minder vaak ongelijk
vandaag heb ik ontdekt dat is BESCHEIDENHEID

Toen ik mezelf begon lief te hebben
herkende ik dat mijn denken me kan verstoren en me ziek kan maken
maar als ik verbinding maak met mijn hart, wordt mijn denken een waardevolle bondgenoot
vandaag noem ik die verbinding WIJSHEID VAN HET HART

We hoeven niet bang te zijn voor verdere discussies, conflicten
en problemen met onszelf en anderen
want zelfs sterren botsen soms op elkaar
en daaruit ontstaan nieuwe werelden
vandaag weet ik dat is LEVEN

WAT ONDERSCHEIDT KUNDALINI YOGA VAN ANDERE YOGA VORMEN?

Yoga betekent verbintenis. Onder andere tussen je LICHAAM, MIND en ZIEL. Je luistert naar je LICHAAM door je MIND daarop te richten. Je luistert naar je ZIEL door je MIND erop te richten. Je gebruikt je lichaam om je ziel toe te spreken door mantra’s te chanten.

Een mantra is een directe boodschap voor de ziel. De mantra maakt een verbinding tussen je LICHAAM (stem, mond, longen etc.), MIND (bewuste uitspraak en coördinatie) en ZIEL (spirituele betekenis van je lichaam).

Geluid is een uitzonderlijke verschil tussen Kundalini yogales en de andere lessen. Het maakt iets los in je, het komt binnen. Soms worden mensen heel emotioneel bij het zingen van Mantra’s. Het losmaken van emoties is één van de positieve benefits van Mantra’s.

Emoties zijn onderdeel van de ziel. Het verbergen van emoties wordt beloont in onze maatschappij. We doen dit bewust en onbewust. Het is een automatisme geworden.

Loop jij al een tijdje VOL? Wil je op de liefdevolle manier je emoties loslaten? Je bent welkom in de aankomende Yoga en Meditatie Cursus. Je bent welkom 🙏

EEN VERHAAL OVER HOE JE KUNT VERGETEN OM TE LEVEN.

Je bent de hele leven bezig. Om te leren lopen, praten, vriendjes maken, op school presteren, weer vriendjes maken, nieuwe hobby’s ontdekken, anderen helpen, geld verdienen, je best doen, socialiseren, jezelf onderwijzen, verliefd worden, zorgen voor je gezin, vechten tegen je angsten en stress, vallen en opstaan, ruzies maken, reizen, schulden aflossen, internetten en nog meer internetten. Elke moment van de dag de hele leven lang ben je bezig. Waarmee? Natuurlijk met je leven. Natuurlijk met je betere zelf of betere zelf te ontwikkelen.
De waarheid is dat jij betere zelf kunt ervaren door aandacht te besteden aan het moment, met je volledige bewustzijn het leven beleven, met alle kleuren en geuren je dag meemaken. LEVEN. De essentie van leven is bio, natuurlijk, de waarheid, zelf, organisch, in balans, beweging, groei.

Ben jij er klaar met het bezig te zijn met je leven? Wil jij je JE leven leven, die voor jou bedoeld is, jouw leven, niet van iemand anders? Niet overleven, maar leven?

Je kunt altijd beginnen. Begin met bewust worden van jezelf, van je lichaam, hoofd en ziel. Weet wat je hebt, weet waarover je beschikt. Weet waar je schat ligt. Gebruik deze schat vandaag. Wacht niet totdat je oud wordt.

Leef je leven. Zorg voor je leven. Je bent welkom 🙏

ZELFACCEPTATIE IS DE WEG NAAR GEZONDE BORST.

Wat heeft het met elkaar te maken? Het accepteren van jezelf zoals je bent betekent ook accepteren een vrouw in jezelf (natuurlijk als jij een vrouw bent).

Het weigeren van de vrouwelijke begin uit zich in het weigeren van vrouwelijke systeem (baarmoeder, eierstokken, borst etc.).

De borsten zijn vaak een object van oordeel wat betreft het uiterlijk.

Accepteer je je borsten zoals ze zijn?Zorg je voor je borsten net zoveel als je zorgt voor je tanden of huid? Daar zit wat in.

GEEF EEN BOOST AAN JE IMMUNITEIT

Er zijn meerdere manieren om je immuunsysteem te stimuleren. Je immuunsysteem is een bodyguard van binnen.

Een sterk of zwak immuunsysteem heb je deels zelf in de hand: door gebrek aan slaap, een infectie of een tekort aan vitaminen of mineralen kan je algemene afweer verzwakken. Je weerstand is dan laag; je bent veel vatbaarder voor verkoudheid en wordt sneller ziek. Stress verlaagt je weerstand in een rap tempo. Bij extreme stress kan het immuunsysteem zelfs korte tijd worden uitgeschakeld. Ook gifstoffen in eten en in onze omgeving kunnen je afweer verzwakken.

Het kan dus geen kwaad om je immuunsysteem een handje te helpen, vooral in de wintermaanden.

Hoe yoga kan bijdragen aan gezonde immuniteit? Je gelooft het niet, maar yoga werkt op je klieren en bevordert hormonale balans. Hormonen regeren bijna alle systemen in ons lichaam van groei tot samenstelling van de bloed.

