fbpx

Kundalini Yoga

Peace of mind comes piece by piece

Yogi Bhajan

Kundalini Yoga is voor iedereen, die zijn fysieke en emotionele fitheid wil laten groeien.
Yoga is gezond. Je wordt er fit en energiek van. Je leert je rust te vinden en te bewaren. 98% van alle leerlingen: ” Ik slaap als een roosje na de les”.
Je hoeft er niet lenig voor te zijn. Je wordt er lenig van. Je hoeft er niet rustig voor te zijn. Je wordt er rustig van. Je hoeft er niet slank voor te zijn. Je wordt er slank van.
Maak een nieuw begin met Kundalini Yoga – de meest authentieke vorm van yoga. 

Kundalini yoga wordt wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker. Kundalini yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India. Lang waren deze technieken geheim. In 1968 kwam Yogi Bhajan – meester in kundalini yoga  – naar het Westen om openbaar lessen te geven.  Door middel van zijn kennis, wijsheid en dienstbaarheid heeft hij ons een tijdloze erfenis nagelaten. Een gezonde, gelukkige en complete leefwijze.

Een Kundalini Yogales duurt gemiddeld  anderhalf uur en bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. Elke les heeft een specifiek thema. De opbouw van een Kundalini Yogales is altijd hetzelfde, de inhoud is iedere les weer anders. Muziek en het zingen van mantra’s is een belangrijk onderdeel van een Kundalini Yogales. Iedereen kan Kundalini Yoga beoefenen. Door te ademen en (een beetje) in de juiste richting meebewegen heb je er al profijt van. Na afloop van de les drinken wij een kopje Yogi Tea.

Wat Kundalini yogalessen van Yogastudio Mierlo bijzonder maakt is dat behalve een yogales ontvang je ook begeleiding van een professionele stressreductie coach, gericht op jouw vraag of probleem. Meer over je leraar lees hier.

Yogi Bhajan:

“Het mooie aan Kundalini Yoga is dat je in één kriya al direct een volledige fysieke, mentale én spirituele balans kunt bereiken. Het werkt zo snel en effectief vanwege de compleetheid, balans en energie.”

Waar:

In de Yogastudio Mierlo (parkeren is gratis)

Adres: Vaanakker 72, 5731 JN  Mierlo

Of vanuit je huiskamer LIVE via Zoom. 

Wanneer:

Dinsdag van 19:30 tot 21:00 (ook via Zoom) start 1 september

Donderdag van 19:30 tot 21:00 start 3 september

Vrijdag van 10:00 tot 11.30 start 4 september

Tijdens de schoolvakanties zijn er vaak ( maar niet altijd) geen lessen.

Aanmelden:

Stuur een mailtje naar inna@yogamierlo.nl of bel met 06-29260943.

Kosten in de studio: 

€130 voor 10 lessen pakket, die gedurende maximaal 11 aaneengesloten lessen geldig is. Één gemiste les kun je inhalen.

€75 voor 5 lessen pakket, die gedurende maximaal 5 aaneengesloten lessen geldig is. Met deze pakket kun je gemiste lessen niet inhalen.

Een verlenging van 10 of 5 lessen pakket gaat in per de datum van de eerste les, volgend na de laatste les van het pakket (doorlopende verlenging).

Je kunt na afloop van elke 10 of 5 lessen pakket opzeggen. De opzegtermijn bedraagt 14 kalenderdagen. Hierbij wordt je plek beschikbaar gesteld voor de andere leerlingen.

€10 voor een proefles

€55 voor een individuele één op één les.

Tussen €15 en €30 p.p. in een door jou samengestelde groep (individuele groep) van minimaal 2 en maximaal 6 personen. Leuk voor familie, vrienden of collega’s. Voor meer tarieven klik hier

Kosten Live Uitzending via Zoom:

Proefles is gratis.

€13 voor een losse les. 

€100 voor 10 lessen pakket, die gedurende maximaal 12 aaneengesloten lessen geldig is. Één of twee gemiste les kun je inhalen.

€50 voor 5 lessen pakket, die gedurende maximaal 5 aaneengesloten lessen geldig is. 

€55 voor een individuele één op één les.

Individuele lessen.

Individuele één op één  lessen zijn uitermate geschikt wanneer men een concrete klacht of probleem wil aanpakken. Het is speciaal voor mensen met langdurige klachten, burn-out, mensen met lage energieniveau en iedereen, die door de gezondheid redenen niet aan de reguliere groepslessen kan deelnemen.

Kun je aangeven wat je stoort, maar kunt geen oplossing bedenken en weet niet hoe je yoga kunt gebruiken om van jouw probleem af te komen? Ook dan is de individuele één op één les zou helpend zijn.

Ik luister, observeer en neem je waar  om vervolgens een duidelijke en toepasbare feedback en advies terug te geven. We oefenen gelijk om je nieuwe inzicht te laten leven en leren deze toepassen op de yogamat en in je dagelijkse leven.

Een individuele les duurt gemiddeld 1,5 uur. De betaling dient in één keer te worden voldaan bij reservering / aanmelding via een bankoverschrijving. 

Voor meer tarieven klik hier.

