fbpx

Retraite

Retraite

WEEKEND-RETRAITE “BALANS” BELGISCHE ARDENNEN 26-29 MEI 2023

Lieve yogi’s, we gaan weer op retraite naar de groene oase van rust, gelegen tussen de bossen en bergen, waar de tijd stil staat.

Het thema is “BALANS“.

Wanneer we in balans zijn alles voelt goed en juist, we ontmoeten elke dag gracieus en weerkrachtig en voelen de steun van het Universum.

We zoeken elke dag balans tussen twee energieën: mannelijke en vrouwelijke, yin en yang, tussen inspanning en ontspanning, werk en privé.

Balans is ver te zoeken wanneer we gestresst zijn. Balans is makkelijker te herstellen wanneer we ontspannend zijn.

Zowel mannen als vrouwen hebben allebei energieën nodig om te leven. Echter op het moment dat we onder de druk komen te staan, één van de energieen gaat regeren en we raken uit balans.

Wanneer je vrouwelijke energie geen nodige aandacht krijgt, ben je energieloos, onderdanig en je laat anderen makkelijk over je grenzen heen gaan, waardoor het onmogelijk wordt om het leven naar je behoefte te organiseren.

Wanneer je mannelijke energie geen nodige aandacht krijgt, je bent te scherp zowel naar anderen als naar jezelf toe, je voelt niet meer wanneer je de toeren moet verlagen en daardoor verbrandt jezelf leeg en kan niet meer effectief zijn.

Deze disbalans lijdt tot klachten op de fysieke, emotionele en mentale niveau.

Deze retraite zal je helpen om het vuur en water in jezelf te balanceren door je lichaam en mind te ontspannen en de juiste energiestroom in je leven toe te laten.

Een combinatie van yoga, meditatie, mindfulness, massage, gebalanceerde dieet, professionele begeleiding en prachtige locatie maken deze retraite een juiste plek voor iedereen die balans in het leven wil herstellen.

Yogastudio

DAGRITME

7:30 ochtendyoga
9.00 ontbijt
11.00 wandeling
13.00 lunch
16.00 middag workshop
18.00 dinner
21.00 avond meditatie

Aankomst: vrijdag 26 mei tussen 17.00 en 18.00 uur.
Vertrek: maandag 29 mei tussen 10.00 en 11.00 uur.

HIGHLIGHTS

– de meest geavanceerde Kundalini-Yoga Kriya’s
– mantra’s en muziek
– Chakra-Dans
– Breathe Walk
– 3x per dag ayurverdische biologische maaltijden
– onbeperkt kruidenthee
– tijd om terug te trekken
– kleine groep

Onze Ayurveda chef

MEENEMEN

– handdoeken
– thee beker/ waterfles
– dekentje voor de ontspanningsoefening
– sloffen
– comfortabel zittende kleding ( het liefst van natuurlijk materiaal, je lichaam zal je dankbaar zijn)
– vest die je makkelijk aan en uit kunt doen tijdens yoga en meditatie voor je comfort
– je natuurlijke lichaam verzorging

GRAAG THUISLATEN

– koffie
– snoep
– eetwaren

LOCATIE

Boda, Rideu 18, 6941 Heyd- Durbuy, Belgie

KOSTEN
€395 o.b.v. tweepersoons kamer (vol)
€445 o.b.v. eenpersoons kamer (vol)

€25 voor een halfuur massage naar keuze (ter plekke reserveren en betalen)

Tweepersoons slaapkamer

RESERVEREN
Stuur een mailtje naar inna@yogamierlo.nl
Je ontvangt een betaalverzoek om je plek te reserveren. Het is mogelijk om in delen te betalen. Restitutie is niet mogelijk.

ACCOMODATIE

De boerderij van natuursteen uit 1875 is natuurvriendelijk verbouwd en kreeg van Wallonië een “groen”- en een “Pandalabel”.
De grote tuin grenst aan het bos en kijkt uit over het Aisne en Ourthe dal.
Je kunt hier de Frans-Belgische gastvrijheid ontdekken en genieten van de natuurgeluiden, zuivere berglucht en bronwater direct uit de kraan.

EetkamerErvaringen over de afgelopen retraite

De yogaretraite in de de Ardennen heeft mij in korte tijd gebracht tot (opnieuw) bewust verbinden met mezelf. Het thema was dan ook ‘verbinding’. 
Vanaf de eerste kundaliniyogales die ik in de zomer van 2018 bij Inna volgde, wist ik dat deze yogavorm ‘iets met mij doet’. Ik kon nooit precies omschrijven wat het dan was, het paste in ieder geval bij mij.  

5 dagen intensief bezig met kundaliniyogalessen, diverse workshops, meditatief wandelen en en vooral de langere stiltes hebben ervoor gezorgd dat ik bezinning ervaarde en inzichten opdeed. 

Ik merk dat ik een aantal gedragspatronen echt heb losgelaten door een soort van subtiele bewustzijnsverschuiving / transformatie. Ik sta nu veel eerder en op een andere manier stil bij ‘mijn grenzen’, voel me geïnspireerd en voel meer zelfvertrouwen. 
De combinatie van meditaties, mantra-zingen, dans- en beweging en natuurlijk de yogaoefeningen in een rustgevende omgeving, met liefdevolle begeleiding en aandachtig bereide maaltijden waren enorm waardevol voor mij.

***

Door de kundalini yoga die ik tijdens het yoga retraite heb gevolgd, heb ik weer meer contact kunnen krijgen met mijn lichaam. 
De afgelopen jaren heb ik mijn lichaam vooral op een vervelende manier ervaren, met veel en continue zenuwpijn, overprikkeling en extreme vermoeidheid. Mijn herstel is langzaam gegaan, maar stapje voor stapje vooruit. Door bewust en met aandacht de kundalini yoga te volgen, heb ik enerzijds weer op een positieve manier contact kunnen maken met mijn lichaam. Ik voelde dat ik sterk, lenig en energiek kon zijn. Een boost voor mijn ZELFvertrouwen. Anderzijds ervaarde ik heel duidelijk de grenzen van mijn lichaam. Wanneer ik pijn kreeg, moe werd of overprikkeld raakte en kon ik beter achterhalen waar dit door kwam. Ook ervaarde ik dat deze onderling elkaar versterkten, dus kan ik nu in mijn dagelijks leven nog beter de balans houden. 

De pijn, hoewel zeer heftig en aanwezig, heeft me nooit in de weg gestaan om te proberen te herstellen en verder te gaan. Wel heb ik daarmee een manier gecreëerd om los te komen van mijn lichaam om mijn pijn dus zo min mogelijk bewust te ervaren. 

Door het vernieuwde vertrouwen in en contact met mijn lichaam, wat ik mede door de yoga bereikt heb, kan ik ook weer meer genieten van mijn lichaam, zoals een knuffel of een kleine aanraking. 

Ook heeft het mij gestimuleerd om dagelijks te starten met een korte reeks yoga oefeningen om dit contact met mijn lichaam te behouden en te versterken. De pijn kan ik nu ook meer zien als een signaalfunctie, terwijl ik het voorheen als een dagelijkse last ervaarde die ik het liefste wilde buitensluiten. 

De kundalini yoga heeft voor mij dus echt een betere balans gecreëerd tussen lichaam, geest en ziel.

Accommodate impressie
De afgelopen retraite