Hypofyse bijvoorbeeld kun je trainen door een tijdje een kriya te doen.

Ben je benieuwd welke kriya hierbij past? Je bent altijd welkom bij de Yogastudio Mierlo of een afspraak inplannen om op je werk te oefenen.

Je bent welkom 🙏

P.s. Op de foto ben ik. Sinds ik yoga dagelijks doe ben ik bijna nooit ziek. Join the club!

WELKE ESSENTIËLE OLIE JE KIEST ZEGT IETS OVER JE KRACHT, DIE IN DEZE PERIODE VAN JE LEVEN JE STERKE PUNT WEERGEEFT.

Kies een geur intuïtief. Je kunt je ogen sluiten. Lavendel, sinaasappel of pepermunt? Adem virtuel deze geur in en uit. Lees hieronder over je kracht.

1. Lavendel. #RELAX. Deze periode van je leven geeft veel stress. De kunst van diepe bewuste ontspanning van je lichaam en hoofd is je kracht. Je beschikt van nature over deze kracht, maar hij is verstopt heel diep onder de stress lagen in je. Word bewust van deze kracht en kom uit de vicieuze stress cirkel. Sat Nam 🙏

2. Sinaasappel. #HAPPY. Deze periode van je leven heeft veel onprettige routine. Jezelf herinneren dat jij geboren bent om gelukkig te zijn is je kracht van het nu. Je beschikt van nature over deze kracht, maar hij is verstopt heel diep onder de routine lagen in je. Word bewust van deze kracht en kom uit de vicieuze routine cirkel. Sat Nam 🙏

3. Pepermunt. #FREE. Deze periode van je leven beperkt jouw vrijheid, kooi gevoel, niet genoeg lucht. Diepe lage buikademhaling is je kracht van het nu. Je beschikt van nature over deze kracht, maar hij is verstopt heel diep onder de beperkingen, die in je hoofd zitten. Word bewust van je onderbuik, van deze kracht en wordt vrij. Sat Nam🙏

EET DAT WAT OOIT GELEEFD HEEFT.


Waarom eet ik wat ik eet? Ik ben geen veganist, geen vegetariër, geen “niet eter”. Ik heb geen label. Ik eet alles behalve schap/geit producten en ook omdat ik de smaak niet lekker vind. Van alles wat ik eet, kies ik bewust keer op keer wat, hoe veel en hoe vaak ik iets wil eten. Deze drie vragen zijn belangrijke bewustzijn vragen wat betreft mijn voedingspatroon.
Als resultaat eet ik
90% plantaardig en 10 % dierlijk. Ik heb bijna nooit trek in vlees en steeds minder in vis. En dat is ook omdat de kwaliteit van dierlijke producten steeds slechter wordt. De kwaliteit beoordeel ik met smaaksensaties en de uitwerking op het lichaam, mind en geest. Meeste producten van tegenwoordig zijn moeilijk te verteren. Iemand die diepgang in de bewustzijn technieken heeft ervaren begrijpt wat ik bedoel. Andere mensen kunnen alleen maar raden wat ik bedoel. Ik kan dan ook helaas niet even snel uitleggen. Daar heb je een individuele gesprek/les voor nodig.

Dus…ik eet dat wat ooit heeft gegroeid, geleefd heeft om “het leven” in mijn lijf te stimuleren. Dode dieren stimuleren het leven in ons lijf niet, dat weet ik, daar ben ik bewust van.

Wil je leven in je lijf voelen, energie ervaren, jong en licht lichaam hebben, heldere mind hebben en spirituee tel zijn? Eet dan “het leven”.

Door een overtuiging (geen allergie of dergelijke) in jezelf te creëren dat bepaalde producten absoluut never nooit voor jou zijn, creëer je een blok die het accepteren en ontvangen van levensenergie stagneert. Twijfel je? Vraag jezelf af of door je overtuiging je lichaam, mind of ziel iets mist, wat anders jou zou vervullen met “het leven”? Antwoord is ja, ontblock jezelf en kies je eetpatroon BEWUST.

Voel wat je voelt 24 uur na het eten. Je krijgt alle vragen beantwoordt.

Sat Nam🙏

KINDEREN LUISTEREN NIET. ZE VOELEN ONS EN DOEN ONS NA.

Deze post is over de waarheid. De waarheid van je ware zelf. Elke les sluiten we af met een mantra Sat Nam – mijn identiteit is waarheid, ik ben wie ik ben.

Dit is mijn favoriete mantra, die mijn levensfilosofie weerspiegelt.

Wat heeft het te maken met de kinderen? Elke mama en papa weet dat kinderen niet willen luisteren.

Uiteindelijk doen ze alsof ze luisteren soms om ons niet teleur te stellen, soms omdat ze bang zijn om anders te doen, soms omdat het meevalt met hun plannen, soms vanwege een overtuiging dat dit correct is. We zijn dan erg blij en trots.

Kinderen luisteren niet. Ze voelen ons. Kinderen beschikken nog over de intuïtie, die volwassenen al verloren hebben. Ze voelen de waarheid, terwijl wij vertelen ze hoe ze moeten leven.

