Je leraar

Je leraar

Na een lange zoektocht heb ik gevonden wat ik zocht: rust in de ruimste zin van het woord, dat zalige gevoel van “niks te hoeven” en dat “alles goed is”

Vóór de zoektocht

Mijn naam is Inna Tertyshna (17-08-1980). Ik kom oorspronkelijk uit Oekraïne, waar ik tot mijn 25e heb gewoond en ben afgestudeerd in de richting rechtsgeleerdheid.

In 2005 ben ik naar Nederland verhuisd. Snel de Nederlandse taal onder de knie gekregen en succesvolle carrière bij de overheid gehad. Ik leefde op de vijfde versnelling en wilde niets missen. Alles leek op orde te zijn. Ik had veel nieuwe vrienden, reisde veel en hield van winkelen. Maar ik bleef zoeken naar iets… Nu weet ik dat dat rust was. Rust in mijn hoofd en mijn lichaam, dat ontspannende zalige gevoel van “niks te hoeven” en “dat alles goed is”.

Burn-out

Dit alles bij elkaar  plus een dramatische verandering in mijn gezinsleven hebben geresulteerd in een burn-out , die als een klap in mijn gezicht op me af kwam. Op een gegeven moment kon ik niks meer: ik kon letterlijk niet uit mijn bed komen. Ik had paniekaanvallen, hyperventilatie, was de hele tijd duizelig, voelde druk en pijn op de borst, was slap, afgevallen, had last van slaapstoornissen en was de hele tijd bezig met het malen van angstige gedachten. Kortom het was een hel. Toen was ik genoodzaakt om mijn drukke leven op “pauze” te zetten en er over na te gaan denken. 

Mijn ontwikkeling tot yoga trainer en coach

In die periode begon ik met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik had kennis gemaakt met verschillende vormen van yoga en tot nu toe beoefen ik Kundalini yoga. Ook verschillende psychologische trainingen maakten deel uit van mijn groei. Ik las veel boeken over de psychische gezondheid. Daar heb ik inspiratie gevonden voor  Wandelyoga en  Mindfulness Yoga Training. In 2011 ging ik coaching studeren bij de Academie voor Counseling en Coaching in Eindhoven. Tijdens het tweede studiejaar  heb ik me gespecialiseerd als stressreductie coach. In 2017 ben ik gecertificeerd Kundalini Yoga docent geworden.

De doel van deze opleidingen was om jou te helpen door mijn kennis en ervaring met je te delen. Ik wil je inspireren om je leven naar een hogere niveau  te brengen. 

Rust

Nu ben ik blij dat ik deze persoonlijke crisis heb gehad, want na een lange zoektocht heb ik gevonden wat ik zocht: rust in de ruimste zin van het woord, dat zalige gevoel van “niks te hoeven” en dat “alles goed is”. Ik voel rust in mijn hoofd en mijn lichaam.  Nu ben ik er klaar voor om deze rust  met anderen te delen, die het zo hard nodig hebben. Dus ook met jou.

Ik wil je die begeleiding aanbieden, die ik tijdens mijn persoonlijke zoektocht naar rust zelf nodig had.

Meer over mij in mijn persoonlijke blog hier.