Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

“Peace of mind comes piece by piece” Yogi Bhajan

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is voor iedereen, die zijn fysieke en emotionele fitheid wil laten groeien.

Yoga is gezond. Je wordt er fit en energiek van. Je leert je rust te vinden en te bewaren. 98% van alle leerlingen: ” Ik slaap als een roosje na de les”.

Je hoeft er niet lenig voor te zijn. Je wordt er lenig van. Je hoeft er niet rustig voor te zijn. Je wordt er rustig van. Je hoeft er niet slank voor te zijn. Je wordt er slank van.
Maak een nieuw begin met Kundalini Yoga – de meest authentieke vorm van yoga. 

Kundalini yoga wordt wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker. Kundalini yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India. Lang waren deze technieken geheim. In 1968 kwam Yogi Bhajan – Meester in Kundalini Yoga  – naar het Westen om openbaar lessen te geven.  Door middel van zijn kennis, wijsheid en dienstbaarheid heeft hij ons een tijdloze erfenis nagelaten. Een gezonde, gelukkige en complete leefwijze.

Een Kundalini Yogales duurt gemiddeld  anderhalf uur en bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. Elke les heeft een specifiek thema. De opbouw van een Kundalini Yogales is altijd hetzelfde, de inhoud is iedere les weer anders. Muziek en het zingen van mantra’s is een belangrijk onderdeel van een Kundalini Yogales. Iedereen kan Kundalini Yoga beoefenen. Door te ademen en (een beetje) in de juiste richting meebewegen heb je er al profijt van.

Wat Kundalini yogalessen van Yogastudio Mierlo bijzonder maakt is dat behalve een yogales ontvang je ook stress-reductie begeleiding gericht op jouw vraag of probleem. Meer over de leraar lees hier.

Yogi Bhajan:

“Het mooie aan Kundalini Yoga is dat je in één kriya al direct een volledige fysieke, mentale én spirituele balans kunt bereiken. Het werkt zo snel en effectief vanwege de compleetheid, balans en energie.”

Waar:

In de Yogastudio Mierlo.

Adres: Vaanakker 72, 5731 JN  Mierlo

Wanneer:

Dinsdag van 19:30 tot 21:00

Donderdag van 19:30 tot 21:00

Vrijdag van 10:00 tot 11.30 

Aanmelden:

Stuur een mailtje naar inna@yogamierlo.nl of bel met 06-29260943. Alle lessen zijn o.b.v. vooruitbetaling met bankoverschrijving of een betaalverzoek. 

Kosten:

€13 voor een proefles (€30 inclusief 30 minuten individuele begeleiding vooraf).

€130 voor 10 aaneengesloten lessen pakket Tweede les in de week is gratis obv. beschikbaarheid, je kunt het één dag van tevoren boeken.  

Een verlenging van 10 lessen pakket is doorlopend. Je kunt na afloop van elke 10 lessen pakket opzeggen. De opzegtermijn bedraagt 7 kalenderdagen. 

€55 voor een individuele één op één les.

Tussen €15 en €30 p.p. in een door jou samengestelde groep (individuele groep) van minimaal 2 en maximaal 8 personen. Leuk voor familie, vrienden of collega’s. Voor meer tarieven klik hier.

Deze aanbieding houdt 30 minuten individuele begeleiding plus een groepsproefles in. 


Individuele les 

Individuele één op één les gericht is uitermate geschikt wanneer men een concrete klacht of probleem wil aanpakken of individuele vraag heeft. Het is zeer geschikt voor mensen met langdurige klachten, burn-out, mensen met lage energieniveau en iedereen, die niet aan de reguliere groepslessen kan deelnemen.

Je kunt aangeven wat je stoort, maar kunt geen oplossing bedenken en weet niet hoe je yoga kunt gebruiken om van jouw probleem af te komen? Ook dan is de individuele één op één therapie zou helpend zijn.

Ik luister, observeer en neem je waar  om vervolgens een duidelijke en toepasbare feedback en advies terug te geven. We oefenen gelijk om je nieuwe inzicht te laten leven en leren deze toepassen op de yogamat en in je dagelijkse leven.