De waarheid is dat wij zelf niet weten hoe we moeten leven. Soms weten we wel, maar durven we niet om te leven. Soms weten we wel maar kunnen geen moed vinden om te leven. Soms weten we wel maar denken dat iets anders belangrijker is.

Het ware leven komt voorbij.

Wil jij de mooie toekomst voor je kind? Laat hem of haar een mooie voorbeeld zien.

Neem tijd voor jezelf, investeer in jezelf, werk aan jezelf, trakteer jezelf, zorg voor jezelf, geef aandacht aan jezelf, wees de waarheid. De rest komt vanzelfsprekend.

Sat Nam 🙏

ROTS HOUDING VOOR DE STERKE SPIJSVERTERING.

Er wordt gezegd dat wanneer je deze houding je “eigen” maakt kun he zelfs rotsen verteren mits je rechtop zit.

Zit je veel? Dan heb je net zoals ik vroeger een steen gevoel in de darmen. Een ontzettend onprettige gevoel alsof je een olifant op hebt gegeten.

Dat komt van verkerde zithouding op de stoel. Het beste oplossing hiervoor is een ergonomische stoel, zoals bijvoorbeeld zadelkruk of een kniestoel. Ook helpt een bureau die in de hoogte verstelbaar is en af en toe kun he staan. Heb jij een laptop dan kun je overwegen om in de ROTSHOUDING te gaan zitten op de vloer (je collega’s? wat ze daarover zullen denken? ze gaan jouw voorbeeld achterna:)

Instructies:

Zit op de hielen met de wreef op de vloer.

Checkpoints:

Hou je nek in één lijn met je ruggengraat door een necklock toe te passen (je kin omlaag in n naar achteren)

Houd de ruggengraat recht.

Als de enkels pijn doen, leg dan een dekentje of kussen onder de billen.

Heb jij vragen, ik hoor ze graag.

VERMIJD JE DE DRUKKE PLEKKEN?

Ooit kreeg ik paniekaanvallen en hyperventilatie aanvallen in de drukke plekken zoals stadscentrum, supermarkt etc. Het kostte mij maanden om erachter te komen wat met mij aan de hand was. Dit komt omdat ik niet bekend was met zulke klachten, zelfs niet wist van hun bestaan. Ik liep maanden met de vragen: waarom voel ik me zo beroerd, waarom nu, waar komt het vandaan, wat moet ik doen om deze klachten te genezen? De psycholoog bleek niet hulpzaam en alleen vroeg : wat voel je daarbij? Keer op keer moest ik mijn verhaal herhalen maar antwoord op mijn vragen kreeg ik niet.

De antwoorden kwamen als puzzels later tijdens mijn “zelfontwikkeling reis”

Nu kan ik ten minste duidelijk uitleggen waar deze klachten vandaan komen, hoe het fysiologisch werkt dat je in één keer in een zwarte hat van angst en zuurstof gebrek valt en hoe kun je deze klachten genezen.

Op de foto zit ik in het St. James’s Park in het centrum van Londen te mediteren. Dit was een paar jaar geleden toen zat ik in mijn laatste fase van genezing (ik noem het zelfhealing). Ik had geen aanvallen meer, maar was erg gevoelig voor de drukke plekken en werd snel moe.

Nu ben ik helemaal hersteld, ik kan genieten van een concert, lekker slenteren op de markt of winkelen met behoud van mij energie.

Leren omgaan met beschikbare energie is iets waarin ik de afgelopen jaren me in had verdiepd. Mijn persoonlijke effectiviteit is daarbij aanzienlijk gegroeid. Soms word ik achteraf verbaasd hoe veel heb ik in één dag kunnen doen!

Ik zal graag mijn ervaringen, tips en trucs met je willen delen, je inspireren en motiveren voor deze mooie stap.

HOE KOM IK AAN GEZONDE DOSIS VAN VERSE LUCHT EN DE ZON IN DE WINTERMAANDEN.

Ik ben net aangekomen. Dit keer op Het Veluwe. Ik heb geparkeerd bij het restaurant Campman, die midden in het bos zit. Binnenkort komt een vriendin van mij aan, die vanuit de andere kant van het land komt.

Regio Wageningen is voor ons allebei een uurtje rijden. We kiezen een restaurant in het bos. In de zomer vaak is het een bosrestaurant met een prachtige terras en in de winter is het meestal een restaurant met gezellige ambiance en goede keuken . Het meest scoren bij ons trouwlocaties:) Daar kun je meestal goed eten, ze zijn in de pittoreske omgeving en goede bediening maakt het totale uitje af.

Hier gaan we de gele middag wandelen, bijkletsen, genieten en ontspannen in de natuur.

Dit doen we ongeveer één keer per maand. Één keer wandelden we in het lichte regen, één keer waren we verdwaald, een keer hebben we een huisgemaakte hapjes meegenomen en op de oever van een rivier gepicknickt.

Elke keer herinneringen we met een glimlach als we naar onze avonturen terugkijken.

Ik ben altijd benieuwd in welke mooie omgeving komen we. Het is altijd een verassing want we kiezen elke keer een andere plek.

In de afgelopen jaren hebben we een mooie lijst met prachtige locaties samengesteld. We geven een score aan elke locatie. Vorige keer waren we op de Wageninsche Berg. Dit was de mooiste uitzicht die we tot nu toe tegenkwamen.

