Retraite

Retraite

WEKEND-RETRAITE  “SHUNIA – ZIELSGELUK” MET HARMANDEPAL EN LIVE MUZIEK BELGISCHE ARDENNEN 7-10 JUNI 2024

Lieve yogi’s, we gaan weer op retraite naar de groene oase van rust, gelegen tussen de bossen en bergen, waar de tijd stil staat. 

Shunia – is de staat van stilte en rust van de mind, waar je de zuiverheid van het bestaan kunt ervaren en volledig in het hier en nu bent. Shunia betekent eigenlijk niets, zero, leegte, waar alles begint. Deze staat wordt bereikt door middel van yoga en meditatie. Yoga bereidt je lichaam, mind en geest voor de deze ervaring. 

Meditatie is een technologie om het onderbewustzijn te reinigen van de last van het verleden, van de zorgen voor de toekomst en de dagelijkse ergernissen. Daar binnen hebben we kristalheldere rust, diepe mentale en fysieke ontspanning en energetische oplading.

Moderne wereld draait te snel om deze staat te bereiken. Daarom trekken we terug in de natuur, waar we de steun van de arde onder de voeten kunnen voelen, voedende energie van de lucht, water en zon kunnen waarnemen en oneindig verbonden kunnen zijn. 

Doe mee als je ook je systeem wil herstarten door terug naar de basis te gaan: bos, bergen bronwater, pranische voedsel, natuurgeluiden, beweging en goede nachtrust. 

DAGRITME

7:30 ochtendyoga
9.00 ontbijt
11.00 wandeling
13.00 lunch
16.00 middag workshop
18.00 dinner
21.00 avond meditatie

Aankomst: vrijdag 7 juni 2024 tussen 17.00 en 18.00 uur. 

Vertrek: maandag 10 juni 2024 tussen 10.00 en 11.00 uur. 

HIGHLIGHTS

– de meest geavanceerde Kundalini-Yoga Kriya’s en meditaties 

– mantra’s en live muziek in een workshop van Harmandepal “De Sunai Pauris”

– Chakra-dans

– Breathe Walk

– 3x per dag ayurverdische biologische maaltijden

– onbeperkt kruidenthee

– tijd om terug te trekken 

Onze Ayurveda chef

LOCATIE 

Boda, Rideu 18, 6941 Heyd- Durbuy, Belgie

KOSTEN 

€395 p.p. (je deelt tweepersoonskamer met twee eenpersoonsbedden)

€445 o.b.v. eenpersoons kamer met eenpersoonsbed

€475 o.b.v. master bedroom met tweepersoonsbed helemaal voor jou

ACCOMODATIE

De boerderij van natuursteen uit 1875 is natuurvriendelijk verbouwd en kreeg van Wallonië een “groen”- en een “Pandalabel”.

De grote tuin grenst aan het bos en kijkt uit over het Aisne en Ourthe dal.

Je kunt hier de Frans-Belgische gastvrijheid ontdekken en genieten van de natuurgeluiden, zuivere berglucht en bronwater direct uit de kraan.

Je verblijft  in een karakteristieke tweepersoonskamer en deelt deze met een andere deelnemer.

Tweepersoons slaapkamer
Masterbedroom met tweepersoonsbed helemaal voor jou
Zithoek

MEENEMEN 

✅handdoeken

✅beddengoed ( dekbedden aanwezig)

✅thee beker/ waterfles

✅dekentje voor de ontspanningsoefening

✅sloffen voor binnen als je snel koude voeten krijgt 

✅wandelschoenen 

✅zonnebril/pet

✅comfortabel zittende kleding ( het liefst wit en van natuurlijk materiaal, je lichaam zal je dankbaar zijn)

✅vest die je makkelijk aan en uit kunt doen tijdens yoga en meditatie voor je comfort 

✅je natuurlijke lichaam verzorging

✅notitieboekje en pen

✅picknick kleed ( eventueel)

✅kleine rugzak (eventueel)

✅een boek om te lezen (eventueel)

GRAAG THUISLATEN 

-koffie 

– snoep 

– eetwaren

-parfum 

RESERVEREN
Stuur een mailtje naar inna@yogamierlo.nl
Je ontvangt een betaalverzoek om je plek te reserveren. Het is mogelijk om in delen te betalen. Restitutie is niet mogelijk.

Eetkamer

Ervaringen over de afgelopen retraite

De yogaretraite in de de Ardennen heeft mij in korte tijd gebracht tot (opnieuw) bewust verbinden met mezelf. Het thema was dan ook ‘verbinding’. 
Vanaf de eerste kundaliniyogales die ik in de zomer van 2018 bij Inna volgde, wist ik dat deze yogavorm ‘iets met mij doet’. Ik kon nooit precies omschrijven wat het dan was, het paste in ieder geval bij mij.  

5 dagen intensief bezig met kundaliniyogalessen, diverse workshops, meditatief wandelen en en vooral de langere stiltes hebben ervoor gezorgd dat ik bezinning ervaarde en inzichten opdeed. 

Ik merk dat ik een aantal gedragspatronen echt heb losgelaten door een soort van subtiele bewustzijnsverschuiving / transformatie. Ik sta nu veel eerder en op een andere manier stil bij ‘mijn grenzen’, voel me geïnspireerd en voel meer zelfvertrouwen. 
De combinatie van meditaties, mantra-zingen, dans- en beweging en natuurlijk de yogaoefeningen in een rustgevende omgeving, met liefdevolle begeleiding en aandachtig bereide maaltijden waren enorm waardevol voor mij.

***

Door de kundalini yoga die ik tijdens het yoga retraite heb gevolgd, heb ik weer meer contact kunnen krijgen met mijn lichaam. 
De afgelopen jaren heb ik mijn lichaam vooral op een vervelende manier ervaren, met veel en continue zenuwpijn, overprikkeling en extreme vermoeidheid. Mijn herstel is langzaam gegaan, maar stapje voor stapje vooruit. Door bewust en met aandacht de kundalini yoga te volgen, heb ik enerzijds weer op een positieve manier contact kunnen maken met mijn lichaam. Ik voelde dat ik sterk, lenig en energiek kon zijn. Een boost voor mijn ZELFvertrouwen. Anderzijds ervaarde ik heel duidelijk de grenzen van mijn lichaam. Wanneer ik pijn kreeg, moe werd of overprikkeld raakte en kon ik beter achterhalen waar dit door kwam. Ook ervaarde ik dat deze onderling elkaar versterkten, dus kan ik nu in mijn dagelijks leven nog beter de balans houden. 

De pijn, hoewel zeer heftig en aanwezig, heeft me nooit in de weg gestaan om te proberen te herstellen en verder te gaan. Wel heb ik daarmee een manier gecreëerd om los te komen van mijn lichaam om mijn pijn dus zo min mogelijk bewust te ervaren. 

Door het vernieuwde vertrouwen in en contact met mijn lichaam, wat ik mede door de yoga bereikt heb, kan ik ook weer meer genieten van mijn lichaam, zoals een knuffel of een kleine aanraking. 

Ook heeft het mij gestimuleerd om dagelijks te starten met een korte reeks yoga oefeningen om dit contact met mijn lichaam te behouden en te versterken. De pijn kan ik nu ook meer zien als een signaalfunctie, terwijl ik het voorheen als een dagelijkse last ervaarde die ik het liefste wilde buitensluiten. 

De kundalini yoga heeft voor mij dus echt een betere balans gecreëerd tussen lichaam, geest en ziel.