fbpx

Video-bibliotheek

Deze les van 1,5 uur komt uit de serie Kundalini Yoga lessen “Open je Hart voor de Welvaart”
en is “om een krijger met grote moed te worden.
Doe elke oefening in deze serie regelmatig en met heel je hart, waarbij je met grote kracht beweegt zoals bij het beoefenen van een krijgskunst. Deze inspanning zal het hart versterken en diepgewortelde stress loslaten. Het is ontworpen om “je de kans te geven om te ontspannen en jezelf te zijn”. Het bouwt in jou een zegevierende persoonlijkheid op met “moed in jou, wat er ook gebeurt!” – Yogi Bhajan
Deze kriya helpt je te ontspannen. Als je ontspannen bent, heb je toegang tot de neutrale mind en kun je je situatie beoordelen zonder angst of andere reactieve emoties. Het is reinigend en opbeurend.
Het werkt op de nieren, lever en milt; breekt afzettingen in het lichaam af; reinigt het bloed; verwijdert spanning uit de nek; en er wordt gezegd dat het effectief is tegen humeurigheid en woede.
Er zijn honderden lymfeklieren diep in het menselijk lichaam, zoals rond de longen en het hart, of dichter bij het oppervlak, zoals onder de arm of lies. De functie van het lymfestelsel is om het lichaam te helpen gifstoffen kwijt te raken, ziekten en infecties te bestrijden. De meest voorkomende ziekten die verband houden met het lymfestelsel zijn verstoppingen in de lymfeklieren. Deze Kriya is ontworpen om de lymfeklieren te helpen bewegen en reinigen, de lymfeklieren in goede conditie te houden en jouw immuunsysteem te stimuleren.