Fijn weekend!

YOGAOEFENING OF MEDITATIE?


Je weet het nooit wat jou zal helpen. Je zoekt een meditatie en uiteindelijk ervaart de baat van yogaoefeningen. Of andersom.

Het grappige is dat we onbewust naar het makkelijkste zoeken. Voor de ene is dat meditatie, voor de andere is yogaoefening.

En minderheid zoekt BEWUST naar uitdagingen. Onbewuste uitdagingen heten overleving, pijn en stress.

Alleen BEWUSTE verlating van je comfort zone maakt je zenuwstelsel sterker en traint je lichaam en mind creatief, positief en kalm te blijven in moeilijke situaties.

Je mentale en fysieke gezondheid voor 90% is de kwestie van trainen.

Sat Nam🙏

DE KIKKER HOUDING HELPT!

Het is goed voor het hart, het gehoor en het gezichtsvermogen. Het brengt extra bloed naar de bloedvaten en extra vocht naar het lymfesysteem. De beoefening van deze kriya brengt ook bloed naar de borsten, waarmee het helpt borstkanker te voorkomen.

Overigens krijg je ook mooie strakke benen van.

Deze krachtige dinamische houding (dinamisch wil zeggen dat dit een beweging is, dus je hoeft niet de hele tijd in deze houding te zitten) kan een volledige yogaset vervangen en kost je maar een paar minuten per dag. Dit is ook een ademhalingsoefening tegelijkertijd. Kortom een mooie aanwinst voor een drukbezette iemand.

WERK JIJ VEEL ACHTER HET SCHERM?


Heb ik ook vroeger gedaan. Nu moet ik nog steeds af en toe voor mijn Yogastudio met computer werken. Mijn allergrootste les die ik heb geleerd voor het werken met computer is: afwisseling. Ik geef mijzelf maximale tijd om non-stop te werken (voor mij is het 2 uur) en dan wissel ik met de werkzaamheden.
Op het werk vaak ben je niet in staat om zelf te bepalen je maximale computer werktijd.
Sterker nog het wordt in de toekomst steeds moeilijker vanwege automatisering van de werkprocessen. Een mens in de toekomst wordt een bediende van een computer. Je lichaam wordt niet meer gebruikt behalve je wijsvinger waarmee je de muis bedient.
Wat gebeurt er wanneer je met je brein je werk doet en je lichaam blijft stil? Dat klopt, de werkende deel (brein) wordt continu gebruikt en het lichaam blijft afwezig.

Daarom is het moeilijk je lichaam te ontspannen na zo’n werkdag. Wil je kunnen ontspannen dan moet je lichaam eerst BEWUSTE inspanning aanvoelen om vervolgens bewust te kunnen ontspannen. Dit is simpelweg de regel van natuurkunde.

Bewuste beweging, bewuste aandacht en bewuste contact met je ziel heet YOGA.

LAGE ENERGIENIVEAU TIJDENS DE WINTERMAANDEN.


Dat merken we allemaal. Weinig zon laat zijn gevolgen merken door sombere en lagere energielevel. Je lichaam is minder flexibel, vaak moe. Je grijpt naar koffie terwijl je lichaam “slaapt” en heeft rust nodig. Kijk naar de dieren en planten. Ze leven in harmonie met de natuur en “vertragen ” tijdens de wintermaanden.
Mensen leven meestal de hele jaar door op dezelfde snelheid (op het werk gaat alles door, thuis kennen we ook geen “seizoenen”). Als resultaat proberen we onmogelijke te doen en raken vermoeid. Vermoeidheid op zich is geen ziekte mits je laat je lichaam regelmatig uitrusten + voedt je lichaam met de zonenergie.

Juist tijdens wintermanden raken we massaal de verbinding met de natuur kwijt, de verbinding met onszelf. Juist tijdens te wintermaanden verlangen we extra naar contact met de ziel.

Leer jezelf de tijd nemen voor jezelf (al is het maar een paar minuten per dag). Sluit je ogen en draai je gezicht richting de zon. Maak hiervan een dagelijkse routine of kom naar de yogales om je energie niveau op te pijlen.

Sat Nam. 

WANNEER IS HET BESTE MOMENT OM TE MEDITEREN/YOGA DOEN?

Ik krijg wel eens de vraag wanneer meditatie/yoga( in de ochtend of in de avond) productiever is?

Meeste mensen denken voor de “vroege vogels” is het beter om in de ochtend te mediteren, voor de “uilen” – in de avond.

Dit kan voor jou werken maar meestal moet je kijken naar de doel van je beoefening: wil je door de dag heen profijt van hebben, mediteer dan in de ochtend. Wil je betere nachtrust bereiken- doe dit dan in de avond. Zo simpel is het.

P.s. op de afbeelding is de vroege ochtend aan de Spaanse Costa afgelopen herfstvakantie- mijn favoriete moment om te mediteren.

HOE HEB IK MIJN LEVEN OP DE RIT GEKREGEN?