Een individuele les duurt 1,5 uur en kost €55.

Voor meer tarieven klik hier.

Tips:

Eet licht of eet helemaal niet twee uur voor de les (een appel bijvoorbeeld wordt binnen 20 minuten in je lichaam verteert).  Indien gewenst neem je yogamatje, meditatiekussen, plaid mee. Er zijn voldoende yogamatten aanwezig in de studio . Een flesje water of thee is sterk aangeraden om mee te nemen. Tijdens de les en één dag erna wordt je metabolisme en afvoer systeem op gang gezet. Water is nodig om je lichaam te zuiveren.

Heb je nog nooit eerder Kundalini yoga gedaan en heb je behoefte aan extra uitleg en bij jou passende begeleiding dan adviseer ik je om met een individuele één op één les te beginnen. 

Ervaringen van de leerlingen

***

Dit zegt het wel. Het besef om even tijd te maken voor jezelf. En de verschillende ademhalingstechnieken brachten mijn lijf tot rust. Hoofd en lijf worden één. Ik zit veel in mijn hoofd en hierdoor meer bewustwording van mijn lijf. Mijn lijf ontspande eindelijk!

Vrouw, 47 jaar, financial controller en NEI- therapeut

***

De afgelopen 7 jaar heb ik aan verschillende soorten yoga gedaan, zowel yin als yang yoga. Kundalini Yoga is het meest effectief zowel voor mijn fysieke als mentale gezondheid.
Inmiddels heb ik bij Inna 23 Kundalini Yoga lessen gevolgd naar volle tevredenheid. Iedere les haalt me helemaal uit het drukke leven en ik voel me daarna gereset en opgeruimd.
Inna heeft als ervaren Kundalini Yoga teacher heel veel inzicht en kennis van het mensenlijk lichaam en de geest. In elke les deelt ze iets van die kennis, afhankelijk van het thema, waardoor ik me steeds beter leer kennen.

Vrouw uit Helmond, 59 jaar

***

 

At the moment I am attending the Yogastudio Mierlo and I have improved my emotional, spiritual and physical strength greatly. My teacher is my guru and I feel very greatfull that my destiny brought me to Mierlo and I started to visit Kundalini Yoga classes and became one of the Inna’s students. She was very supportive from my first lesson in October 2022. I appreciate the Universe for the opportunity to meet her and to develop my spiritual individuality.

Woman from Ukraine, self employed 

***

Inna, tot slot wil ik je nog graag een compliment maken over de manier waarop je de lessen geeft. Je doet het op een hele serene manier en ook nog eens in een prettige omgeving. Je bereid de lessen goed voor en ik vind het knap dat er zoveel afwisseling in de lessen zit. De opbouw is altijd hetzelfde, maar de invulling van de les is altijd anders. Je geeft geen yoga maar deelt je ervaringen met ons zodat wij ervan kunnen leren en dat is voor mij heel waardevol.

Vrouw, coach.

***

Inna is een fijn, rustige bekwame lerares. Zowel tijdens als buiten de les zorgt ze voor de goede richting, maar biedt de ruimte om je eigen antwoorden te vinden.

De lessen zijn telkens anderhalf uur met een ideale combinatie van fysieke inspanning en voldoende ruimte voor ontspanning en bezinning. Dit alles in een mooi ingerichte, kleinschalige studio waar voldoende plek is voor de yoga, maar toch met persoonlijk contact.

Man, 28 jaar, beleidsmedewerker.

***

Iedere vrijdag begint met een mooie en bijzondere yoga les van Inna. Ik ervaar haar als zeer kundig en oprecht. Haar wijze van begeleiding maakt dat ik me kwetsbaar kan openstellen, zonder oordeel. Als deelnemer word ik uitgenodigd om steeds een stap verder te gaan in de yoga en dat maakt dat ik mijn volle leven optimaal kan beleven. Dank je wel, Inna 🙏

Vrouw, theater regisseur.