Tips:

Eet licht of eet helemaal niet twee uur voor de les (een appel bijvoorbeeld wordt binnen 20 minuten in je lichaam verteert).  Indien gewenst neem je yogamatje, meditatiekussen, plaid mee. Er zijn voldoende yogamatten . Een flesje water of thee is sterk aangeraden om mee te nemen. Tijdens de les en één dag erna wordt je metabolisme en afvoer systeem op gang gezet. Water is nodig om je lichaam te zuiveren.

Heb je nog nooit eerder Kundalini yoga gedaan en heb je behoefte aan extra uitleg en bij jou passende begeleiding dan adviseer ik je om met een individuele één op één les te beginnen. 

Ervaringen van de leerlingen:

***

Ik vind de Kundalini yogalessen heerlijk. Er hangt een fijne ontspannen veilige sfeer in de studio zodat je je meteen op je gemak voelt. Inna de yoga docente is een lieve rustige vrouw die met passie de oefeningen duidelijk uitlegt. Kleine groepjes dus volledige aandacht voor de yogi’s.

***

In de Kundalini yogales van Yogastudio Mierlo kom je helemaal tot rust, terwijl je door de gevarieerde dynamische oefeningen ook nog eens goed bezig bent met je lichaam. Iedere les is weer verrassend omdat iedere les een eigen thema heeft. Een les duurt lekker lang (anderhalf uur) en heeft veel effect dat ook de dagen er na nog voelbaar is. Volop genieten dus!

Vrouw, 54 jaar, productiemedewerker.

***

Een mooie yogavorm met mantra’s, meditatie en uitdagende oefeningen. Inna geeft goede uitleg op een rustige manier. Alle ruimte voor elk niveau. Je doet oefeningen mee zoals het voor jezelf goed voelt. Ik geniet er wekelijks van.

Vrouw, 59 jaar, salarisadministrateur.

***

Ik vind de lessen erg leerzaam en leuk!
Ik word er rustig en ontspannen van en er zitten voldoende elementen in om mij zelf te kunnen uitdagen.  De meditaties en het leren bewust ontspannen zijn dingen die ik vanuit de les toepas in mijn dagelijks leven. Ik ben erg tevreden over de lessen en het brengt mij veel positiviteit en rust.
Vrouw, 29 jaar, rechercheur.
***

Bij kundalini yoga ervaar ik dat de uitdagingen in de oefeningen niet zoveel anders zijn dan de uitdagingen in het leven. Hoekomt het dat ik over mijn eigen grens ga? Waar vergelijk ik me nog meer met andere? Hoe ga ik ermee om wanneer iets niet (meteen) lukt? Dat zijn voor mij de vragen om bij stil te staan. Ik ga iedere week met veel plezier naar de les en kom met een nieuw soort energie en rust de les weer uit.

Vrouw, 40 jaar, Qa compiance officer.

***

Elke week legt yogadocente Inna een nieuwe samenhangende set van yogaoefeningen uit en licht ze het belang van chanten toe. Steeds is er een ander thema. De ene week ervaar ik de oefeningen intenser dan de andere week. Het is soms zoeken naar waar mijn grenzen liggen. Maar steeds voel ik ontspanning na een les. Inna straalt rust, vriendelijkheid en oprechtheid uit, luistert met geduld naar vragen en beantwoordt deze zonder (voor)oordeel. Ik ben iedere keer opnieuw benieuwd naar de les.

Vrouw, 59 jaar, jobcoach.

***

Kundalini yoga heeft me letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. In alle hectiek ging ik steeds vaker op de automatische piloot de dag door. Het gaf me steeds minder voldoening om op deze manier mijn leven te leiden en ik kreeg het gevoel stil te staan. Ik had eerder al verschillende vormen van yoga beoefend en ben uiteindelijk bij Kundalini yoga uitgekomen: voor mij de –in eerste instantie wat vreemde- maar krachtigste vorm van yoga van wat ik tot nu toe heb mogen ervaren. Met het zingen van mantra’s begeef ik me buiten mijn comfortzone, maar het voelt heel bevrijdend en werkt door in het dagelijks leven als ik me niet op de yogamat bevind. Al na een paar lessen voelde het alsof de energie weer begon te stromen.

De lessen hebben een prettige opbouw en elke week staat er een ander thema centraal. Inna weet er steeds weer een mooie mix van oefeningen, mantra’s en meditaties van te maken. Al met al een hele fijne plek om tot jezelf te komen.

***

Inna, uit gaande van, wat je schrijft en hoe je het schrijft, in je website, ervaar ik je als authentiek en congruent: je bent, zoals je schrijft; het klopt.
De weg, die je zelf bent gegaan, laat je zien en voelen in de les. Je geeft je lessen vanuit  ‘n rust en dat voelt goed. De thematische benadering, in je lessen, voelt goed; het geeft duidelijkheid en richting; het thema, wat aan de orde is, verduidelijkt je goed; je maakt het aantrekkelijk en je wekt nieuwsgierigheid naar wat gaat komen. De vaste onderdelen, waaruit de les bestaat, zijn steeds hetzelfde en dat voelt ook goed; regelmaat; goede opbouw en evenwichtig van opzet. Voor mij is “verbinding” erg belangrijk: verbinding met jezelf, met de anderen, met God.
Je yoga-les kan die verbinding op alle niveaus tot stand brengen en bevorderen.
Man, 69 jaar, gepensioneerde personeelsfunctionaris.
***