In eerste instantie dacht ik dat met yoga zak ik alleen mijn klachten verhelpen en met de stress leren dealen. Maar heel snel werd mij duidelijk dat de ordening van mijn gedachten en bewuste levenswijze brengen leuke extraatjes met zich mee, die ik niet had verwacht.

Stap voor stap kreeg mijn leven meer en meer kwaliteit. Ik voelde steeds dat ik MIJN leven aan het leven ben. Het leek dat quality time werd stil gestaan.

De groei is zichtbaar elke jaar. Afgelopen jaarwisseling had ik hierbij stil gestaan.

Nu weet ik dat dagelijkse beoefening van kundalini yoga mijn leven kan altijd op de rit (terug) krijgen wat dan ook gebeurt.

Ik ben blij om deze technieken met jou de delen. Sterker nog, ze zijn niet moeilijk of ingewikkeld. Iedereen kan deze form van yoga beoefenen. Er zitten ook meditaties bij die je makkelijk thuis kan doen. Indien gewenst krijg je alle materialen mee.

Sat Nam🙏

RUGKLACHTEN. DE KERN VAN EEN PROBLEEM.

Waar komen #rugklachten vandaan? Zuurende, stekende of brandende pijn? Meestal komt het voor bij mensen, die niet kunnen of weten niet hoe te ontspannen OP DE JUISTE MOMENT. De rug is een verzameling plek van onbewuste inspanningen , zowel fysiek dan emotioneel.

Pijn, die met massage en/of opwarming tijdelijk wordt verholpen zit in gespannen spier. Deze spier kun je moeilijk ontspannen omdat hij diep en minder groot is zoals bijvoorbeeld een kuit of bil.

Regelmatige, bewuste ontspanning helpt mij om nekklachten te voorkomen.

Zomaar snel ontspannen lukt niet iedereen en niet altijd. Daarvoor heb jij bewuste inspanning nodig.

Een combinatie van BEWUSTE inspanning en ontspanning is één van de elementen van kundalini yoga.

Je bent welkom 🙏

De meditatie voor vrouwen

Deze meditatie is bedoeld voor vrouwen om hun kracht als vrouwen, als moeders, als persoonlijkheid, als een godin, te laten groeien. Vanaf vandaag kun je besluiten om van dit onderwerp je dagelijkse routine te maken en je zult zien hoe je je na een tijdje anders zult voelen. Meer vrouwelijk, sterker, zelfverzekerder, in flow en ontspanning. Je zult begrijpen dat je hier niet ver voor hoeft te gaan. Het is voldoende om jouw aandacht te concentreren op dingen die belangrijk voor je zijn, om je waarheid aan te raken, om te beseffen dat je deel uitmaakt van de wereld waar jij van droomt.

De instructies vindt je onder het filmpje op YouTube.

Sat Nam🙏

Hou je van lavendel?

Bodyscan. Bereid jezelf voor de lange diepe ontspanning op de rug. Leg je hoofd op de lavendel kussen, adem lavendel in en met elke volgende uitademing ontspan een lichaamsdeel, die onnodig gespannen is. Er is geen einde aan ontspanning. Met elke uitademing ontspan je steeds meer en meer.

Deze lavendel kussentjes zijn gevuld met pure lavendel bloesem, die ik afgelopen zomer meegenomen heb uit Frankrijk.

Geniet ervan.

Dankbaarheid

Voor de overvloed in mijn leven. Voor de welvaart, die ik mag ervaren met elke cel van mijn lichaam. Voor de realisatie van mijn plannen. Voor de liefde, die ik in mijn hart mag elke dag voelen. Voor jullie aandacht en vertrouwen, mijn volgers en leerlingen. Voor de inspiratie, die jullie mij geven. Voor de kracht, die ik steeds opnieuw uit de bodem van mijn buik mag halen. Voor elke adem, die zo makkelijk lukt. Voor het leven die ik mag leven.

“Dankbaarheid is de voorwaarde voor geluk”,- zeg ik.

Sat Nam🙏

Het effect van de mantra’s

Het malen van angstige gedachten. Bang zijn om alleen te zijn. Depressieve levenshouding. Paniekaanvallen. Zweterige handjes. Vastgeklemd zijn in het lichaam en hoofd. Dit was mijn dagelijkse routine vroeger.

Wat mij hielp is naar de mantra’s te luisteren. Een mantra heeft diepe spirituele betekenis, die als vervanger (positieve boodschap/affirmatie) van de negatieve gedachten werkt. Gewoon op de achtergrond of bewust. Luister met twee oren, begrijp wat er gezongen wordt, laat de mantra je routine worden.

Een voorbeeld van een mantra is Sat Nam, wat betekent mijn identiteit is waarheid, ik ben wie ik ben.

Wahe Guru Wahe Gio, wat betekent staat van extase door het accepteren van de Guru ( van donker naar licht) binnen in je.

Sat nam 🙏

Het effect van de Kameel

Deze houding opent de gehele voorkant van het lichaam: de enkels, dijen, liezen, buikspieren, borst en keel. Ook de psoasspier wordt in deze houding gestretcht. Ustrasana is een achteroverbuiging die je uitdaagt om je hart te openen. Deze houding versterkt tegelijkertijd de rugspieren en zorgt voor een betere houding. Deze houding geeft nieuwe energie en gaat lichte rugpijn, vermoeidheid, stress en menstruatieklachten tegen.