***

Inna geeft altijd een leuke les op basis van een thema. Inna geeft vooraf uitleg over dat thema wat je weer kan meenemen in de oefeningen, dan “gaat” het dieper ervaar ik. Ze kan ook leuk motiveren om door te gaan als het even zwaar is. Ik heb veel lessen (via Zoom)  gedaan, en keek er altijd erg naar uit. De techniek en muziek was altijd goed voor elkaar en goed verstaanbaar. Ik kan Inna zeker aanraden, voor de beginner maar ook zeker voor de ervaren yogi.

Man, Ondernemer uit Eindhoven, 52 jaar.

***


Bij Inna voel je je gelijk op je gemak, ze straalt rust en kracht uit. Je leert hoe je naar binnen gaat naar je innerlijke zelf. Alles mag op je eigen tempo. Iedere les is verschillend en je wordt fysiek en mentaal uitgedaagd. Fijn dat iedere les anders is. Ze legt in het begin van de les uit wat je gaat doen en je kunt gaan voelen, waar het voor dient. Ik heb geleerd bij Inna dat je iedere dag een moment voor jezelf moet pakken en stil moet staan bij het hier en nu. Bewustzijn van jezelf en je lichaam. Inna is vakkundig, zen en een prettig persoon!


Vrouw, 50 jaar, grafisch ontwerper.

***

I absolutely love kundalini yoga. It is a perfect way to relax and get away from a busy day. I learned many tips how I can have a bit of relaxation during the day in between as well.
I personally believe that if you do not like yoga, you had a bad teacher. Inna is a perfect teacher.

Vrouw, business development manager en moeder van 3 kinderen doet samen met haar man  mee elke dinsdagavond aan Zoom -lessen.

***

Toen ik begon aan mijn Zoom-lessen Kundalini yoga via live uitzending had ik hier nog geen ervaringen mee. Door de yoga docente voelde ik me al snel op mijn gemak met deze vorm van yoga. Alles werd goed uitgelegd en ging in een fijn tempo. Ik kan normaal veel nadenken in het leven over van alles en daardoor ook moeilijk in slaap komen, na iedere les Kundalini yoga merkte ik dat ik erg rustig was en me minder druk maakte en sliep vervolgens ook meteen.
Verder vind ik Kundalini yoga ook erg fijn in zijn diversiteit. Iedere les hebben we andere oefeningen gedaan die goed zijn voor verschillende dingen. Dus verschillende soorten lessen, maar altijd met het zelfde resultaat: rust en een fijn gevoel.

Vrouw, 19 jaar, student.

***

Ik vind de Kundalini yogalessen heerlijk. Er hangt een fijne ontspannen veilige sfeer in de studio zodat je je meteen op je gemak voelt. Inna de yoga docente is een lieve rustige vrouw die met passie de oefeningen duidelijk uitlegt. Kleine groepjes dus volledige aandacht voor de yogi’s.

***

In de Kundalini yogales van Yogastudio Mierlo kom je helemaal tot rust, terwijl je door de gevarieerde dynamische oefeningen ook nog eens goed bezig bent met je lichaam. Iedere les is weer verrassend omdat iedere les een eigen thema heeft. Een les duurt lekker lang (anderhalf uur) en heeft veel effect dat ook de dagen er na nog voelbaar is. Volop genieten dus!

Vrouw, 54 jaar, productiemedewerker.

***

Een mooie yogavorm met mantra’s, meditatie en uitdagende oefeningen. Inna geeft goede uitleg op een rustige manier. Alle ruimte voor elk niveau. Je doet oefeningen mee zoals het voor jezelf goed voelt. Ik geniet er wekelijks van.

Vrouw, 59 jaar, salarisadministrateur.

***

Ik vind de lessen erg leerzaam en leuk!
Ik word er rustig en ontspannen van en er zitten voldoende elementen in om mij zelf te kunnen uitdagen.   De meditaties en het leren bewust ontspannen zijn dingen die ik vanuit de les toepas in mijn dagelijks leven.
 
Ik ben erg tevreden over de lessen en het brengt mij veel positiviteit en rust!!