Het magische getal 40

Je vindt het getal 40 terug in veel gebeurtenissen in de Torah, Bijbel en Koran. In Genesis wordt de zondvloed beschreven en regent het 40 dagen en nachten. Mozes bracht veertig dagen met God door op de berg Sinaï voor hij de Tien Geboden ontving. Jezus vaste 40 dagen in de woestijn als voorbereiding op zijn taak en Mohammed bracht veertig dagen door in een grot om te vasten en begon hij met veertig volgelingen om zijn nieuwe geloof te verspreiden. Niet te vergeten, een volledige zwangerschap duurt veertig weken.

De yogische blik op patronen doorbreken

Ook in de yoga wereld is het getal 40 aanwezig. Als je aan de slag wilt met bepaalde thema’s in je leven zijn er allerlei oefeningen en meditaties die je specifiek kunt doen om je daarin te helpen. Het wordt je ook dan aangeraden om die minimaal 40 dagen te beoefenen om werkelijk een verandering te realiseren. En als je het langer doorzet zijn de benefits nog groter. In de kundalini yoga gaat het om 40, 90, 120 en 1000 dagen.

40 dagen zijn nodig om een gewoonte te doorbreken;

90 dagen zijn nodig om een nieuwe gewoonte in je bewustzijn en onderbewuste te creëren;

120 dagen zijn nodig om je nieuwe gewoonte permanent in je psyche op te slaan en te waarborgen;

1000 dagen zijn nodig om je nieuwe gewoonte in alles te zijn.

Hoe meditatie kan bijdragen aan de strakke buik?

Dit is de nieuwe inzicht die ik verkregen heb tijdens mijn 40 Days Meditation Challenge. Ik moet meteen zeggen dat dit niet de reden was om hiermee aan de slag te gaan en gewicht staat niet als prio bij mij in de persoonlijke ontwikkelingsplan.

Ik wist al eerder dat door regelmatig te mediteren en yoga te doen alle systemen waardoor spijsvertering en elimineren worden op gang gezet. Daarom wordt veel water drinken geadviseerd, want water hebben we nodig om afvalstoffen naar buiten te vervoeren.

Ik heb mijn dieet niet aangepast tijdens deze challenge en aat normaal.

Toch merk ik versnelde vertiering en soepele stoelgang de laatste tijd. In de ochtend krijg ik een platte buik en lege gevoel terwijl ik een deftige avondmaal de avond ervoor naar binnen gewerkt heb.

Opvallend dat ik trek krijg in gezonde eten terwijl hiervoor moest ik vechten tegen zoetigheid drang.

Alles gaat vanzelf. Ik hoef alleen maar te luisteren naar wat mijn lichaam me aangeeft en mee gaan met het proces.

Wil je mee doen? Ik heb veel speciale meditaties in huis en kan je begeleiden op weg naar de volgende niveau van je bewust, waardoor vele gezonheidsvoordelen te bereiken op fysiologische, mentale en spirituele niveau.

Sat Nam 🙏

 
Foto voor je hart, zelfvertrouwen of cadeau?

Ik bezorg graag positieve emoties en daarom bied ik korte fotosessies in de natuur aan op basis van vrijwillige donaties.
Je krijgt niet alleen een paar mooie portretten, maar ook een hartverwarmende wandeling in de natuur individueel of samen met je vrienden of familie.

Deze fotosessie is mogelijk te combineren met Wandelyoga. Voor meer info kijk op www.yogamierlo.nl/wandel-yoga/

Reserveer via inna@yogamierlo.nl

Love, live, give.

 

ZOETE EN GEZONDE VEGA HAVERMOUTPAP


Wie houdt niet van zoet? Alsjeblieft. Een yogi ontbijt.

Ingrediënten:
Havermout
Gebroken lijnzaad
Amandelmelk
Krenten
Blauwe bessen

Havermout, een beetje lijnzaad en krenten op smaak 1 minuut koken in amandelmelk. Blauwe bessen toevoegen op het laatste moment zodat hun gezonde stoffen in blijven zitten.
Eet smakelijk.

 

De 7 effecten van koud douchen:

 

1. Het brengt het bloed naar de haarvaten.

2. Het vermindert de bloeddruk op de interne organen, het zorgt voor een nieuwe toevoer van bloed.
3. Het versterkt het parasympatische en sympathische zenuwstelsel.
4. Het versterkt de slijmvliezen.
5. Het houdt de huid jong en stralend.
6. Het zorgt voor een goede spijsvertering.
7. Het zorgt voor verhoging van het testosteron niveau van mannen.

En wat ik persoonlijk het meest op prijs stel is dat het verhoogt je immuunsysteem en zorgt voor enorme weerstand.

Over de uitdaging

Yoga doen we in eerste instantie om te ontspannen. Maar hoe werkt het wanneer je yoga een uitdaging biedt? Uitdaging is een inspanning. Hoe ga je daarmee om? Moet je je inspannen of toch je grenzen bewaken en binnen je comfortzone blijven?

Dit is de vraag waarmee wij elke dag te maken hebben in ons dagelijks leven. Diegene die het geleerd heeft om de balans tussen inspanning en ontspanning te vinden heeft de hectiek van deze tijden begrepen en overwonnen.

Hier zijn twee stellingen om je eerste stap te zetten:

1. Ontspanning kan niet zonder inspanning.

2. Inspanning is oké mits het eindt met ontspanning.

Over het verschil tussen Kundalini yoga en anderen yogavormen.

Het verschil in het bereiken van het resultaat is ongeveer 22 jaar. Dat wil zeggen wat jij met Kundalini yoga in één jaar kunt bereiken kun je met andere yogavormen in 22 jaar bereiken.

Kundalini yoga is een Thalys trein, die brengt je in korte tijd naar jouw bestemming toe in vergelijking met de stoptrein.

Over de zelfliefde

Waarom kundalini yogaleraar loopt niet rond tijdens de yogales en corrigeert zijn/ haar leerlingen niet? Het antwoord zit in de volgende vraag: Wat leer je daarbij?

1. Of jij het niet goed hebt gedaan.

2. Of jij het wel goed hebt gedaan.

We zijn niet gewend om op zichzelf te vertrouwen. We denken dat iemand anders weet beter wat wij nodig hebben. Bij Kundalini yoga leer je iets wat nergens anders te leren is – ZELFERKENNING, wat vervolgens de volgende stappen aanbiedt. En dat zijn ZELFVERTROUWEN, ZELFRESPECT en uiteindelijk onvoorwaardelijke ZELFLIEFDE.

Over het geluk

Je bent zelf verantwoordelijk voor je geluk. Niemand anders kan je gelukkig maken behalve jij zelf. Kun je niet gelukkig zijn in je eentje, kun je dat ook niet in de relatie.

Vlinders in je buik en verliefdheid is tijdelijk. Shopping blijheid is tijdelijk. Vakantie kriebels zijn tijdelijk. Wat is dan voor altijd? Jij. De relatie tussen jou en jou.
Wil je de stap maken naar je eigen geluk?

 

Over de wilskracht

Deze post is bedoeld voor mensen die hun passieve energieloze levenshouding willen veranderen in proactieve wilskracht.

Wilskracht, assertiviteit, innerlijke kracht, stamina, capabel zijn om ongewenste situatie te veranderen, autoriteit voor eigen kinderen te zijn, durven en bepalen- dit alles kun je leren en jezelf te trainen met yoga.

Boogschutter houding gebruiken wij in Kundalini Yoga om hieraan te werken. Door deze houding te beoefenen versterk jij je derde chakra ofnavelcentrum waar je eigen “ik” in zit. Navelcentrum en buikspieren is niet hetzelfde. Door alleen  je buikspieren te trainen kom je niet in contact met jezelf, wordt je niet bewust van je kwaliteiten en weet jij niet wat jouw ziel nodig is. Wel is het mogelijk met Kundalini Yoga – een complete persoonlijke ontwikkeling training. Ben jij er klaar voor? Het kan alleen maar beter worden!

 

Zeg hard op wat je wilt!

Ik wilde meer tijd aan mijn hobbyfotografie besteden. Sinds ik de post  MAAK TIJD VOOR JE HOBBY heb geplaatst, en dus hard op heb gezegd wat ik wil, heb ik in één keer meer tijd/ zin/ideeën voor mijn hobby!

Hier zie je één van de foto’s die ik heb gemaakt tijdens de Eindjaarfeest van mijn zoon. De school is blij met de foto’s. Ik ben blij met mijn hobby, waar ik veel voldoening uit haal.
Waar gaat deze post over? Over mantra’s 🙂
Mantra’s werken op de zelfde manier. Je herhaalt de woorden van universele wijsheid, liefde, bewustzijn, positiviteit, gezondheid…
Alles wat je wil worden. Alles wat je wil hebben als gelukkig, gezond mens. Het resultaat zal niet lang op zich laten wachten.

Voor wie?

Kundalini yoga is voor mensen: 

# die durven waarheid in de ogen te kijken

# die uitdagingen willen leren weerstaan

# die stressvolle leven willen vervangen door rust en zekerheid

# die regie in de handen willen hebben

# die zich gezond en vitaal willen voelen

Kundalini Yoga is voor mij!

Meditatiekussens

Vanaf nu zit je extra comfortabel te mediteren met deze splinternieuwe meditatiekussens gemaakt van % natuurlijke materialen.

De vulling van boekweitkaf zorgt er voor extra stabiliteit, steun en rust tijdens je oefeningen. Ze zijn verschillend qua hardheid en hoogte. Er ligt ook eentje op jou te wachten.

Over het effect van de mantra’s

Het chanten ( zingen of uitspreken) van mantra’s wordt elke kundalini yogales gebruikt. Dit onderscheid kundalini yoga van andere yogavormen. Wat voor effect heeft het?

Je kunt het chanten van mantra’s vergelijken met het herhalen van affirmaties. Allebei technieken spreken het positieve in je aan. Echter bij het chanten van mantra’s bereikt je mind een neutrale staat, zonder polariteit van negatief en positief. Neutrale mind is een rustige, oordeelloze mind, die makkelijk loslaaat. Positieve mind kijkt altijd terug naar het verleden, wanneer negativiteit ontstond. Mantra’s kalmeren je hoofd en geven je gevoel van tevredenheid. Bovendien ze raken jouw ziel aan en je balans tussen het lichaam, mind en geest wordt hersteld.