Vrouw, 29 jaar, rechercheur.
 
***

Bij kundalini yoga ervaar ik dat de uitdagingen in de oefeningen niet zoveel anders zijn dan de uitdagingen in het leven. Hoe komt het dat ik over mijn eigen grens ga? Waar vergelijk ik me nog meer met andere? Hoe ga ik ermee om wanneer iets niet (meteen) lukt? Dat zijn voor mij de vragen om bij stil te staan. Ik ga iedere week met veel plezier naar de les en kom met een nieuw soort energie en rust de les weer uit.

Vrouw, 40 jaar, Qa compiance officer.

***

Elke week legt yogadocente Inna een nieuwe samenhangende set van yogaoefeningen uit en licht ze het belang van chanten toe. Steeds is er een ander thema. De ene week ervaar ik de oefeningen intenser dan de andere week. Het is soms zoeken naar waar mijn grenzen liggen. Maar steeds voel ik ontspanning na een les. Inna straalt rust, vriendelijkheid en oprechtheid uit, luistert met geduld naar vragen en beantwoordt deze zonder (voor)oordeel. Ik ben iedere keer opnieuw benieuwd naar de les.

Vrouw, 59 jaar, jobcoach.

***

Kundalini yoga heeft me letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. In alle hectiek ging ik steeds vaker op de automatische piloot de dag door. Het gaf me steeds minder voldoening om op deze manier mijn leven te leiden en ik kreeg het gevoel stil te staan. Ik had eerder al verschillende vormen van yoga beoefend en ben uiteindelijk bij Kundalini yoga uitgekomen: voor mij de –in eerste instantie wat vreemde- maar krachtigste vorm van yoga van wat ik tot nu toe heb mogen ervaren. Met het zingen van mantra’s begeef ik me buiten mijn comfortzone, maar het voelt heel bevrijdend en werkt door in het dagelijks leven als ik me niet op de yogamat bevind. Al na een paar lessen voelde het alsof de energie weer begon te stromen.

De lessen hebben een prettige opbouw en elke week staat er een ander thema centraal. Inna weet er steeds weer een mooie mix van oefeningen, mantra’s en meditaties van te maken. Al met al een hele fijne plek om tot jezelf te komen.

***

Inna, uit gaande van, wat je schrijft en hoe je het schrijft, in je website, ervaar ik je als authentiek en congruent: je bent, zoals je schrijft; het klopt.
De weg, die je zelf bent gegaan, laat je zien en voelen in de les. Je geeft je lessen vanuit  ‘n rust en dat voelt goed. De thematische benadering, in je lessen, voelt goed; het geeft duidelijkheid en richting; het thema, wat aan de orde is, verduidelijkt je goed; je maakt het aantrekkelijk en je wekt nieuwsgierigheid naar wat gaat komen. De vaste onderdelen, waaruit de les bestaat, zijn steeds hetzelfde en dat voelt ook goed; regelmaat; goede opbouw en evenwichtig van opzet. Voor mij is “verbinding” erg belangrijk: verbinding met jezelf, met de anderen, met God.
Je yoga-les kan die verbinding op alle niveaus tot stand brengen en bevorderen.
 
Man, 69 jaar, gepensioneerde personeelsfunctionaris.
 
***

Toen ik begon aan mijn LIVE-STREAM lessen Kundalini yoga had ik hier nog geen ervaringen mee. Door de yoga docente voelde ik me al snel op mijn gemak met deze vorm van yoga. Alles werd goed uitgelegd en ging in een fijn tempo. Ik kan normaal veel nadenken in het leven over van alles en daardoor ook moeilijk in slaap komen, na iedere les Kundalini yoga merkte ik dat ik erg rustig was en me minder druk maakte en sliep vervolgens ook meteen. 
Verder vind ik Kundalini yoga ook erg fijn in zijn diversiteit. Iedere les hebben we andere oefeningen gedaan die goed zijn voor verschillende dingen. Dus verschillende soorten lessen, maar altijd met het zelfde resultaat: rust en een fijn gevoel. 

Vrouw, 19 jaar, student.

 ***