 

 

De groene energie

Groen – is de kernkleur van Yogastudio Mierlo. En vanaf nu worden wij voorzien van groene  energie . Dus elke keer dat jij hier komt lessen, draag je ook bij aan het milieu.

 Bovendien groene kleur – is de kleur van vierde ( hart) chakra, die verbindt de onderste drie en de bovenste drie Chakra’s met elkaar.

Het vierde Chakra staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans.

Je bent hier altijd welkom.

 

 

Over de effecten van Kundalini Yoga.

 

Een aantal genezende effecten van Kundalini Yoga. Mijn persoonlijke ervaringen gedurende 8 jaar:

– van de diepste burn-out en posttraumatische stress stornis naar vitaal, energiek leven

– van onzekere collega naar assertieve medewerker

– van 78 kg naar 68 kg

– van altijd gestressde perfectioniste naar ontspannen creatieveling

– van hobby naar baan

– van vertiliteit traject naar gelukkige moeder

– van resultaatgerichte iemand naar een genieter van het moment

– van hebben naar zijn

– van alles naar Inna.

Maak tijd voor je hobby.

Eke zondag in het Philips de Jong park in Eindhoven kundalini yoga op basis van vrijwillige donaties. Wordt gegeven door verschillende docenten. Afgelopen dag was ik erbij…als leerling en vervolgens als hobbyfotograaf.

MAAK TIJD VOOR JE HOBBY.

Yoga en pijn.

Is het verstandig om naar de les te komen als ik me niet lekker voel of pijn heb?,- krijg ik weleens een vraag.

Het antwoord is: Ben je in staat om te komen, dan is het verstandig om dit te doen. Kun je je bed bijna niet uit dan niet. Heb je hoofdpijn, spierpijn, buikpijn of voel je je op de dag van de les helemaal uitgeput en heb je geen kracht, kom naar de les om de healing te krijgen.
Kundalini yoga kun je op twee manieren doen, je bepaalt per les of je meditatief ( ontvangen) of energiek ( weggeven) de oefeningen doet. Moet energie etui,dan zoek je de uitdaging en maak je energie los. Moet je healing krijgen, ga je liggen of zitten en adem je mee. Je doet wat je lichaam op dit moment om vraagt. Visualiseren van de oefening doet wonderen. Je ontvangt energie van de groep en het universum. Je bent welkom. Sat Nam.

Waarom Kundalini Yoga

Mensen vragen mij weleens wat is er eigenlijk het verschil tussen Kundalini Yoga en andere yogastijlen?

Het antwoord zit in de defensie van het woord yoga. Yoga betekent: union, verbinding. Verbinding tussen het lichaam, mind en ziel.

Alle yogavormen trainen je lichaam, sommigen trainen je lichaam en mind. En met Kundalini Yoga leven het lichaam, mind en ziel samen, ze luisteren naar elkaar en zijn voor elkaar. Hun behoeftes worden gehoord en gerealiseerd. Je voelt het leven stromen. Je bent in balans.

De ziel is een hele belangrijke element van ons. We vergeten het vaak, terwijl het geluk voel je juist met je ziel, niet met je lichaam of mind. Denk aan het woord ” zielsgelukkig” en je begrijpt me wel.

Het zingen van mantra’s spreekt de ziel toe en maakt je je bewust van dat oneindige kracht binnen in je.

Sat nam.

Yoga en uiterlijk

Hoe kan yoga positief bijdragen op je uiterlijk en gewicht en vervangen uitputtende dieeten en kosmetische ingrepen?

 

Als je regelmatig yoga doet ( min 1 keer per week) ga je je bewust met je lijf om. Dit begint op de yogamat en eindt in je dagelijkse leven. Want alles wat je op de mat doet en leert wordt opgeslagen in je brein.

Jij wordt anders. Niet beter of slechter maar anders. Jij wordt steeds meer JIJ.

Jouw behoeftes worden anders. Niet beter of slechter maar anders. Ze worden steeds meer jouwe.

Jouw eetpatroon wordt anders. Niet beter of slechter maar anders. Hij wordt steeds meer …. JOUW eetpatroon. Je eet wat jouw lijf nodig heeft en niet wat een dieet voorschrijft. Maar ook in de hoeveelheiden die jouw lijf nodig heeft.

Jouw gewoontes worden anders. Niet beter of slechter maar anders. Ze worden ook steeds meer jouwe.

Voordat jij het weet. Eet jij gezond, beweegt jij voldoende, slaapt jij goed, je neemt elke ochtend ijskoude douche en doet elke dag iets goeds 🙂

Sat nam.

Het sfeerimpressie.

Na afloop van de workshops drinken wij een kopje kruidenthee.  Thee helpt de afvalstoffen ” weg te spoelen”. Want tijdens het beoefenen van yoga zal je je bewust en onbewust inspannen en ontspannen waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd. 

De bloedcellen zoals we weten bezorgen zuurstof aan de organen en nemen afvalstoffen mee naar de afvoerorganen.